Investere

Tesla Stock er et spill som er ute av dine hender - her er hvorfor!

Tesla Stock er et spill som er ute av dine hender - her er hvorfor!

Jeg ønsker å sitte på en ide som er sentral for mange av mine innlegg her: En del av aksjen er ikke bare en ticker, men et stykke av en bedrift. Den virksomheten er ikke så enkel som det kan vises. Private fengsler er en måte å skjørt offentlige fagforeninger på; RetailMeNot er et spill på Googles søkemotorresultater. Hvem skulle ha trodd?

Ansiktet på en bedrift er en fasade - finansene avslører vanskelighetene.

Tesla (TSLA) ser enkelt ut av bilstandarder. Det benytter ikke fagforeningsarbeidere, så det er ingen pensjonsregnskap. Det har ikke en tverrlig finansiell arm i balansen, så det er ikke nødvendig å finne en tilsvarende finansinstitusjon for verdsettelse.

I motsetning til mange bilprodusenter er Tesla-aksjen imidlertid i stadig større grad hengslet på noen få variabler som har lite å gjøre med bilbransjen i det hele tatt. Disse variablene er forbedringer i batteriteknologi, og videresalgsverdi av sine biler.

Her er hvorfor:

  • På batteriteknologi - Som det eksisterer i dag, krever Teslas virksomhet og verdsettelse betydelige økninger i batteriteknologi og raskt reduserte batterikostnader. Selgesidenanalytikere har sagt at praktisk talt all verdi i sine prismål kommer fra 3. generasjon Tesla, som administrerende direktør Elon Musk mener kan selges til lav, lav pris på $ 40 000 før skattekreditter. Dette bones Tesla ville debut innen 2017 til en pris bare en tredjedel dyrere enn den gjennomsnittlige bilen i 2013. batteri kostnadene vil måtte halvere og forbrukere må være villige til å akseptere mindre område mellom ladinger, kanskje så lite som 100 eller 120 miles. (Redaktørens merknad: Du kan sjekke ut detaljene om modell 3 her.)
  • På Videresalgspriser - Det er ikke lett å selge en bil til en pris i nærheten av den gjennomsnittlige kostnaden for et midtvesthjem. Tesla opprettet et nytt finansieringsprogram for sine eksisterende modeller for å redusere barrierer mellom forbrukerinteresse og kjøp. Det finansieringsprogrammet krever at Tesla satser på videresalgsverdien av bilen ved å garantere en pris som tilsvarer 50% av basismodellkostnaden pluss 43% av kjøpesummen for ekstrabatterier. Videresalgsverdien til en brukt Tesla er betinget av tilstanden til batteriet. Som et resultat ble rundt 30% av alle solgte biler i siste kvartal solgt som en del av det garanterte videresalgsprisfinansieringsprogrammet. Hvis Tesla savner videresalgsverdi, kan balansen ta en massiv engangssvingning. Denne risikoen vokser med hver modell S på veien, siden en stor feil kan drepe videresalgsverdien.

Bransjeinnsidere ser ut til å tro at Tesla overskrider målet med en billig elektrisk bil. Andre bilprodusenter anslår 20 til 30% avtar i batterikostnadene når Tesla prøver en ny $ 40.000 tur. Musk sier at batterikostnadene vil fungere i deres favør til en nedgang på 50%.

Musk må være flekk på. Lavere batteripriser gir en $ 40.000 bil mulig. Hvis prisene faller for fort, kan brukte modell S-modeller selge for billig, spesielt når forbrukerne sammenligner den høyere enden, brukte Model S til en helt ny $ 40.000 bil.

Everyday Driver eller Hamptons Cruiser?

Det eneste som holder en Tesla ut av hendene til hver sjåfør i den utviklede verden er virkelig kostnaden, som til slutt kommer ned til batteriteknologien. Inntil Tesla kan bryte inn i det daglige driverområdet på $ 30.000 til $ 40.000, forblir det en rik manns luksusbil.

Gårsresultatrapporten viste at Tesla er kapitalisert for å se sine planer gjennom. Tesla rapporterte $ 746 millioner i kontanter på balansen, noe som gir det nok penger til å jobbe med aggressive planer som inkluderer nye service sentre, ladestasjoner og batteribytteplattformer.

Den mest optimistiske turen i rapporten var nyheten om at selskapet kjøpte 31 hektar land rundt sin eksisterende fabrikk for fremtidig ekspansjon. Husk at selskapet bruker bare en brøkdel av den eksisterende planløsningen som er oppnådd til prissettingspriser på 42 millioner dollar i 2010.

En investering som er utenfor hendene dine

Tesla kan være en bilprodusent, men det ligner på et farmasøytisk selskap eller gullgruve - dets fremtid er avhengig av noe som er praktisk talt umulig å forutsi. At noe (fallende batteripriser) er like mye av et dartkast som 2017s blodtynner eller 2020s gullpriser.

Dette er en av de sjeldne scenariene der jeg synes det er fornuftig å vente. På 15 milliarder dollar, negativ inntjening og kvart i kvartals kontantforbrenning over 100 millioner dollar, må Tesla vokse til verdsettelsen.

Som et selskap tror jeg det har klare fordeler. Den har et merke som folk elsker å elske, en høy og stolt base av eiere, og er 100% egenkapital finansiert med nullforeningens ansatte, den har en av de renere balansen i bransjen. Hvis Tesla aksjeeiere gir selskapslisensen til å tape penger for å stjele del som Amazon-investorer har gitt den nettbaserte forhandleren, er fremtiden veldig lys.

Men i basen er det et spill på Musk. Hvis Musk har rett om fremtiden for batteripriser, er Tesla en overvaluert historiebeholdning som sannsynligvis vil vokse til verdsettelsen. . . en dag. Hvis han savner, og $ 40.000-modellen blir forsinket på ubestemt tid, vil Teslas aksjekurs raskt komme tilbake til jorden.

Hvis jeg måtte satse, ville jeg ta S & P 500 over Tesla Motors, selv om jeg er kritisk over verdsettelser over hele linja.Tesla fans er sterke - de spiller ikke bra med de som passerer aksjen - men sannheten er at de ikke har mer innsikt i fremtiden for batteripriser enn noen andre i verden. Det er bedre å være stille og galt, enn høyt om spådommer så nøyaktige som å forutsi neste ukes lotteri.

Hva er dine tanker om Teslas verdsettelse og fremtid?

Skrive Inn Din Kommentar