Banker

14 grunner til ikke å høre på Suze Orman

14 grunner til ikke å høre på Suze Orman

Oh Suze ....

Du elsker henne heller, hater henne eller egentlig hater henne.

I sannhet er mange av hennes råd veldig gode ting. Men noe av det er teetering på kanten, og noen råd er bare ren dårlig.

Selv om jeg spurte noen av hennes råd, respekterte jeg fortsatt hva hun har vært i stand til å utdanne massene.

Det ble raskt kastet ut etter at hun lanserte sitt forhåndsbetalte debetkortprogram som økte umiddelbar kritikk. I stedet for å fokusere på fordelene som kortet tilbyr (ingen jeg kjenner til), tok hun den mye enklere ruten til å ringe folkens navn som spurte kortverdiene som vist nedenfor.

@ 20andengaged Så ille du velger å tro en idiot over meg - du fortsetter å følge andre og se hvor det blir deg -

- Suze Orman (@SuzeOrmanShow) 11. januar 2012

I ovennevnte utveksling er "@ptmoney" min kompis, Phil Taylor, en CPA, personlig økonomi blogger på PTMoney.com og grunnlegger av Financial Blogger Conference. Så ja, hun ringte min "kampkammerat" en idiot, og det er ikke kult.

Hva er enda mer morsomt om at utvekslingen er at Suze var så rask til å forsvare sitt "gode produkt" og ser ut som om hun stille det stille.

Hmmmmm .... hvem er idioten nå?

#burn 😉

Her er 14 andre grunner til at du ikke bør høre på Suze Orman.

1. Alt råd må tas med en saltkorn - uansett kilde

Mange mennesker overlater seg selv som eksperter, når det i sannhet ikke er noen eksperter - bare utøvere. Ingen hvor er dette mer sant enn i økonomisk rike. Det finnes dusinvis, kanskje hundrevis av delemner innen personlig økonomi, og det er flere meninger om hver enkelt av dem. Kompliserende dette er det faktum at ingen to personer har nøyaktig samme økonomiske situasjon.

Du bør vurdere økonomisk råd, og bruke kunnskapen du får fra det som grunnlag for å hjelpe deg med å ta avgjørelser om ditt økonomiske liv. Men du bør aldri ubevisst handle ut fra noen råd, minst som en finansiell guru. Det inkluderer Suze Orman.

2. Suze Orman kjenner deg ikke

Det er en ting å ta økonomisk råd fra en person som har intim kunnskap om situasjonen din. Det er ganske annet å ta det fra noen som pontificating til et massepublikum og har absolutt ingen kjennskap til din situasjon overhodet.

Selv om du kan bli imponert, eller trøstet av Ormans offentlige levering, vet hun absolutt ingenting om deg. Hvis hun gjorde det, kunne en eneste detalj i din økonomiske situasjon - eller til og med bare relatert til det - endre hennes anbefalinger helt.

3. De fleste av hennes råd er veldig generelle

Det er et ordtak som går, Hvis det er sant, er det ikke nytt, og hvis det er nytt, er det ikke sant, " og så er det med økonomisk rådseksperter, inkludert Suze Orman. 90% av rådene spredt til massene som kommer fra en ekspert på et hvilket som helst felt er generisk - det er vanlig i feltet, og du kan få det hvor som helst. Hva som gjør rådet unikt er det personlige spinnet som tilføyes av den enkelte.

Det handler om guruens personlighet enn det handler om dybden og kvaliteten på rådene selv.

Orman har også en tendens til å lede sitt råd på folk som mangler mye mer enn en rudimentær forståelse av personlig økonomi. Selvfølgelig vil dette være gruppen som mest sannsynlig vil høre på hennes råd, og ironisk nok, mest sannsynlig ikke å følge den.

Hvis du finner deg selv enig med alle eller til og med det meste av hva Orman sier, kan du godt være i denne gruppen. Og hvis du er, må du bruke mye mer tid på å få informasjon fra andre kilder. Ingen kan magisk gjøre deg til en finansiell ekspert, ikke engang med hensyn til din egen økonomi. Det kan bare skje hvis du forplikter deg til å gjøre det virkelig i livet ditt.

4. Din egen økonomiske situasjon er unik

Når Orman adresserer andres problemer, kan det lignes på din, men det er aldri nøyaktig som dine. En endring i en enkelt detalj eller to kan ugyldiggjøre hennes råd i ditt tilfelle.

Ta for eksempel en beslutning om å investere i aksjemarkedet. Orman kan legge ut det generelle rådet om at alle skal være på aksjemarkedet, men hva om du har en ustabil inntekt, et høyt nivå av gjeld og mye munn å mate hjemme?

Visst, det kan være anbefalt for alle å være på aksjemarkedet, men i ditt tilfelle kan dette rådet være feil. Hennes råd kan få deg til å scrimping og spare for å investere penger på aksjemarkedet, da du i realiteten burde bygge opp nødfonden din i stedet.

5. Når du får det populært, er det alltid kommersielle biaser

Når Suze fremmer en av hennes bøker eller programmer, eller godtar et tredjepartsprodukt, er det penger på linjen - som i penger til henne. Det skal øke et rødt flagg.

Orman er nesten et merke for seg selv. Hun er en populært anerkjent figur, og godt ivaretatt av sine legioner av fans. Det skaper inntektsmuligheter, og du vet at hun utnytter dem. Nesten alle i hennes stilling gjør det.

Jeg har allerede nevnt hennes beryktede forhåndsbetalt debetkortfiasko. Når du har den slags stjernekraft, kommer de slags tilbud sammen, og de er vanskelig å motstå.

For eksempel kan du anbefale et av et halvt dusin gjeldskonsolideringstjenester eller med det beste flyselskapet belønner kredittkort, men du velger å godkjenne selskapet med det femte beste programmet fordi de betaler deg et gebyr for å gjøre det. Det skjer hele tiden med anerkjente guruer.

Men det betyr ikke at produktet eller tjenesten som blir avansert, er virkelig i dine beste interesser.

6. Det er litt for mye vekt på de små tingene

Jeg husker å se på et av hennes programmer da hun diskuterte Latte-faktoren. Jeg må innrømme at hennes poeng var overbevisende - men dette kan ha vært et klassisk eksempel på form-over-substans.

Ormans poeng måtte være godt tatt: ved å stoppe hos Starbucks hver morgen for å kjøpe en $ 4 latte, bruker du minst $ 1000 per år som du ikke trenger å bruke. Du kan spare penger ved å lage din egen kaffe hjemme, og lage en kopp eller stor beholder for å ta med deg til jobb.

Problemet med det slags råd er at du kan bruke mye tid og krefter på å kutte små utgifter som lattes, og ikke komme opp med alvorlige penger for å spare når du er ferdig.

I tillegg kan dette ikke være gode råd for folk som sliter med økonomisk overlevelse. Mange mennesker i den situasjonen har allerede kuttet de små utgiftene og synker fortsatt.

For en person som er i den situasjonen, kan det beste rådet være å ta på store utgifter, som bolig eller bil, og bytte ned på begge. Mange mennesker som har økonomisk problemer er der fordi de knapt har råd til de største utgiftene i livet.

Du kan ikke fikse dette problemet ved å kutte ut lattes.

Og på et personlig notat, å holde strukturelle utgifter lave er det som gjør at jeg har råd til luksus som lattes. Jeg har ikke tenkt å være på ekvivalent med en økonomisk "diett" med nesten alle utgifterskategori i mitt liv.

Men kanskje det er bare meg.

Og ja, jeg bestiller en Grande Sugar-fri Carmel Latte på mitt arbeid i morgen. 🙂

7. Nei, alle bør ikke investere i aksjer

Orman anbefaler entusiastisk å investere i aksjemarkedet til alle som vil lytte. Dette er standardproblem, en-størrelse-passer-alle råd, og kanskje ikke engang "råd" i sanneste forstand. Sunn fornuft burde fortelle en "økonomisk ekspert" at nei, ikke allebør investere i aksjemarkedet.

Rådene blir enda mer tvilsomt etter fem år med en kraftig oppgang av aksjekursene. Forteller hun noen gang om å redusere eksponeringen mot aksjer eller investere med en tjeneste som Bettement som gjør justeringen for deg? Forteller hun noen gang at det er på tide å komme seg helt ut? Nei. Men for å være rettferdig, tilbyr hun råd om når man skal selge en enkelt aksje.

Fraværet av denne typen anbefaling gjør at lagerrådene ser litt for standard ut - det er hva alle andre selvstilte eksperter sier også. Og det ser ut til at hvis du gir råd til et stort antall mennesker som sliter med økonomi generelt, oppfordrer forsiktighet eller anbefaler å lukke posisjoner i et rekordmarked, objektiv fornuft.

8. Nei, alle vil ikke bli rik på aksjemarkedet

Jeg kan ikke tappe dette helt på Suze Orman - Dave Ramsey gjør det samme, bare han klyper det i verdipapirfond. Men vi bør alltid være opptatt av intentjonene til enhver selvstilt finansiell rådgiver som høres utelukkende som en rask rytter.

Spørsmål til alle økonomiske guruer, inkludert Suze Orman: Er du en finansiell rådgiver eller en cheerleader for aksjemarkedet?

Siden det er rikelig med cheerleading som kommer fra Wall Street og finansmediene, ser det ut til at en finansiell ekspert må være den som gir forsiktighet. Det faktum at hun ikke burde gjøre oss ...mistenkelig.

Mens det er sant, statistisk sett at aksjemarkedet har returnert et gjennomsnitt på mellom 8% og 11% per år siden 1926 (avhengig av kilden), kan det variere mye fra ett år til et annet. Det er også et faktum at det har vært hele tiår som forlot investorer økonomisk ødelagt.

Folk som er i tette økonomiske situasjoner trenger ikke å laste seg opp på aksjemarkedet, da de har mer umiddelbare bekymringer. Og til og med hinting på muligheten for at de kan bli rike ved å investere i aksjer, er mer enn litt disingenuous.

9. Suze følger ikke alltid hennes eget råd

Suzing investerer sine egne penger først og fremst i - trommevirvel -kommunale obligasjoner!

Du må alltid være forsiktig med noen ekspert som opererer under premisset om "gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør". Når du er en økonomisk guru doling ut råd som andre stoler på, er hykleri ikke bare skarp.

Det er uutholdelig.

10. Noen ganger er hun ikke bare feil, men veldig feil

Tilbake i 2009 hadde Cheryl Curran på Merriman Blog denne observasjonen om lageranbefalinger av Suze Orman:

"I intervjuet fortalte Suze (Eric) Schurenberg (av Money Magazine) at selv om alle bevisene viste at indeksfondene utgjorde 80 prosent av de forvaltede midlene," I dag tror jeg at du må være mer aktiv. "Hun anbefalte børsnoterte fond som spesialiserer seg på fremvoksende markeder, amerikansk olje og metaller og gruvedrift. Og hva skjedde med investorer som tok disse anbefalingene? Fra intervjuet i juni 2008 gikk disse sektorene ned 44 prosent, 71 prosent og 71 prosent henholdsvis i slutten av året ... men hennes tidligere anbefalte midler, Vanguard 500 Index og Total Stock Market Index, falt 28 prosent og 29 prosent, henholdsvis i samme tidsramme. "

For å være rettferdig, 2008 var et dårlig år på aksjemarkedet. Men hvis vi skal stole på råd fra eksperter, Det er aldri viktigere enn når himmelen faller. Hadde du fulgt Ormans råd sommeren 2008, ville det ha kostet deg seriøse penger. Det er mer enn å være litt feil.

Enhver av oss kan ha galt i å ringe aksjemarkedet, men denne episoden og andre er bevis på at de nærmest religiøse trosfolkene plasserer seg i guruer som Suze Orman, er aldri godt tilrådelig.

11. Orman er millionær - hennes råd kan ikke passe din økonomiske situasjon

Jo mer vellykket en person blir, desto mindre kan han eller hun forholde seg til hverdagslige mennesker. Det er bare menneskets natur. Suze Orman er verdt et sted mellom $ 10 millioner og $ 30 millioner, noe som er langt mer enn det store flertallet av folk som følger hennes råd er verdt.

Livet ser veldig annerledes ut når du har den typen penger. En åtte figur bankroll gir deg bare et annet perspektiv, og det påvirker din evne til å behandle hva som skjer fra et følelsesmessig synspunkt.

Når du er verdt millioner av dollar, kan det være vanskelig å sette pris på den rollen som frykt spiller i en persons beslutninger.

Hvis du for eksempel har $ 10 000 til navnet ditt, kan konsekvensene av å investere pengene og få det galt, være katastrofalt. Men fra en millionæres elfenbenstårn kan du investere penger aggressivt når du har en liten haug av det, og det kan ses som den eneste måten å gå videre.

Perspektivet forandrer alt, og Orman er rett og slett på et annet økonomisk plan fra disiplene sine.

12. Hun er en entertainer, først og fremst

Det er folk som er veldig gode på det de gjør, og ingen i allmennheten som noen anelse om hvem de er. Det er andre som er veldig gode på hva de gjør - eller kanskje ikke så bra - men alle vet hvem de er. Det er fordi de er eksperter på offentlig presentasjon.

Noen mennesker vet bare hvordan man skal jobbe i et rom. Deres adrenalin stiger når de holder en mikrofon og snakker foran en stor gruppe. De trives på oppmerksomhet. De er menneskene som vi skal vite alt om. Og av den grunn, de vil bli salvet som eksperter.

Alle som når nivået på Suze Orman, kommer først og fremst fordi de har verdi som entertainer. De informerer ikke bare; de er underholdende, og det er derfor du vet hvem de er.

Problemet med denne blandingen er at du aldri kan være sikker når informasjonen slutter, og underholdningen begynner. De virkelig gode guristene vet hvordan man skal blande de to sømløst.

13. Fordi ingen er perfekt - ikke engang Suze Orman

De fleste av oss ønsker desperat å tro at det er folk som er "i det kjente" folk vi kan vende oss til og vet med absolutt sikkerhet om at vi får de riktige svarene. Det får oss til å føle oss godt, selv om de er dypt nede, vet vi at det ikke er helt sant.

Men selv med tanke på at Suze Orman er smartere enn din gjennomsnittlige økonomiske ekspert, kan vi vite utover skyggen av tvil om at hun ikke er perfekt. Vi kan vite dette fordi hun er menneskelig.

Uansett hvor mye vi vil tro på noen, er virkeligheten at leger mister pasienter, advokater mister saker, dommere blåser samtaler, og dyre stjerneutøvere slipper passerer.

Moral of the story: Ikke antar at et råd er riktig fordi det kom fra Suze Orman's lepper.

14. Fordi du må tenke for deg selv - spesielt med dine finanser

Da vi var barn, stod vi på de voksne rundt oss for å lede oss gjennom livet. Da vi vokste opp, begynte vi å innse at vi må gjøre for oss selv hva vi en gang stolte på andre for. Og så er det - eller bør det - spesielt når det gjelder økonomi.

Selv om det er greit å stole på input fra eksperter, er det ingen erstatning for å lære personlig økonomi alene. Bare når du har noen forståelse av hva du trenger å gjøre, kan du til og med bruke de råd og anbefalinger du gir av andre.

Og det er viktig. Tross alt vil eventuelle tap du møter komme ut av dine økonomiske ressurser, ikke ekspertene.

Det burde gi deg god grunn til ikke å lytte til Suze Orman - eller noen annen økonomisk guru!

Skrive Inn Din Kommentar