Penger

5 finansielle beslutninger å vurdere så snart barna dine går ut

5 finansielle beslutninger å vurdere så snart barna dine går ut

Foreldre blir alltid litt melankolske når barna vokser opp og går ut på egenhånd. Vel, i omtrent fem minutter uansett.

Et sted mellom å få din morgenkaffe uten bukser på og lage alt du vil til middag, det begynner på deg at det å være en tom nester har sine fordeler.

Mens du nyter overflod av meg tid, ikke glem å vurdere pengene du kan gjøre når dine forhold har endret seg.

Her er fem ideer for å komme i gang.

1. Lei ut dine tomme rom

Tomme nestere tenker ofte på å redusere familiens hjem til noe mindre (og lettere å rengjøre!).

Mens det er gode råd, kan det ikke være riktig for enhver situasjon. Hvis huset ditt er betalt, eller du er i et husholdningsstyrt hjem i et område med høye leiepriser, kan oppholdsplassen være en bedre innsats.

Ikke la støvbunnier flytte inn i de tomme soverommene, skjønt. Få noen leietakere der inne i stedet.

Liste over ledig plass på Trulia eller Zillow for langsiktig utleie, eller opprett en Airbnb-oppføring for å imøtekomme personer for kortere opphold. Hvis du bestemmer deg for å leie rom på kort sikt, bør du tenke på å målrette forretningsreisende for å gjøre enda mer penger som Airbnb-vert.

2. Gjennomgå din tur

Etter at barna går ut, er det den perfekte tiden til å revurdere dine kjøretøybehov. Hvis du ikke lenger tømmer rundt hauger med fotballutstyr eller pakker med barn for nabolaget carpool, trenger du sannsynligvis ikke et kjøretøy som kan doble som Partridge Family turbussen.

Tenk på downsizing til et mindre, mer økonomisk kjøretøy, eller til og med selge ett kjøretøy hvis du er en bil med to biler som kan gjøre med bare en.

Hvis du bestemmer deg for å henge på en annen bil, ikke la den bare smake i oppkjørselen. Sett det på jobb og få deg ekstra penger.

Mens du tenker på biler, husk å ta en titt på din bilforsikring. Hvis du ikke bruker bilen så mye som du pleide, er det mulig at prisene dine kan gå ned.

3. Omfordel dine penger

Du trenger ikke å fortelle deg at barna er dyre. Mat, klær, godtgjørelser, skolegebyrer og andre nødvendigheter kan lett legge opp til hundrevis av dollar per måned per barn.

En betydelig del av utgiftene dine gikk ned da barna flyttet ut. Bruk den ekstra penger til å spare opp pensjonsplanen din eller betale ned gjelden.

Hvis du er gjeldfri, snakk med en finansiell planlegger om det beste stedet å plukke ned pengene du pleide å bruke på å holde barna matet og kledd slik at det kan vokse. Ikke glem å også spørre dem hvordan din nye status som en tom nester påvirker skattene dine, slik at du kan planlegge tilsvarende.

4. Gjennomgå budsjettet ditt

Nå som husholdningenes utgifter har falt, er det på tide å revurdere budsjettet. Du tror kanskje ikke det er nødvendig, men et godt budsjett er en viktig del av å sørge for at din økonomiske suksess følger deg med pensjon.

Budsjetteringsprogrammer som Personal Capital, og du trenger et budsjett, tar smerten av planlegging og er en stor hjelp til å spore hvordan og hvor du bruker pengene dine.

En av fordelene med å sette opp et budsjett og stikker til det er at det frigjør deg for å nyte dette nye kapitlet i livet ditt.

Etter den 11. søvnløse natten med din colicky baby, tenkte du nok mye på alle de morsomme tingene du ville gjøre når Junior flyttet ut på egen hånd. Nå er dagen kommet, og med et riktig budsjett på plass, kan du spare på drømmeferien eller kjøkkenet ombygging.

5. Ramp opp din hobby

Når timeplanen er fullpakket med familieansvar, er det ikke lett å skære ut tid til en hobby. Nå som du har noen puste rom, bruk den til å tjene penger mens du forfølger dine favorittfornøyelser.

Hvis håndverk er din ting, sett opp en butikk på Etsy. Kanskje du har vært kløe på fotograferingsspillet ditt og selger noen få utskrifter underveis. Nå er din sjanse!

Å hengive seg i en hobby kan tjene deg litt ekstra passiv inntekt, og hvis du føler deg spesielt frisk, kan du til og med gjøre det til en bedrift. Bare sørg for å fakturere pengene du investerer på det, i budsjettet ditt, slik at du ikke overskrider.

Du trenger ikke et arbeidsrom og en hands-on hobby for å se en økonomisk gevinst. Frivillig arbeid med en organisasjon som trenger hjelp, kan være like oppfylt. Du vil ikke gjøre mye (eller muligens noen) penger på den måten, men utgiftene du pådra deg mens du gjør frivillig arbeid, er ofte skattefradrag.

Det er vanlig å føle seg litt blå når barna beveger seg ut. Pass deg selv på ryggen for den gode jobben du oppsto, og nyt den nye reisen som en del av det tomme boet.

Din tur: Hvordan endret ditt økonomiske landskap når barna flyttet ut?

Lisa McGreevy er en bargain-loving freelance skribent basert i Tampa. Hun er en travel junkie som holder passet sitt i lommeboken fordi du aldri vet når muligheten vil streike.


Skrive Inn Din Kommentar