Banker

Trump og studentlån: Standardavgifter stiger for FFEL-lån

Trump og studentlån: Standardavgifter stiger for FFEL-lån

Studentlån standard er hva som skjer når du ikke betaler studielån. Studielånene dine blir overført til en gjeldssamler, som forsøker å samle gjelden. På dette tidspunktet har du sannsynligvis allerede sett lånebalansestigningen din, sen betalingskostnader er blitt en del av lånet ditt, og renter fortsetter å vokse. President Obama forsøkte imidlertid å hjelpe låntakere i denne situasjonen - han forhindret gjeldssamlere til å belaste for mye standardavgift. Dette skulle hjelpe låntakere (og i sin tur alle skattebetalere - siden studielånet gjør vondt til alle skatteytere).

Hvis studielånet ditt er i mislighold, kan du bli utsatt for en ubehagelig overraskelse. Ikke bare drar du fra stresset til å være i mislighold, du er også i ferd med å bli rammet av høye avgifter på dine forfalte lån. Nedenfor vil vi undersøke virkningen av Donald Trumps nylige handlinger mot misligholdte studielån, og hvordan du kan bli påvirket av den siste utviklingen.

Tidslinje av hendelser som fører opp til Trumps oppsigelse av Obama-administrasjonsmemoet til FFEL

For ikke lenge siden tilbød Obama-administrasjonen veiledning (i form av et notat) om innkrevingsgebyr for studielån, som var medvirkende til rettssaken. Dette notatet ble utstedt etter at kretsretten i klager om veiledning i en sak mot United Student Aid Funds (USA Funds) utfordret vurderingen av innkrevingskostnadene. I dette tilfellet ble låntakeren belastet $ 4,547 i innkurskostnader på et misligholdt studielån. Selskapet vurderte avgifter på låntakeren, selv om hun signerte en "rehabiliteringsavtale" med amerikanske midler for å sette opp en redusert betalingsplan for å løse sin gjeld. Utdannelse tjenestemenn sidder med låner, som førte til at USA Funds saksøke avdelingen i 2015. USA Funds har avtalt å avgjøre en klageaksjon søksmål som følge av denne saken for $ 23 millioner, selv om det ikke innrømmer feil.

President Obamas administrasjon utgav et notat om FFEL-programmet (Federal Family Education Loan), som forhindret byråene i å belaste gebyrer for inntil 16% av hovedstol og påløpte renter på lånene, dersom låntakeren kom inn i regjeringens rehabiliteringsprogram innen studentlån 60 dager med standard.

Nylig har Trump opphevet veiledning utstedt av Obama som gjorde livet enklere for de som standard på studielånene ved å kvitte seg med ublu avgifter og kostnader til de som ikke allerede kunne betale tilbake lånene.

Utdanningsavdelingen bestiller nå garantibyråer som samler på misligholdt gjeld for å se bort fra dette notatet. Brevet fra Trump-administrasjonen går tilbake avdelingens tidligere holdning på grunnlag av at det burde vært offentlig innsats om problemet.

Ironisk nok, da Trump kjørte for kontor, uttrykte han misforståelse av den føderale regjeringens potensial til å tjene på studentlånsprogrammet. I sitt intervju med Hill, sier Trump "Det er nok en av de eneste tingene regjeringen ikke bør tjene penger på - jeg synes det er forferdelig at en av de eneste profittene vi har, er studielån."

Som svar på Trumps nylige handlinger sendte Sen. Elizabeth Warren (D-Mass.) Og Rep. Suzanne Bonamici (D-Ore.) Et brev til oppdragsdepartementet for å opprettholde Obama-administrasjonens veiledning om innsamlingsgebyrene, som de sa "Resulterer i en unødvendig økonomisk byrde på sårbare låntakere ... Kongressen ga låntakere i mislighold på sine føderale studielån den engangs muligheten til å rehabilitere sine lån ut av mislighold og gjenoppta tilbakebetaling."

Brevet fortsetter å si det Trumps handlinger er "inkonsekvent med målet om rehabilitering for å returnere låntakere til tilbakebetaling med så store gebyrer lagt til."

Trump stopper føderale veiledningsdager etter at CFA har rapportert høye avgifter på forfalt lån

En rapport fra Consumer Federation of America (CFA) viste at millioner av låntakere ikke hadde foretatt en utbetaling på $ 137 milliarder i føderale studielån i minst ni måneder i 2016, en økning på 14% fra året før, og titusenvis av låntakere med flere standardinnstillinger.

Dager etter at CFA-rapporten ble utgitt, revolusjonerte president Trumps administrasjon den føderale veiledningen som hindret studentgjeldsinnkrevende til å kreve høye avgifter på forfalte lån.

"Administrasjonens første trekk på studentlånets standardkrisen vil ikke gjøre noe for å stoppe tidevannsbølgen av mislighold som feier over hele landet," sa Rohit Chopra, en senior fyr på CFA og en tidligere studentlånombudsmann ved Consumer Financial Protection Bureau . "Med mer enn 3.000 amerikanere som standard på et studielån hver dag, gir dette bare fornærmelse mot skade."

Hva var i rapporten: La oss ta en titt på statistikken

Nedenfor er de viktigste funnene fra Forbrukerforbundet av Amerika:

  • Den gjennomsnittlige føderale student lån låner skylder $ 30.650. Beløpet skyldes per låner fortsetter å stige.
  • Føderale lån ved finansinstitusjoner er $ 137 milliarder som standard. For føderale lån stammer fra finansinstitusjoner (FFEL) og US Department of Education (Direct), var totalt 137,4 milliarder dollar i saldo i mislighold.
  • Det var litt over 1 million direkte utlånsstandarder i 2016. I 2016 gikk 1,1 millioner Federal Direct Loan-lånere til standard (270 dager forfalt).

Hvem påvirker dette?

Mens handlingen påvirker nesten 7 millioner mennesker med 162 milliarder dollar i FFEL-lån som holdes av garantibyråer, påvirker det ikke noen låntakere hvis lån holdes av utdanningsavdelingen, ifølge avdelingen.

"Avdelingen vil ikke kreve samsvar med tolkningen som er angitt" i forrige notat "uten å gi forhåndsvarsel og en mulighet for offentlig kommentar til problemene," sa brevet.

Imidlertid kommer nesten halvparten av den totale utestående studentgjelden i mislighold fra FFEL-programmet. Det har vært en jevn økning i det totale beløpet forfalt gjeld i programmet, mens antall låntakere har falt, noe som tyder på at rentegodtgjørelser og andre avgifter blåses opp på utlånsbalansen.

Hvis studielånene dine er i mislighold, kan du ta umiddelbare skritt for å unngå unødvendige avgifter. En enkel telefonsamtale med lånetjenesten kan hjelpe deg med å unngå ekstra kostnader. Du kan også arbeide for å rehabilitere studielånene dine så raskt som mulig for å unngå flere avgifter.

Siste tanker

Mens Trumps siste handling kan bety høyere gebyrer for standardlån for studentlån, må du undersøke alle alternativene dine og spare penger for å sette det til side for å få tak i betalinger.

Vi kan fortsatt håpe at Senator Warren og House Representative Bonamicis brev vil forandre Trumps sinn i å oppheve lånerbeskyttelse for studentlånsstandard. Inntil da må du være proaktiv og utforske alle muligheter for å forhindre standard.

Skrive Inn Din Kommentar