Penger

Det er sesongen for studielån svindel. Slik beskytter du deg selv

Det er sesongen for studielån svindel. Slik beskytter du deg selv

'Tis sesongen for å passe på svindel hvis du betaler av studielån.

I vinter vil scammers prowling for potensielle ofre som nyutdannede nyutdannede begynner å betale sine studielån, sier føderale myndigheter.

Disse låntakere har hatt en seks måneders grace periode etter våren eksamener, men det kommer nå til slutt. Tiden er oppe. Tid til å bli med resten av oss i den ikke så morsomme verden av "Student Loan Land".

Det er ingen hemmelighet at et økende antall høyskolegrader sliter med å tilbakebetale studielånene sine. I 2016 alene, mer enn 1 million amerikanere mislyktes på dem.

Denne stygge trenden har feds høres alarmen om svindlere som tilbyr falsk låntakere hjelp med å gi tilgivelse til studentlån. Disse gjeldslette svindel er stor bedrift, raking i titalls millioner dollar.

Det spiller ingen rolle om du er nyutdannet eller du har vært ute av skolen i mange år. Hvis du har fremragende studielån, ikke bli overrasket hvis du hører fra en av disse bedragerne.

Og disse lyssky selskapene vil ikke kalle seg "Student Loan Ripoffs R Us" eller "Student Loan Scammers, Inc."

De vil ha et helt kjedelig, uskyldig navn som "Student Aid Center" eller "Student Debt Doctor" eller "Strategic Student Solutions." (Alle disse stedene ble busted av feds.) De vil sannsynligvis sende deg offisielle- ser på dokumenter som beskriver hvordan de skal "hjelpe" deg.

Det gamle ordtaket om svindel gjelder her: Hvis det høres for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis.

Student Loan Scams: Ikke tro Hype

Federal Trade Commission tilbyr tips for å unngå å bli rippet av studentlån svindel:

  • Ikke stol på noen som tilbyr rask tilgivelse av lån. Noen vanlige svindel prøver å lokke deg med løfter om "øyeblikkelig tilgivelse".
  • Ikke betal forhåndsavgift. Det koster ingen penger å søke om føderal tilbakebetaling eller tilgivelsesprogrammer.
  • Husk at kriminelle kan falle regjeringens seler.
  • Ikke del ditt brukernavn og passord til Federal Student Aid med noen.
  • Hvis du trenger hjelp, kan du søke om utsagn og tilgivelse direkte, uten å stole på noen tilfeldig selskap som ønsker din virksomhet.

Her er hvordan du kan hjelpe deg ut av studielåneskuld

Hvis du sliter med å tilbakebetale studielånene dine, kan du hjelpe deg selv.

Du kan gå direkte til det føderale utdanningsavdelingets Studenthjelpskontor for informasjon om tilbakebetaling og tilgivelsesprogrammer.

Før du gjør det, sjekk ut The Penny Hoarder's hjelpsomme guide på konsolideringslån og inntektsdrevne nedbetalingsplaner:

  • Et direkte konsolideringslån lar deg kombinere flere føderale lån til ett nytt lån og tar en gjennomsnittlig vektet rente. På den måten gjør du bare en betaling per måned.
  • En inntektsført tilbakebetaling plan angir din månedlige betaling som en prosentandel av din skjønnsmessige inntekt.

Hvis du har føderale og private studielån, kan du se på refinansiering av dem. Refinansiering fungerer som et direkte konsolideringslån, bortsett fra at du gjør det gjennom en privat långiver i stedet for den føderale regjeringen.

Et selskap som troverdig, en uavhengig student lån refinansiering markedsplass, kan erstatte eksisterende lån med nytt lån, potensielt med lavere rente og lavere månedlig betaling.

"Det er som en kajakk eller en zillow for studielån," sier Michael Fishel, en advokat fra Houston som uteksaminert fra lovskolen i 2012 med 135.000 dollar i lån. "Det er brilliant."

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han er ganske kjent med gjeld.

Skrive Inn Din Kommentar