Investere

Er det nå på tide å komme seg ut av utbyttebeholdning?

Er det nå på tide å komme seg ut av utbyttebeholdning?

Med mindre du har levd under en stein de siste årene, har utbyttebetalende aksjer vært all raseri, og det er sikkert forståelig. Med den måten Fed har holdt lave priser har vi blitt hardt presset for å finne et sted å parkere penger og gjøre en anstendig retur. De vanlige mistenkte på CDer, obligasjoner og lignende har gitt svakt avkastning, og med mindre du vil knytte pengene dine opp i flere år, kan inflasjonen føre til at du mister penger på disse alternativene.

Som et resultat har investorene spratt inn i solide utbyttebetalende aksjer, da det er ganske enkelt å finne aksjer som betaler minst 3% hvis ikke mer i form av utbytte. En nylig - men voksende - bekymring over Fed-handlinger begynner imidlertid å føre bevegelse ut av disse utbyttebelagte aksjene. Dette ber om spørsmålet om å gi opp utbyttebetalende aksjer, er det riktige å gjøre.

Utbyttebetalende aksjer Forutsatt en "trygg" havn

Venstre med ingen steder å virkelig plassere penger bestemt til inntektsgenerering, ble mange investorer igjen med utbyttebetalende aksjer som det beste alternativet. Dette bidro til å skape noe av en besetningsmessig mentalitet, da mange flocket til utbyttebeholdning for å møte behov for produksjon. Når man ser på landskapet med utbyttebetalende aksjer, er det forståelig, på ett nivå, hvorfor mange investorer vil velge å gå den ruten.

Med de ulike sektorer som generelt produserer utbyttere, som spenner fra defensive aksjer til telekommunikasjon til verktøy, kan du generelt finne noen anerkjente aksjer som vil hjelpe deg med å se denne inntektsproduksjonen - uten nødvendigvis å ta på seg mye risiko som du ville med det av en tech lager, generelt sett.

Men da vi ser noe av et skiftende landskap i markedet, oppfattes den oppfattede "sikkerheten" som finnes i disse høye utbyttebelagte aksjene, så mange tar en betydelig suksess på dem. Som JT skrev i forrige uke, er dette ikke overraskende, og noen av disse sektorer kan være de som du vil vurdere å kutte på igjen for å redusere risikoen for at økte priser kan spille på prisene på enkelte utbyttebetalende aksjer.

Hva endringen reflekterer

Som jeg leser i denne artikkelen fra CNN Money i forrige uke, reflekterer endringen en utviklende investor appetitt mot vekstrelaterte aksjer, så vel som andre sektorer. Det sies i utgangspunktet at private investorer opplever en endring i risikotoleransen mot vekst og litt bort fra økt inntektsutvikling.

Artikkelen fortsatte å kort sagt si at investorer har blitt mer optimistiske om vekstmuligheter i andre halvår, og at det synes mye vekst i det store bankområdet. . . tenk aksjer som Bank of America (BAC), Goldman Sachs (GS), og JP Morgan (JPM).

Argumentet er at de stigende prisene vil gjøre det mer gunstig for de store bankene å låne til forbrukerne og dermed bli mer lønnsomme, selv om jeg ikke nødvendigvis tror at forbrukerne vil flocking til å låne til økte priser. Når det er sagt, tror jeg det er potensial i banksektoren å se på hvor mye penger mange har satt på, og de vil på et tidspunkt begynne å virke for å forbedre lønnsomheten.

Til slutt er denne bevegelsen ut av utbyttebetalende aksjer indikativ på en økende bekymring over hva Fed's handlinger eller inaksjoner kan ha på markedet som en helhet. Alt jeg sier, tror jeg ikke en bit at investorer trenger å vike bort fra utbyttebetalende aksjer, men bør heller være oppmerksom på hvilken rolle økte priser kan ha på dem. De bør også være på utkikk etter andre muligheter hvis inntektsproduksjon fortsatt er viktig for dem. Som JT påpekte i forrige uke, er det fortsatt levedyktige alternativer der ute når det gjelder utbytte, selv om du vil være leery of utility eller REIT-aksjer som de har tatt en betydelig suksess de siste ukene.

Behovet for å handle

Det kan være lett å se utløpet av penger fra solide utbyttebetalende aksjer og ønsker å hoppe skip. Det er helt forståelig som noen sektorer er nede så mye som 5% eller 6% i løpet av den siste måneden. Jeg hater å miste penger på aksjemarkedet og vil gjøre alt jeg kan for å unngå det.

Når det er sagt, bør du bare foreta tiltak dersom det passer med din overordnede investeringsplan og dine mål. Dette krever at du holder deg på toppen av dine investeringer, og vær oppmerksom på hva som foregår i nyhetene uten å la dine følelser få det beste av deg og ta en investeringsbeslutning du ikke ville gjøre ellers. Også dette er like god tid som noen å ta oversikt over risikotoleransen din og balansere det mot det som skjer i aksjemarkedet.

Som jeg skrev i forrige måned i "Problemet bak salg i mai og gå bort", kan det være lett å bli feid opp i snakk og følg hva gjorden gjør uten å tenke mye på det. Når du investerer i aksjer, kan det være enkelt å tillate følelser for å få det beste av deg, og det er derfor å ha en langsiktig utsikt over investeringen din er viktig.

Mens jeg generelt ville holde seg borte fra verktøy eller REITs akkurat nå, vet jeg at nedgangen ikke varer for alltid, noe som vil skape en kjøpsmulighet på et tidspunkt hvor du kan gå inn og kjøpe aksjer til en nedsatt pris for å forhåpentligvis reise tilbake. Til slutt peker denne utløpet fra utbyttebetalende aksjer og de siste dagene på aksjemarkedet oss på behovet for å kunne balansere å handle med våre porteføljer uten å risikere våre generelle langsiktige investeringsmål.

Hva tar du på utløpet fra utbyttebetalende aksjer? Er du sitter fast, bailing out, eller ser etter en mulighet til å komme inn til en nedsatt pris?

Redaktørens merknad: Denne artikkelen inneholder mye tidsfølsomt materiale. Sørg for å søke råd fra en finansiell rådgiver for nåværende markedsanalyse og rådgivning.

Skrive Inn Din Kommentar