Banker

Hva å gjøre hvis du droppet ut av college og aldri fått en grad

Hva å gjøre hvis du droppet ut av college og aldri fått en grad

Du vil bedre deg selv; du vil ha en høyere betalende jobb; du vil bare gjøre noe annerledes. Men da treffer livet deg: du har en familie nødsituasjon og kan ikke fullføre skolen. Eller kanskje din nåværende sti for å studere var ikke riktig egnet for deg. Eller enda verre, kanskje har du blitt syk ...

Den triste sannheten er at disse scenariene påvirker millioner av studenter over hele landet, og jeg hører om det nesten ukentlig. Jeg hadde en leser som tok ut $ 20 000 i studielån for å gå til dental assistentskole, men måtte da slippe ut for å ta vare på sin syke mor. På et tidspunkt vil hun gå tilbake til skolen og få sertifikatet, men det kommer ikke til å skje akkurat nå. Hva er verre - disse studielånet utbetalinger er fortsatt forfalt hver måned.

Så hva er en person å gjøre? Hva skal du gjøre hvis du ikke har fullført skolen, men fremdeles skylder studielånene dine? Her er trinnene for å gå gjennom.

Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk utStudentlånsplanleggerenher.

Er du nåværende eller som standard?

Den første tingen å finne ut er om du er aktuell på studielån eller hvis du er i standard. Dessverre er for mange personer som ikke har uteksaminert og har studielån faller i mislighold før de skjønner at de fremdeles skylder sine studentlånsgjeld.

Hvis du er nåværende, kan du hoppe over til neste del ved å velge riktig tilbakebetalingsplan for din situasjon.

Hvis du er i mislighold (som betyr at du ikke har betalt lånene i ca 6 måneder, får lønnene dine garnert, eller når du har refundert skattetilskuddene), må du gå ut av standard først. Det er et par forskjellige alternativer for å komme seg ut av studielånets standard. Vi bryter ned alternativene her: Slik kommer du ut av studentlånsstandard i 5 enkle trinn.

Når du er ute av stand, kan du begynne å gjøre fremskritt på studentlån.

Velg riktig tilbakebetaling Plan

Det første skrittet er å sørge for at du er på riktig betalingsplan for din situasjon. Når du forlater skolen (uavhengig av årsaken), vil du være misligholdt i standard 10 års tilbakebetaling plan. Denne planen har like månedlige utbetalinger over 10 år. Du vil imidlertid ikke lese dette hvis du har råd til den betalingen - så du må endre tilbakebetalingsplanen til noe rimeligere.

De fleste føderale lån tillater låntakere å registrere seg for inntektsbasert tilbakebetaling, som er et sett med tilbakebetalinger som senker din månedlige betaling basert på inntektene dine. Målet er at du har råd til dine månedlige utbetalinger ved å capping beløpet til 10-15% av din månedlige skjønnsmessige inntekt.

Det er veldig enkelt å endre tilbakebetalingsplanen din - du ringer bare utlåneren din eller logger deg på StudentLoans.gov og velger Inntektsbasert tilbakebetaling på venstre sidefelt. Dette er også nummer én måte at låntakere faller i svindel. Før du betaler et selskap for å få hjelp til å senke din månedlige betaling, les dette først.

Den gode tingen om inntektsbasert tilbakebetaling er at betalingsbeløpet faktisk kan være $ 0 per måned hvis du ikke tjener inntekt eller er under statens fattigdomsgrense. Hvis du forlot skolen for å ta vare på deg selv eller et familiemedlem, og ikke jobber, kan du virkelig dra nytte av dette.

Husk: Utsettelser og utelukkende bare sist så lenge

Mange låntakere faller inn i denne fellen rett etter at de forlater skolen - de utsetter sine lånsutbetalinger eller legger lånene sine i overbærenhet for å unngå å betale, i stedet for å endre tilbakebetalingsplanen - vanligvis fordi de ikke vet det.

Men deferments og utholdenhet varer bare så lenge, mens lånebalansen vokser og situasjonen blir ikke bedre.

Hvis du ikke har råd til den månedlige betalingen, utsett ikke lånet. Bare endre tilbakebetalingsplanen din.

Gå tilbake og fullfør skolen

Dette er kanskje ikke et alternativ akkurat nå, men å gå tilbake og fullføre skolen er et godt valg. Først bør du fortsette å jobbe mot målet ditt om å fullføre skolen, selv om du støter på veisperringer underveis.

For det andre, hvis du registrerer deg, er skolen minst halvtid (husk at dette kan være høyskole eller karrierebasert skole), vil lånene dine gå tilbake til utsatt. Ja, som jeg sa ovenfor, går utsettelser bare så lenge, men slutt på utdanningen din er en god grunn til å utsette studielånets gjeld.

Kommer til å jobbe (i offentlig tjeneste hvis mulig)

Til slutt, hvis du bare ikke kan fullføre skolen, kan du kanskje svinge på jobb. Enda bedre hvis du kan finne en jobb i offentlig tjeneste (som tidlig barndomsutdanning, beredskapstjeneste eller til og med militæret).

Når du går tilbake til jobb, kan du tjene penger til å betale tilbake lånene dine. Men hvis du tar en jobb i offentlig tjeneste, kan du også få offentlig tjeneste Loan Forgiveness, som vil tilgi dine lån etter 10 år. Selv om du ikke har fullført skolen, er dette et gyldig alternativ for deg.

Få profesjonell hjelp

Det beste stedet å starte med hjelp er ganske enkelt ved å ringe din utlåner. Disse selskapene er betalt av staten for å hjelpe deg med studielånets gjeld.

Du kan leie en tredjepart for å hjelpe deg, men sørg for at du vet hva du betaler for. Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk utStudentlånsplanleggerenher.

Hvis du ikke kvalifiserer, gir refinansiering din studentgjeld en alternativ mulighet til å spare tusenvis. Troverdig lar deg fylle ut en skjema og se på personlige tilbud fra flere långivere på bare 2 minutter. Som en bonus, College Investor lesere som refinansiere med troverdige er kvalifisert for en $ 200 bonus! Lær mer her!

Del historien din: Hva er det du sliter med hvis du ikke har fullført skolen og har studentlånsgjeld?

Skrive Inn Din Kommentar