Liv

Videospill Lær personlig økonomi

Videospill Lær personlig økonomi

Jeg vokste opp, jeg var stor i dataspill. Jeg elsket dem. De holdt meg underholdt i flere timer. For øvrig leste jeg om noen av de mest populære spillene hele tiden, og innså at de fleste av disse spillene faktisk er pedagogiske! Disse spillene lærer ekte ferdigheter, som budsjettering, jobber for mål, planlegging, strategisering etc. Ved å være i orden i disse spillene kan du utnytte disse ferdighetene for å lykkes i livet.

Bare ta en titt på disse toppspillene:

1. The Sims

2. World of Warcraft

3. StarCraft

4. Sim City

5. Rollercoaster Tycoon

Undervisning Essential Ferdigheter

Bare se på denne listen, kan du se noen av ferdighetene som trengs:

budsjettering: The Sims er et godt eksempel på hvordan du lager og bruker et budsjett. Du må jobbe for å tjene penger for å kjøpe ting du vil ha for huset ditt. Du må også få din Sim opp og få ham til å jobbe, ellers kan du bli sparken. Du må også vedlikeholde ting rundt huset, mate din Sim og andre ting; hvorav mange krever penger! Ved å være god i dette spillet, kan du virkelig få noen personlige økonomi ferdigheter.

Planlegger: Alle disse spillene krever planlegging i noen grad, men både World of WarCraft og StarCraft stoler på det. Du må identifisere og bruke ressurser effektivt, planlegge hvor du skal bygge bygninger, og i utgangspunktet alt du trenger for å lykkes i kamp. Det krever tanke og planlegging for å lykkes!

strategizing: Strategisk er også viktig for å lykkes i alle disse spillene. Fra hva du skal bygge, til hvilke ressurser som trengs, til hva du skal bruke på, til selv å designe kampplaner for soldatene dine. Alle disse spillene har et stort element av strategi involvert, og å spille dem kan virkelig utvikle sterke strategiske ferdigheter.

Bedriftsledelse: Sammen med alle ferdighetene ovenfor, har Roller Coaster Tycoon også et stort element av forretningsadministrasjon involvert. Fra budsjettering til billettpriser, for å holde dine besøkende lykkelige, må du vurdere mye når du bygger fornøyelsesparker. Som et resultat gir den deg en flott oversikt over å drive en bedrift. Sim City er også veldig lik i denne forbindelse - bystyring er som bedriftsledelse.

Resultatet

Jeg tror vi må tillate barn å spille flere av disse spillene for å få de ferdighetene de trenger for å lykkes i livet. Du vil legge merke til at ingen første person shooter spill er på listen. Selv om både World of WarCraft og StarCraft er kampspill, de involverer ingen skyting - det er all strategi og kampplanlegging. Jeg tror at hvis vi fokuserte mer på disse typer spill, og mindre på skytespill, ville vi ha en mye lysere fremtidig generasjon!

Lesere, hva er dine tanker om videospill og utdanning?

Skrive Inn Din Kommentar