Virksomhet

Advarsel: Forberedelse for livet etter eksamen

Advarsel: Forberedelse for livet etter eksamen

Det er eksamenstid for studenter over hele landet! Gratulerer, du har gjort det! Men nå må du begynne å få alt i orden etter livet etter eksamen. Så ta noen dager og feire, men gjør deg klar for den virkelige verden. Dette betyr å skaffe jobb, flytte ut av sovesalene (og helst ikke i foreldrenes hus), og begynner å redde for fremtiden (et hus, familie og deretter pensjon). Livet kommer til deg raskt, så følg denne lille guiden for å være sikker på at du er forberedt.


Jobbsøkingen

Trinn ett etter eksamen er låsing i jobben. Forhåpentligvis tilbrakte du ditt siste semester eller kvartalsnettverk, og kanskje har du utnyttet dine tilkoblinger fra din høgskoleplass. Hvis ikke, bør du sjekke ut En College Grads Guide til Jobbsøk, et omfattende innlegg om hva du trenger å gjøre for å få en jobb.

Og husk, din første jobb ut av college er egentlig bare en stepping stone. Tror ikke at du skal sitte fast i jobben for alltid. Så betrakt det som en oppføringsjobb, og kom bare inn i en bane som ligner på hva du virkelig vil gjøre for alltid. På den måten kan du bygge opp din opplevelse mens du går! For eksempel, hvis du ønsker å komme inn i finans, er det mange forskjellige finanskarrierevalg å starte på, og få erfaring til å komme til ditt endelige reisemål.

Og til slutt, unngå disse 5 vanlige karrierefeilene!

bolig

Trinn to får et sted å bo, helst ikke med foreldrene dine. Dette innebærer å følge den økonomiske planen etter utdanningen. Du bør velge bolig etter at du velger jobben din fordi du aldri vet om du må flytte. I dagens arbeidsmarked skal du ikke fange deg selv i et område før du har en solid jobb. Det er derfor en høyskole grad bør ikke kjøpe et hus med en gang.

Pass på at når du velger bolig, velger du noe som er rimelig, slik at du kan spare for din endelige spillplan for å få et hus. Det er ingen grunn til å leve stort rett ut av college hvis du ikke kan lagre noe for din fremtid.

økonomi

Til slutt må du få din økonomi i orden nå du har uteksaminert. Du kan følge min 10 trinns plan for akademikere som utgangspunkt. Men samlet betyr dette at du får sjekke og sparekontoen din, betaler eventuelle studielån du har tatt ut, og begynner å planlegge for fremtiden.

Også ved din første jobb betyr dette at du registrerer deg i forsikring, og sørger for at du utnytter eventuelle 401k-kamper arbeidsgiveren din kan tilby.

Lesere, hvilke andre ting trenger nye grader å forberede seg på?

Skrive Inn Din Kommentar