Liv

7 In-Demand Services som kan gjøre deg opp til $ 60 / time som en virtuell assistent

7 In-Demand Services som kan gjøre deg opp til $ 60 / time som en virtuell assistent

Før jeg begynte å jobbe på nettet, trodde jeg at de eneste freelance-tjenestene som var bedriftseiere var villige til å betale for var skriving, webutvikling og grafisk design. Alle jeg visste hvem som jobbet hjemmefra og tjente en god, solid inntekt syntes å passe inn i en av de tre spesialiseringsområdene.

Jeg hadde ikke noen av disse ferdighetene.

Da mannen min og jeg bestemte meg for å flytte til Costa Rica i 2011, var planen min å tjene akkurat nok til å dekke våre levekostnader ved å tilby frilans administrative tjenester.

Med andre ord, ville jeg bli en virtuell assistent.

Underveis oppdaget jeg et mellomrom mellom høyt spesialisert copywriting, koding og designarbeid; og virtuelle assistenter med lav hastighet administrative tjenester gir vanligvis, for eksempel datainngang, planlegging og innboksadministrasjon.

Midtveien fokuserer på viktige tjenester som bedrifter trenger, men det er ikke så spesialisert jeg vil trenge å gå tilbake til college eller tilbringe litt tid på å studere.

Dra nytte av denne midtbanen hjalp meg med å øke frilansesatsen fra $ 20 til $ 40 per time, mens du får flere kundeforespørsler for pågående arbeid.

Her er syv virtuelle assistenttjenester du kan tilby som freelancer, sammen med en ide om potensielle priser for hver enkelt.

1. Proofread blogginnlegg

Bedriftseiere vet at de trenger å tiltrekke besøkende til sine nettsteder. En flott måte å gjøre dette på er å blogge. Kjører en blogg betyr generelt å jobbe med mye innhold.

Utkast til blogginnlegg vil komme inn fra alle vinkler: betalte forfattere, bedriftseier, gjestebetakere, selskapets ansatte, praktikanter og til og med kunder. Noen må nøye korrekturlesing og redigering hvert innlegg før det publiseres. Hvorfor ikke deg?

Anslått timepris: $ 15 til $ 25

2. Formater innlegg i WordPress

Når et blogginnlegg er polert og feilfritt, er neste trinn å publisere den ved hjelp av bedriftens innholdsadministrasjonssystem. Dette er vanligvis den mest populære WordPress. Gode ​​nyheter: WordPress er lett å lære.

Hvis du er ny for freelancing og starter, som jeg gjorde, uten koding ferdigheter, vil du bare ha det bra.

Du trenger ikke å vite hvordan du skal kode for å formatere og optimalisere blogginnlegg. Du kan mestre prosessen på en uke eller mindre ved hjelp av ressurser som er tilgjengelige på Udemy eller WordPress 101.

Anslått timepris: $ 20 til $ 40

3. Administrer en Blog Editorial Calendar og Brainstorm Headlines

En redaksjonell kalender er rett og slett en plan og tidsplan for alle kommende blogginnlegg som nettstedet skal publisere.

Brainstorm tema ideer og overskrifter som vil appellere til bedriftens målgruppe og bidra til å øke nettstedets søkemotorrangeringer. Plasser emnene på en logisk måte i en online kalender eller regneark.

Anslått timepris: $ 30 til $ 50

4. Curate innhold for sosiale medier

Alle kan undersøke interessante artikkelsider, bilder og sitatgrafik, men ikke alle demonstrerer omsorg eller oppmerksomhet på detaljer som trengs for å gi verdier til en bedrifts publikum.

Tror du at du klarer det? Kan du sette deg i skoene til noen som besøker klientens blogg og finne ut hva slags overskrifter og bilder de finner mest nyttige, underholdende eller inspirerende? Hvis du kan, kan du få betalt for ferdighetene.

Anslått timepris: $ 15 til $ 40

5. Opprett destinasjonssider

For å bygge et publikum og selge produkter eller tjenester, har bedriftseiere et løpende behov for spesielle handlingsfokuserte nettsider kalt "destinasjonssider".

En destinasjonsside kan oppfordre folk til å abonnere på en e-postliste, registrere seg for et webinar, kjøpe et produkt eller bli begeistret for en kommende lansering.

Hvis du kan lage flotte destinasjonssider, kan du få en god frilansinntekt. Effekten av denne tjenesten på kundens forretningsvekst er umiddelbar og åpenbar.

Vær sikker på at du fortsatt ikke trenger å lære noen kode. Ved å bruke WordPress-sidenmaler eller brukervennlige programvareverktøy som Leadpages og Unbounce, kan du legge ut kundens markedsføringsmelding perfekt.

Anslått timepris: $ 40 til $ 60

6. Format Email Nyhetsbrev

Ta den samme kopien du har brukt til sosiale medier oppdateringer eller i blogginnlegg, og denne gangen legger den inn i et nyhetsbrev ved hjelp av e-postmarkedsføringsprogramvare som MailChimp, Infusionsoft eller GetResponse.

Du kan bruke programvaren til å jobbe fra en eksisterende mal eller opprette en ny layout, sette de riktige skriftene på de riktige stedene, arrangere bildene hvor de ser best ut og dobbeltsjekke alle hyperkoblingene.

Planlegg nyhetsbrevet, og du har nettopp utført en av de mest etterspurt freelance-tjenestene i den elektroniske næringslivet.

Tenk deg hvordan din ukentlige inntekt kan begynne å bygge hvis du støttet bare fem bedrifter med e-postmarkedsføring for en times betaling hver, hver uke.

Anslått timepris: $ 25 til $ 40

7. Gi kundesupport

Bedrifter får ofte massevis av tilbakemeldinger fra publikum, spørsmål og henvendelser. For å svare på all denne innkommende korrespondansen, trenger eiere hjelp fra detaljorienterte frilansere.

Faktisk, min første online jobb involvert å svare på kundesupport e-post og formaterer (ikke skriver) blogginnlegg for omtrent 20 fakturerbare timer hver uke.Det var en fin måte å få foten min i døren - og jeg har bygget min virksomhet derfra.

Anslått timepris: $ 15 til $ 30

Hvordan finne frilansearbeid i virtuelle assistenttjenester

Nå som du vet hva du kan gjøre for å hjelpe bedriftseiere, er neste skritt å finne kunder. For å gjøre dette kan du prøve enten reaktiv eller proaktiv nærme seg.

Finn Virtual Assistant Jobs Reactively

Det første alternativet er å svare på stillinger på freelancer plattformer som Upwork og Elance.

Søk i kategoriene relatert til markedsføring, salg og administrasjon, og fokus på søkeordsetninger som "blogghåndtering", "sosiale medier" og "e-postmarkedsføring." For konserter fokusert på elektronisk markedsføring, sett opp en profil på CloudPeeps og se gjennom jobber .

Da jeg begynte å jobbe på nettet, Jeg fant fire av mine første fem klienter gjennom Elance med priser mellom $ 17 og $ 25 per time. En av disse jobbene utvidet seg til heltidsarbeid i online markedsføringsstøtte etter et par måneder.

For å utrydde det dårlige av de gode mulighetene, leser jeg hver ny jobbpost i en gitt kategori en gang per dag, reduserer dem til en liste over lagrede jobber.

Jeg vurderer hvordan oppgavene beskrives, hvilken type tone bedriften eier bruker og hvordan jeg kunne lage en personlig tilkobling på banen min.

Jeg vet at det er et tallspill - selv om bare en av 50 muligheter er relevant for min erfaring og betaler en rimelig pris, ved å kontrollere disse nye oppføringene, vil jeg finne den.

Finn virtuelle assistentjobber proaktivt

Det andre alternativet er å nå ut til bedriftseiere via e-post og sosiale medier, introdusere deg selv og spør om de trenger støtte i et bestemt område av sin virksomhet.

Vær klar, vær sikker og vær kort. Du vil bli overrasket over hvor mange ganger du hører "vennligst fortell meg mer." LinkedIn er det perfekte stedet å komme i gang med denne typen proaktive nettverk.

I tillegg får du en ny e-postadresse og registrerer deg for nyhetsbrev fra de bedriftene du vil gjerne jobbe med en dag.

Ved å ta tid til å skanne disse nyhetsbrevene hver uke, selv bare deres emnelinjer, begynner du å bli kjent med sine stemmer, strategier og planer. Denne kunnskapen gir deg den perfekte posisjonen til å vite når virksomheten kan ekspandere eller endres, slik at du kan hoppe inn med et rettidig tilbud.

(Ønsker du ikke en annen e-postadresse? Du kan opprette et filter i Gmail, slik at disse meldingene hopper over innboksen din og går direkte til en mappe som heter "nyhetsbrev", der de vil være ute før du vil se gjennom dem.)

Lag din egen jobb-søk strategi

Ikke vær redd for å bruke en blanding av begge tilnærminger.

I min erfaring, Den reaktive tilnærmingen hjelper deg vanligvis med å få jobb raskere, mens den proaktive tilnærmingen hjelper deg med å oppnå høyere rente. Når du har prøvd litt av begge, bestemmer du hvilken kombinasjon som passer best for deg.

Start med en av tjenestene på listen, avgjør hvilken ressurs du vil bruke for å lære den. Finn din første betalende klient og din virtuelle assistentvirksomhet pågår!

Begynn med å tilby virtuelle assistenttjenester som en sidekast for ekstra penger, eller forplikte seg til å avrunde din kunnskap i hver av ferdighetene for å gjøre det til en heltidsinntekt du kan ta med deg hvor som helst i verden.

Danielle Greason, grunnlegger av Greason Media, sluttet hennes jobb og flyttet til Costa Rica med familien sin for å starte en ny frihetslivsstil som jobber online. Gjennom bloggen hennes på VA Lifestyle Design, hjelper hun håper frilansere å få de ferdighetene de trenger for å tjene penger hvor som helst i verden, det er en WiFi-tilkobling.

Skrive Inn Din Kommentar