Penger

Dette diagrammet summerer den frustrerende sannheten om ulikhet i Amerika

Dette diagrammet summerer den frustrerende sannheten om ulikhet i Amerika

Det har vært mer enn seks år siden Occupy Wall Street-bevegelsen oversvømmet Zuccotti Park i New York City for å protestere mot økonomisk ulikhet i USA

Men som landet fortsetter å komme seg fra den store resesjonen, fortsetter ulikheten å klatre, ifølge den siste Federal Reserve-undersøkelsen av forbrukerfinansene. Undersøkelsen av 6.500 familier utføres hvert tredje år og omfatter svar på et bredt spekter av spørsmål om kreditt, lån og bank.

Og det handler ikke bare om hvor mye penger en gruppe eller en annen gjør. Det handler om samlet økonomisk stilling.

"Ganske klart ser du en trekke fra hverandre i formue og nettoverdi i 2013 og 2016," sa Elise Gould, seniorøkonom ved Economic Policy Institute.

Og det er over hele linjen: Verdifallet mellom rike og fattige, svart og hvitt, og til og med villaeiere og leietakere krysset opp i de tre årene siden den siste undersøkelsen.

Til tross for veksten i medianverdien til minoritetsgrupper i de tre årene - 29% vekst for svarte familier og 46% vekst for latinamerikanske familier - har hvite akkumulert så mye rikdom at selv om nettoverdien vokste med bare 17%, har gapet fortsatt utvidet.

Og de er de eneste som har klatret ut av hullet i den store resesjonen.

"Hvite er den eneste gruppen som faktisk har overskredet 2007-nivået," sa Gould.

Her er en visjon om det voksende rikdomskløpet i USA. Bunnlinjen er at vi kan gjøre mye bedre.

Alex Mahadevan er data journalist og Kristy Gaunt er en illustrativ designer på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar