Investere

Hva er SIPC?

Hva er SIPC?

Som finansiell planlegger får jeg mange bekymrede spørsmål fra mine kunder angående deres investeringer.

En nylig spurte meg:

Hva skjer egentlig hvis meglerfirmaet jeg er ansvarlig for, går ut av virksomheten?

Dette er et stort spørsmål, fordi mange mennesker ikke vet at deres investeringer har beskyttelse i utgangspunktet, eller de er misinformert om hva beskyttelsen faktisk dekker.

Fortsett å lese og jeg vil hjelpe deg å forstå hva dekningene dine investeringer kommer fra SIPC eller Securities Investor Protection Corporation. Du finner ut nøyaktig hva SIPC gjør (og ikke gjør) for investorer.

Hva er Securities Investor Protection Corporation (SIPC)?

SIPC er et ideell selskap opprettet av kongressen i 1970. Deres jobb er å returnere verdipapirer som aksjer og obligasjoner, samt oppkjøp til et visst beløp til investorer når deres meglerfirma lukker og skylder dem penger.

I desember 2010 sier SIPC at de har hjulpet anslått 739 000 investorer, gjenopprette over 109 milliarder dollar i tapte eiendeler.

Ikke alle investeringer er kvalifisert for SIPC-beskyttelse. Disse inkluderer investeringer som råvare futures og faste livrente kontrakter som ikke er registrert hos Securities and Exchange Commission (SEC).

SIPC er ikke som FDIC

SIPC er ofte sammenlignet med FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) bankforsikring - men de er ikke relatert på noen måte. SIPC hjelper investorer når pengene deres blir stjålet eller truet hvis deres meglerhandel går tom for virksomheten, men de gjør ikke forsikre investerte midler. SIPC gir med andre ord ikke penger på investorer ut av dårlige investeringer.

I motsetning til FDIC, som er et offentlig byrå, er SIPC finansiert av medlemsfirmaer.

Og for tiden har SIPC bare 1,5 milliarder dollar i eiendeler mot 45 milliarder dollar for FDIC. Virker som om dette ikke ville gå veldig langt dersom beholdningen av et par store meglerhus bare opp og forsvant.

Men SIPC trenger ikke å være så stor.

Meglere / forhandlere fungerer forskjellig fra banker. Bankene er i bransjen for å investere innskuddene dine - låner ut besparelsene dine til andre kunder, som kan gjenkjenne disse lånene. Meglere må bare holde verdipapirene dine, ingenting annet.

Selv med Lehman Brorens hendelse, for eksempel, har SIPC allerede utstedt en erklæring som sier at alle eiendelene under meglerens paraply vil bli tatt vare på. Det gjør aldri vondt for å kontrollere at firmaet ditt er dekket under SIPC.

Hvem tilbyr SIPC-beskyttelse?

SIPC er finansiert av medlems meglere, og du har sikkert sett SIPC-logoen på meglerwebsteder og litteratur. For å finne ut om ditt meglerfirma er et SIPC-medlem, besøk sipc.org og søk i medlemsdatabasen.

Eller du kan ringe SIPC Membership Department på (202) 372-8300.

Hva SIPC dekker ikke

SIPC vil ikke dekke alle tap. Det har begrensninger. Disse inkluderer:

  • SIPC begrenser dekning til SEC-registrerte verdipapirer. Så utenlandsk valuta, edle metaller og råvare futures kontrakter er ikke beskyttet.
  • Dårlig timing. SIPC vil erstatte aksjene dine, ikke dollarverdier. Så hvis du eier 500 aksjer i General Electric verdt 15 000 dollar og meglerfirmaet mislykkes, vil SIPC erstatte 500 aksjer, men bare til gjeldende verdi.
  • Noen utestående marginlån. Hvis megleren mislykkes når du har et utestående lån, vil SIPC forsøke å overføre gjeld og sikkerhet til annen megler. Men hvis ingen andre firma tar lånet, vil du være på kroken for å betale den til megleren eller til slutt til kreditorene

Husk det, da du vil opptre så raskt som mulig, bør noe skje med deg.

Slik arkiverer du et SIPC-krav

Så, hva skjer hvis pengene dine forsvinner fra en SIPC-medlemmegler?

Du mottar vanligvis et SIPC-skjema fra den rettsvalgte forvalteren som har ansvaret for likvidasjon av firmaets eiendeler. Forresten, det er strenge frister for innlevering av krav, så vær sikker på å overholde eventuelle frister du mottar.

Hvis megleren er i trøbbel, er det mulig at kontoen din kan overføres til et annet meglerfirma før du selv vet at det er et problem.

Ved overføring anbefales det fortsatt å sende inn et SIPC-skjema. Dette kan beskytte dine rettigheter i tilfelle rapportering av feil som kan oppstå under overføringen av pengene dine.

Hvordan SIPC-krav er betalt

Målet med SIPC er å erstatte de faktiske verdipapirene du mistet. Siden de må kjøpe disse verdipapirene i det åpne markedet, kan investeringene dine ha økt eller redusert i verdi når SIPC returnerer dem til deg.

Hvis det ikke er nok penger i likviderte kundemeglingskontoer for å tilfredsstille alle krav, har SIPC et stort reservefond som skaper inn for å gjøre opp forskjellen.

Det maksimale beløpet som SIPC vil betale ut av reserven per kunde er $ 500.000. Dette inkluderer et maksimum på $ 250.000 for kontanter.

Når et krav er mottatt, kan de fleste kunder forvente å få pengene tilbake innen en til tre måneder. Hvis svindel er involvert og firmaets økonomiske registre anses å være unøyaktige, kan det ta lengre tid å sortere ut de dårlige bøkene.

Overskridelse av SIPC-dekning

Det er noen strenge grenser for hvor mye dekning SIPC gir.Fordi SIPC-dekning er avkortet til $ 500 000, har mange av de større meglerfirmaene "overskudd av SIPC" -forsikring. Disse forsikringsplanene vil betale for eventuelle tap på kunder over hva de vil motta i en likvidasjonsprosedyre, som inkluderer betalinger fra SIPC.

Disse forsikringsplanene utbetaler kun når utdelingene fra et meglerfirma er likvide, ikke er høye nok til å betale for kundens krav.

Krav på overkant av SIPC forsikringskrav er EKSTREMT sjeldne. Faktisk har det bare vært 2 ganger da overskudd av SIPC forsikringspolicyer er påkalt.

Hvordan holde seg trygt fra investeringssvindel

Det er godt å vite at SIPC har returnert investeringer til 99% av investorene som er berettiget til beskyttelse.

Men selvfølgelig vil jeg foretrekke at du aldri kommer inn i en situasjon der du trenger SIPC-beskyttelse! Her er flere ressurser der du kan lære å holde seg trygg fra skyggefulle meglere og investeringssvindel:

  • Securities and Exchange Commission - sec.gov og investor.gov
  • FINRA (Financial Regulatory Authority) - finra.org
  • Nasjonalt svindel Informasjonssenter - fraud.org
  • Investor Protection Trust - investorprotection.org
  • Securities Industry and Financial Markets Association - sifma.org

Skrive Inn Din Kommentar