Penger

Acorns eller Stash: Hvilken app er det beste stedet å investere din løse endring?

Acorns eller Stash: Hvilken app er det beste stedet å investere din løse endring?

La oss innrømme det: Noen av oss er ikke gode til å spare penger. (Forfatteren raser opp hånden.)

Med så mange regninger å betale, er det vanskelig å lagre.

Det er enda vanskeligere å begynne å investere pengene dine.

Men jo før du starter, jo bedre blir du. Investering er en av de beste måtene å bygge rikdom på. Å ta baby trinn nå vil betale senere på en stor måte.

Og du trenger ikke å være Warren Buffett for å være en investor. Du trenger ikke å følge aksjemarkedet. Du trenger ikke å lese Wall Street Journal eller se på CNBC.

Egentlig trenger du ikke å vite hva som helst. Og du kan gjøre det fra smarttelefonen din.

stash og Acorns er to populære apps som tilbyr enkle, automatiske måter å begynne å investere på.

Disse appene har de samme målene for deg, men bruk forskjellige metoder for å komme deg dit.

Sett det og glem det

Så la oss komme til sammenligningen.

Begge disse appene er rettet mot tusenvis, selv om det aldri er for sent i livet å begynne å investere.

Begge er tilgjengelige på Apple og Android-smarttelefoner.

Begge programmene har mestret "sett det og glem det" metoden for å investere. De er veldig nyttige for lure hjernen din til å spare mer. Du investerer uten å innse at du gjør det.

stash hjelper deg med å sette opp en automatisk investeringsplan. Du kan starte med bare $ 5 investeringer og velge mellom enkle investeringer som gjenspeiler dine tro, interesser og mål.

Du kan sette opp for å trekke en bestemt sum penger fra bankkontoen din med jevne mellomrom, slik at du kan vokse dine investeringer over tid.

Som for Acorns, CNBC kaller det "den nye tusenårige investeringsstrategien."

Når du kobler appen til et debet- eller kredittkort, det avrunder kjøpene dine til nærmeste dollar og trekker din digitale forandring til en investeringskonto.

Du kan få det automatisk å rulle opp alle dine kjøp, eller manuelt rydde opp bare de transaksjonene du velger. Fordi pengene kommer ut i trinn på mindre enn $ 1, er du mindre sannsynlig å få innvirkning på bankkontoen din.

Igjen, hver av disse appene bruker forskjellige metoder for å oppnå de samme endene.

Her er en mer grundig titt på hver.

Stash It Away For Later

Stashs oppdrag er: "Investering skal være enkel og tilgjengelig."

Du kan starte med bare $ 5. Hvis du registrerer deg her, får du en ekstra $ 5 for å gjøre din første investering når du åpner kontoen din.

Når du har registrert deg, kan du sette opp "Auto-Stash" for å trekke ut en viss sum penger fra bankkontoen din hver uke eller hver måned.

Nå, hvor skal du investere dine Stash-penger? Du kan velge mellom over 30 investeringsfond.

I stedet for å overvelde deg med industrijargong, kuraterer og kategoriserer Stash disse midlene og gir dem forståelige navn.

Du betaler bare en $ 1 månedlig avgift. Når kontoen din når $ 5000, belastes du 0,25% av kontosaldoen din per år. (Som et eksempel, er det bare $ 12,50 for en $ 5000 portefølje.)

Du kan kontrollere alt dette fra mobiltelefonen din, med sikkerhet for en firesifret PIN-kode.

Acorns - Ikke en ekorre eller nutty måte å investere

Som Stash er Acorns super enkel for å spare og investere.

Du laster ned appen til telefonen, kobler den til bankkontoen din og velger noen innstillinger. Dette tar 10 minutter, topper.

Da glemmer du det.

Når du bruker ditt debetkort til å kjøpe kaffe, dagligvarer, filmbilletter eller noe annet, ringer appen opp kjøpet til neste dollar og viderekobler endringen til en investeringskonto.

Acorns kaller disse "Round-Ups." Men de gjør det ikke ha å være automatisk - det er en innstilling du velger. Du kan også legge til Round-Ups til din Acorns-konto manuelt ved å gå gjennom en liste over transaksjoner i appen.

Penny Hoarder-forfatteren Dana Sitar prøvde Acorns og var overrasket over å finne seg smertefritt å spare $ 35 i måneden.

"Jeg sparer $ 420 i året - uten å tenke to ganger," sa hun. "Det er et tur-retur fly. Det er julegave for hele familien min. Det er dagligvarer i to og en halv måned. Det er trolig kostnaden for den neste tingen som slutter å jobbe på bilen min. "

Hvor investerer Acorns din digitale forandring? Du svarer på noen få spørsmål på appen for å opprette en finansiell profil. Acorns bruker det til å bygge din investeringsportefølje, som spenner fra konservativ til aggressiv.

Hvor mye koster Acorns å bruke? For en konto med en balanse under $ 5000, er månedsavgiften $ 1 pluss 0,5%.

Når Sitar sjekket sin Acorns balanse etter de tre første månedene, "det føltes som gratis penger," skrev hun. Hun satte appens tjeneste i perspektiv:

"Fordi beløpene er så små, vil gevinsten med denne typen investering ikke gi deg mening. Jeg bruker Acorns for å gjøre lagring enkelt. "

"Prisen er helt verdt denne tjenesten for å hjelpe meg med å spare noen hundre dollar i år, og flere tusen over de neste par. Det er noe jeg vet at jeg ikke ville oppnå på egen hånd. "

Bunnlinjen

Så, her er millioner dollar spørsmålet: Som vil vokse pengene dine raskere: Stash eller Acorns?

Saken er, det er ikke noe enkelt svar.

Med Stash, avhenger det av hvor mye penger du viderefører til kontoen din. Med Acorns, avhenger det av hvor mange transaksjoner du renner opp.

Bunnlinjen er at noen av disse appene får deg til å investere spillet.

Selv om du ikke har ekstra $ 10 000 til hånden til en aksjemegler eller investere i Etrade.

Selv om du ikke forstår aksjemarkedet mumbo-jumbo som "årlig avkastning" eller "dividend yield" eller "small cap" eller "no-load mutual fund."

Forretningsmagasinet Fast Company kjørte en artikkel om Stash med denne overskriften: "Meet The Startups Helping Broke-Ass Millennials Invester Sink Pennies."

Det er noe sant til det. Selv om du starter små, med "sofapennies", er det bedre å starte nå.

Det er det samme de sier om å trene:

Et år fra nå, vil du ønske du hadde startet i dag.

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han investerer, men trenger å investere mer.

Skrive Inn Din Kommentar