Penger

Hvordan denne Jetsetting mamma betalte $ 17,5K i gjeld i 16 måneder

Hvordan denne Jetsetting mamma betalte $ 17,5K i gjeld i 16 måneder

Ved utgangen av 2016 bestemte Elisabeth Nyang seg for å bli seriøs om hennes økonomi.

En gang til.

Hun hadde allerede erobret en $ 25.000 høyde av det meste kredittkortgjeld i seks måneder tilbake i 2012. Nå måtte hun betale en annen $ 17 500 i en blanding av kredittkortgjeld, forsinkede regninger og langsiktige studielån.

Det er ikke som Nyang, en reise tale terapeut, forsettlig samlet gjelden. Det skjedde bare i løpet av hennes trekk mellom Vancouver; Washington, D.C. og Beijing.

Det var i Beijing at det ble vanskelig å overføre penger tilbake til USA. Kina gjør det vanskelig. Dessuten var hennes amerikanske kredittpoeng irrelevant i utlandet, så det var ikke et stort fokus for henne.

Men i slutten av 2016 var enslige mor satt til å flytte tilbake til USA - til Fairbanks, Alaska - og hun ønsket å få hennes kreditt score til snus.

Nyang begynte å forske på de beste kredittovervåkingsverktøyene og landet på Credit Sesams glødende online vurderinger. Tjenesten lar deg se din gratis TransUnion kreditt score og kreditt rapport kort.

Hun var overbevist.

Siden du registrerte deg for Credit Sesame i januar 2017 har nyang betalt den $ 17.500 haug av gjeld og økt sin score fra 495 til 663. Det er et 168-punkts hopp.

Hvordan Nyang dratt inn i gjeld på første plass

Første gang Nyang begynte å samle gjeld, var hun født datteren hennes i 2009 i Canada, hvor hun møtte $ 1700 i måneden i leie og opp til $ 1500 i månedlige barnehageutgifter.

Det var i utgangspunktet hele hennes månedlige inntekt.

"Jeg ville ikke bruke kredittkortet mitt, men jeg måtte," sier hun. Så belastet hun alle sine andre levekostnader for det. "Jeg var ikke vant til å betale det, og alt slags kom til et bruddpunkt."

Selv om hun bodde i Canada, som jobber på en annen kreditt-scoring-modell, mottok Nyang fortsatt telefonsamtaler fra amerikanske gjeldssamlere.

"Jeg husker på et tidspunkt, alt jeg tenkte på var penger og hvor stresset jeg var," sier Nyang. "Jeg våknet en dag, og jeg var lei av å ha all den gjelden. Jeg ville bare ikke ha telefonsamtaler lenger. "

Så bestemte hun seg for å takle det. Hun jobbet to deltidsspråketilbud seks dager i uken. En lønnsslipp gikk rett mot hennes gjeld; den andre gikk til hennes levekostnader. Hun flyttet inn i mer rimelige boliger, som hun sammenlignet med subsidierte boliger her i USA

Ved hjelp av denne strategien lindrede Nyang $ 25 000 byrden i løpet av seks måneder.

Men gamle vaner dør hardt

Etter hennes første gjeldsopplevelsen begynte Nyang å føle seg komfortabel igjen, men innrømmer at hun i ettertid må ha følt seg litt også komfortabel.

"Jeg følte meg glad, men da var problemet at gamle vaner dør hardt," sier hun ærlig. “La meg behandle meg selv! La meg bruke kortet! Jeg betaler det! Over tid begynner du å balansere igjen. "

Etter flere trekk og to år som bor i Kina, fant hun igjen gjeld - denne gangen til $ 17 500.

I Kina, hvor det er vanskelig å sende penger til USA, falt Nyang bak på betalingene sine. Etterpå, innrømmer hun, vanskeligheten med å overføre penger var bare en flott unnskyldning - ute av syne, ute av tankene.

Men da hun bestemte seg for å flytte tilbake til USA i desember 2016, visste hun at hun trengte å få sin økonomi på sporet igjen.

«Jeg kan ikke leve sånn,» husker hun tenkning.

Hun registrerte seg for en gratis Credit Sesame-konto i januar 2017.

Hvordan Nyang betalte sin gjeld - en gang for alle

Nyang bor nå i Fairbanks, Alaska.

På litt over et år har hun kunnet betale den $ 17 500 i gjeld. Dette er hvordan:

  1. For det første registrerte hun seg for Collection Shield 360. Det er gratis å registrere, og det bidrar til å beskytte forbrukerne mot innsamling av gjeldssammenheng. Hun hadde en enestående mobiltelefonregning slettet på grunn av uetisk praksis.
  2. Deretter jobbet hun med Dave Ramseys gjeldssnakkballmetode, og betalte en gjeld om gangen, og begynte med sin minste balanse først.
  3. I løpet av denne tiden registrerte hun seg for eMoneyPool, en online utlånssirkel som lar brukerne lagre for kortsiktige mål og bygge opp kreditt.

Hele tiden holdt hun tabs på hennes saldo gjennom Credit Sesame. Der kunne hun lett se hvilke gjeld hun skyldte til hvem.

Selv om alle regningene hennes er betalt, bruker Nyang fortsatt Credit Sesame. Faktisk er hun oppgradert til pro-kontoen, hvor hun betaler $ 15,95 per måned for daglige oppdateringer. (Den gratis kontoen oppdaterer kredittkortet ditt en gang i måneden.)

For henne er det verdt å betale for å kunne sjekke hennes kreditt score og kreditt rapport. Hun sjekker hennes kreditt score tre til fire ganger i uka og hennes kreditt rapport kort en gang i måneden. I utgangspunktet er det en vane.

Det er en god vane. Det hjelper henne til å sikre at alle hennes saldoer blir betalt, hennes kontoer er trygge og det er ingen feil på hennes kredittrapport.

"Jeg liker hvordan alt er i lekmanns vilkår," sier hun."Det er brukervennlig, og det er lett å forstå."

Hun liker spesielt Credit Sesams kredittkortkortfunksjon, som karakteriserer hver faktor som påvirker kredittpoengene dine - A gjennom F. Disse faktorene inkluderer:

 • Betalingshistorikk, som inkluderer negative karakterer og / eller sen betaling.
 • Kredittbruk.
 • Kredittalder.
 • Konto-blanding.
 • Kredittforespørsler.

For eksempel, tidligere i år, dro Nyangs kredittbruksklasse til en B. Hun kunne raskt se på Credit Sesams innsikt og innse at hun ikke hadde betalt kredittkortregningen i tide for at den skulle rapportere som betalt til kredittbyråene.

Hun lærte av sin feil, og betaler nå godt på forhånd.

Som Nyang Settles fortsetter hennes kredittpoeng å stige

Nyang sier nå at hun er på et bra sted økonomisk.

"Jeg føler meg så mye bedre," sier hun. "Jeg har virkelig lært min leksjon. Du må endre oppførselen din for å få bedre økonomi. "

Hun har til og med bygget opp et beredskapsfond, noe som viste seg å være nyttig når hun nylig skylde $ 3 900 i skatt. Selv om det var uventet - og stung - var Nyang i stand til å dyppe inn i beredskapsfondet for å betale det raskt.

For henne, å ha sunn økonomi handler ikke bare om en god kreditt score.

"For meg er det mer ro i sinnet," sier hun. "Jeg vil beholde pengene mine og ikke skylder folk."

Men Nyang vil fortsette å sjekk hennes kreditt score og kreditt rapport kort regelmessig gjennom Credit Sesame.

Nå som hennes poengsummen svinger rundt 663, føles Nyang klar for sitt neste store trekk fra Fairbanks, Alaska, til Las Vegas, Nevada, hvor hun planlegger å kjøpe et hus.

Ja! Verdensreisende har besluttet å legge ned noen røtter.

Minst i noen år.

Carson Kohler ([email protected]) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun bruker også Credit Sesame for å holde tabs på hennes kreditt score og ta proaktive skritt for å øke den.

Skrive Inn Din Kommentar