Penger

Hvordan bruke Science til å lure deg selv til å holde fast på budsjettet

Hvordan bruke Science til å lure deg selv til å holde fast på budsjettet

Husk treghet? I videregående vitenskap lærte vi ting som pleier å fortsette i etablerte mønstre. En kropp i bevegelse forblir i bevegelse.

Det samme prinsippet gjelder privatfinansiering. Når vi er vant til å spare penger, er det lettere å fortsette å gjøre det.

Dessverre er omvendt også sant. Når vi er vant til hyppige splurges og daglige godbiter, er det mye lettere å fortsette i den venen enn å forandre seg.

På grunn av treghetens kraft i våre liv har forskere forsøkt å finne ut hvordan man skal danne og vedlikeholde vaner, slik at vi kan skape og holde fast i dem som vil hjelpe oss, ikke skade oss.

Slik kan vi bruke prinsippene for vanedannelse til å endre vår oppførsel rundt penger og bedre håndtere vår økonomi - Det betyr at vi får mer penger til å bruke på de tingene vi har faktisk vil bruke den på.

Habit Loop

For å endre, er det nyttig å forstå hvordan hjernen vår danner vaner. Du kan bryte vaner i tre deler, som danner en vane sløyfe, ifølge Charles Duhigg, forfatter av The Power of Habit.

Først har vi avtrekker. Dette er det som tyder på at hjernen din skal slå av en vane.

For eksempel, å forlate huset og på vei til jobb kan komme seg til å stoppe hos Starbucks for å kjøpe en kopp kaffe. Stepping utenfor er utløser for et daglig kaffe kjøp.

Neste kommer rutine, vanen selv. I dette eksemplet bruker rutinen penger på kaffe.

Det tredje trinnet er belønning. Dette er forsterkningen som oppfordrer deg til å fortsette med vanen. Som noen kaffe elsker vil fortelle deg, belønningen av denne vanen er koffein, men det er også smaken og ritualet.

Nå som vi har dissekert hvordan vaner dannes, la oss se på hvordan du kan endre dem.

Gjør en bytte

Når du ser på vanen din, fokusere på belønningen.

Duhigg gir eksemplet på å gå ut for drinker med kollegaer. Belønningen her er å tilbringe tid med kollegene dine og de avslappende effektene av alkohol.

Så hvordan kan du få lignende fordeler uten å bruke penger? Hva med å erstatte drikkene med en potluck eller annen lavkostaktivitet? Eller inviter dine favorittmedarbeidere til å gå på lunsjtid for å komme seg ut av kontoret.

Du får det sosiale samspillet du er ute etter - og i tilfelle av rask tur, avslappingen fra fysisk trening - fra en annen (mindre kostbar) aktivitet.

Angi påminnelser

Når du danner en ny vane, minner du om målet ditt gjennom dagen. Finansiell forfatter Cheryl Lock anbefaler å gjøre vane del av et mantra du kommer tilbake til hele dagen.

Prøv noe positivt og spesifikt, som "Å spise ute en gang i uka sparer meg $ 100." For å minne deg selv, foreslår Lock at du skal sette mantraet som bakgrunn på telefonen eller legge det inn et sted du vil se det hele dagen.

Stakkvaner

Sjansene er at du sannsynligvis allerede har noen gode vaner under beltet ditt. Nylig forskning viser stabling en vane på toppen av en annen kan bidra til å styrke god oppførsel.

I studien forsøkte deltakerne å flosse mer regelmessig. Den mer vellykkede gruppen ble fortalt å bruke køen til å sette ned tannbørsten for å minne dem om å tømme. Ved å klargjøre flossing med en annen positiv oppførsel, var deltakerne i stand til å opprettholde sin nye vane med hell.

Velg en god vane du allerede har nådd, og legg til på.

Kanskje du er fantastisk på å pakke lunsjen hver kveld, men du vil gjerne kutte din morgentur til Starbucks. Når du er ferdig med å pakke lunsjen, bør du vurdere å preke kaffen din om morgenen, enten det betyr å male bønnene til franskpressen, sette timeren på kaffemaskinen, eller bare sjekke at K-koppene er klare.

Automatiser den

Å ta hjernekraften ut av beslutningsprosessen er den ultimate måten å opprettholde en god vane på.

Hvis du aldri faktisk kommer rundt for å spare for pensjon, automatiser det! Hvis du fortsetter å glemme å betale kredittkortet ditt, automatiserer du det!

Hvis du ikke trenger det faktisk iverksette tiltak For å gjøre en positiv økonomisk forandring, vinner du spillet.

Du gjør deg

Du vet hvordan folk sier det tar 21 dager å danne en ny vane? Det er egentlig ikke sant.

Tiden for å danne en vane varierer mye fra person til person, ifølge en studie i European Journal of Social Psychology. Vaner fast etter hvor som helst fra 18 til 254 dager, avhengig av personen.

Så hvis det tar deg en stund å bli vant til å sjekke budsjettet hver uke, ikke fortvil. Og ikke gi opp heller. Hold deg til det, og til slutt vil du danne en ny, positiv vane.

Din sving: Hvilke økonomiske vaner jobber du med? Hvilke strategier bruker du til å lage en ny vanepinne?

Lyndsee Simpson er forfatter og redaktør som bor i Washington, D.C. Hun har så mange vaner å bryte og så lite tid.

Skrive Inn Din Kommentar