Banker

Forstå Låneprogrammet for helseopplæring

Forstå Låneprogrammet for helseopplæring

Å få en medisinsk grad er en lang og kostbar reise, som ofte krever flere års avansert utdanning.

Det betyr at studentene betaler for mye mer høyskole enn den typiske studenten.

Dessverre dekker ikke føderale studielån alltid kostnadene for et langt program.

I dag kan utdannede og profesjonelle studenter få PLUS-lån til å fylle gapet som strekker seg etter at de tar det maksimale beløpet av subsidierte eller ikke-subsidierte lån.

Men PLUS-lån var ikke alltid tilgjengelige. Tilbake i 1978 ble Health Education Assistance Loan (HEAL) -programmet opprettet for å bidra til å finansiere grader innen medisin.

Tilgjengelig for studenter i helserelaterte kandidatprogrammer - inkludert medisin, osteopati, tannlegen, veterinærmedisin, optometri, podiatri, folkehelse, apotek, kiropraktikk, helseadministrasjon eller klinisk psykologi.

Selv om HEAL-programlån ikke er tilgjengelige for studenter i disse dager, har folk fortsatt dem. Dessverre, fordi programmet er så gammelt, er det vanskelig å få nøyaktig informasjon om det.

Hva er HELSE?

HEAL-programmet ble godkjent av folkehelseloven i 1978. I 20 år tilbys programmet føderalt garanterte lån til studenter på et medisinsk program med høyere utdanning, hvis økonomiske behov oversteg det maksimale beløpet for føderale lån som var tilgjengelige på det tidspunktet.

Studentene kan bruke midler til å dekke undervisning, levekostnader eller andre utdanningskostnader.

HEAL-programmet brukte en trekantet tilnærming: private långivere oppsto lånene, HHS-instituttet forsikret dem, og skolene utbetalt dem. (Utdanningsdepartementet eksisterte ikke før 1980.)

I et forsøk på å låne ansvarlig setter den føderale regjeringen strenge krav. Både banker og skoler måtte holde seg under en 20% standardrentesgrense for alle tidligere lån for fortsatt å kunne utlevere disse lånene. Studentene ble dømt basert på kredittverdighet før de mottok HEAL programlån.

Hvert lån ble belastet et forsikringsgebyr, som ble samlet inn i et studielånsforsikringsfond. Hvis låntakere ikke betalte, gjorde HHS sine innbetalinger til banken fra Forsikringsfondet.

Men fordi disse lånene var stablet på toppen av alle de andre lånene, hadde studentene ofte problemer med å betale dem tilbake. Mange studenter misligholdt, noe som førte til at HHS skulle tømme forsikringsfondet raskere enn de kunne fylle det.

I 1995 bestemte regjeringen å begynne å avvikle programmet. Fra da til 1998 var HEAL-programlån kun tilgjengelig for studenter som allerede hadde minst ett HEAL-programlån og trengte mer for å fullføre sin utdanning. Etter 30. september 1998 ble det ikke gitt flere HEAL-programlån til nye eller tidligere låntakere.

I 2014 ble alle HEAL-programlån overført til utdanningsdepartementet, selv om de fortsatt er underlagt lov om folkehelse i stedet for videregående lov, som dagens føderale studielån lurer på.

HELSE Programvilkår

Helse program lån var i hovedsak usubsidierte lån, noe som betyr at renter er påløpt mens de er i overbærenhet og utsatt, blant annet mens studenten var i skole og innenfor graceperioden. De ble utstedt med variable, sammensatte rentesatser; Programmet tillot imidlertid långivere å sette faste eller lavere renter hvis de valgte.

For de variable rentene endres renten kvartalsvis basert på verdien av en statsobligasjon fra forrige kvartal - pluss 3,5% for lån utbetalt mellom 27. januar 1981 og 21. oktober 1985, eller pluss 3% for lån utbetalt på eller etter 22. oktober 1985.

Nådeperioden for HEAL-programlån var en sjenerøs 9 måneder - vel, sjenerøs til du husker at interessen fortsatte å tilflyte og sammensatte i løpet av de ni månedene.

Når renteforbindelser, betyr det bare at det kapitaliseres (blir lagt til lånebalansen) og all fremtidig rente belastes basert på den nye balansen, inkludert interessen lagt til. I hovedsak blir du belastet interessen på interessen. For HEAL programlån, er renteforbindelser hver 6. måned (selv om en avdeling for utdanningsdokument fra juni 2016 hevder at sammensatt intervall er årlig).

Kanskje viktigst var helseprogrammet holdt til et sett med due diligence regler. Ved utbetaling skal långivere:

  • Nå ut til låntakeren hver 6. måned med gjeldsbeløpsinformasjon

  • Kontakt låntakere 30-60 dager før begynnelsen av tilbakebetaling for å etablere tilbakebetalingsterminene

  • Kontakt låntakeren minst 4 ganger i de første 120 dagene av en misligholdsperiode for å forsøke å samle inn betaling med minimale negative kredittkonsekvenser

  • Rapporter kontoer som er over 60 dager for sent til kredittrapporteringsbyråene

  • Be om "pre-claim assistance" fra HEAL programmet når låner er 90 dager
    betalingsudyktig. (Pre-claim assistanse betyr at HEAL-programmet vil sende tre bokstaver som øker i haster, og oppfordrer låntakeren til å kontakte utlåner eller servicer og forklare at hvis de ikke gjør det, kan utlåner eller tjenestemann påbegynne søksmål mot låntakeren.)

Tilbakebetaling Vilkår

Tilbakebetaling begynte etter 9 måneders grace periode; Men hvis låntakeren innmeldte seg i et akkreditert internship eller bostedsprogram innen den nådeperioden, ville låntakere ikke måtte begynne å betale tilbake til 9 måneder etter at programmet var ferdig.

Låntakere kan ta opptil 33 år å tilbakebetale lånene sine.De kunne registrere seg i en uteksaminerte tilbakebetalingsplan eller til og med konsolidere sine lån til et enkelt HEAL-programlån. Selv om ingen nye HEAL-programlån har blitt utstedt i 19 år, betyr den lange tilbakebetalingstiden at tusenvis av låntakere fremdeles betaler ut HEAL-programlån.

Hva hvis du ikke kan betale?

Hvis du har problemer med å tilbakebetale HEAL-programlån, er du ikke alene. Dessverre, hvis du er standard, er det dårlige nyheter. Långivere er pålagt å ta rettslige skritt ved mislighold.

I et forsøk på å samle inn penger fra misligholdte låntakere, startet i 1992 med reauthorization av folkehelseloven, var HHS pålagt å publisere navnene på alle misligholdte låntakere til offentligheten. I 1995 publiserte HHS 3600 navn på personer som har misligholdt seg på ca $ 200 millioner av lån.

Siden da har utdanningsdepartementet overtatt publikasjonen av det som mange kaller "Deadbeat Doctors List." Heldigvis, i 2014-listen hadde det bare 846 navn på den, ned rundt 2.700 på nesten 20 år. Listen selv virker ganske grusom til å begynne med, skjønt.

I tillegg til å legge til navnet ditt på "Deadbeat Doctors List", kan du, hvis du er standard, sende kontoen din til et samlingsbyrå, ta deg til retten for å håndheve samlingen av lånet, forhindre deg i å godta Medicare på din medisinske øve, og motvirke din tilbakebetaling av skatt.

Fordi HEAL-programlån er unntatt fra lov om begrensninger, betyr det at det ikke er noen grense for hvor lenge utlåner eller tjenestemann kan forsøke å samle på lånet. Du kan håndtere disse konsekvensene på ubestemt tid.

Så, hvis du ikke har misligholdt allerede, prøv å holde det på den måten. Her er et par ting du kan prøve:

  • Du kan ha tilgang til en inntektsfølsom tilbakebetalingsplan gjennom din utlåner. I 1994 begynte tre långivere å tilby disse planene, samt et HEAL Consolidation-lån. Dine lån kan ha skiftet hender siden da, men det er verdt å sjekke med din nåværende utlåner-servicer for å se om du kan senke dine månedlige utbetalinger.

  • Hvis du har et direkte lån eller Federal Family Education Loan (FFEL), kan du konsolidere det med HEAL-programlånet ditt til et direkte konsolideringslån. Hvis du gjør det, kan du sannsynligvis registrere deg i en av de mange inntektsførte tilbakebetalingsplanene, som kan ha bedre vilkår enn den utlånte tilbudte inntektsfølsomme planen.

  • Det er utrolig vanskelig å slippe ut HEAL-programlån ved å sende inn konkurs - vanskeligere enn føderalt finansierte lån - men ikke umulig. Rådfør deg med en advokat hvis du vil prøve denne metoden. Hvis du allerede har misligholdt, vurder å prøve å bosette seg. Fordi utlåner er et privat selskap, kan det hende du har en bedre sjanse enn om lånene dine var føderalt finansiert.

Eller hvis du ønsker å betale av lånene en gang for alle, må du kanskje bare komme opp med en god gjeldsutbetalingsplan.

Hvis du ikke er helt sikker på hvor du skal begynne eller hva du skal gjøre, bør du vurdere å ansette en CFA eller CFP for å hjelpe deg med studielån. Vi anbefaler Studentlånsplanleggeren for å hjelpe deg med å sette sammen en solid økonomisk plan for studielånets gjeld. Sjekk ut Studentlånsplanleggeren her.

Har du noen gang brukt et helse lån før?

Skrive Inn Din Kommentar