Penger

Denne pengene feilen koster meg $ 650 per måned ... Men hvor mye vil det koste å fikse?

Denne pengene feilen koster meg $ 650 per måned ... Men hvor mye vil det koste å fikse?

I fjor tok jeg en feil.

Jeg kjøpte en bil. Fra en forhandler. Med et stort, fett lån skiller meg fra tittelen.

Etter å ha kjørt min beater fra Ohio til Florida på 60 miles i timen og stallet fire ganger underveis, var jeg klar for noe pålitelig ... men jeg hadde hørt at du mistet 20% av verdien av en ny bil den andre du kjører den av mye.

Så jeg fant en rød 2014 Jeep Cherokee som ble brukt, men bare bare. Den hadde bare 1 024 miles på den, men det hadde sikkert vært eid: "Hubby <3" ble programmert i alternativet telefonkobling i konsollen. Det kom også med XM Radio og en backup kamera.

Nei, det er ikke den billige bilen du forventer en Penny Hoarder å kjøpe.

Jeg mener, jeg kan endre radioen med subtile knapper på rattets bakside.

Jeg skylder fremdeles $ 15.415,07 på lånet mitt, ikke telle interesse. Etter å ha betalt mer enn $ 300 i måneden i mer enn et år. Etter en heftig nedbetaling og en innkjøp.

Som jeg sa, slo jeg opp.

Og nå, det er på tide å finne ut om du skal si farvel til "Desiree" - og hvor mye det kan koste.

Hva koster det å eie bilen min?

Først, la oss få et håndtak på akkurat det jeg bruker hver måned for å holde babyen min på ventemodus.

Låne

Min betaling hver måned er $ 305.

Men ikke alt som går mot hovedbeløpet. Faktisk, ifølge mine uttalelser, er et gjennomsnitt på $ 60- $ 80 av det beløpet bare interesse. To skritt fremover, ett skritt tilbake. Ugh.

For å redusere frustrasjonen prøver jeg å sette en ekstra betaling mot rektor når det er mulig, avrunding til en jevn $400.

Gass

Siden jeg ikke kjører mye med mindre jeg går over staten, fyller jeg bare tanken min to ganger i måneden i gjennomsnitt. På $ 25 per tank, som kommer til om $50.

Forsikring og registrering

Min forsikring er klumpet i med familiens plan, som de betaler hver sjette måned til totalt $ 1,599,50 for de tre bilene på planen. Min Jeep er spesifisert til $ 683.10 av den totale, som fungerer ut til en månedlig rate på $113.83.

(Merk deg selv: Betal mamma tilbake. Også, takk, mor.)

Floridas påkrevde registreringsprogram har en opsjonsavgift på 225 dollar, etterfulgt av en årlig fornyelse som koster 28,85 dollar - en månedlig kostnad på $2.40.

Parkering

Jeg er heldig å ha gratis parkering, så denne varen kommer til en månedlig total på $0.

avskrivninger

Ifølge dette fryktelige diagrammet fra Edmunds på "TCO" - True Cost to Own - Desiree har allerede kostet meg nesten $ 2000 i avskrivninger alene. Og det var før hunden min sprang i baksetet etter at vi sår gjennom Big Surs kurver litt for fort.

Vedlikehold

En god ting om å kjøpe en nesten ny bil er at jeg ikke har hatt noen alvorlige problemer som krever reparasjon - bank på tre.

Men når reparasjonsutgifter baker sine stygge hoder, er de vanligvis ganske alvorlige: Jeg har sjelden hentet en bil fra en reparatør uten å shelling ut $ 800 +.

Jeg får også min olje endret og dekkene roteres hver fjerde måned, noe som koster rundt $ 70 hver gang. Hvis jeg tillater en stor reparasjon per år og fire oljeendringer, er det $ 1 080 årlig, noe som kommer ut til et månedlig budsjettelement av $90.

Total månedlig eierkostnad: $ 656,25.

Avskrivninger og engangs kostnader: $ 2.183 ... og teller.

Yikes.

Hva ville det koste å gi opp bilen min?

OK, Desiree er definitivt en drenering.

Men før jeg vurderer å selge bilen min, Jeg må finne ut hvordan jeg skulle komme seg i stedet for (nesten) å eie mitt eget kjøretøy og de tilhørende utgiftene.

Jeg er heldig å bo i et ganske walkable område, men jeg er i Florida. Hvis jeg skulle gi opp bilen min helt, ville jeg definitivt måtte investere i noen alvorlige regnutstyr og et par støvler. La oss ringe det $100, som er lowballing.

Selv om jeg kan gå på jobb, er matbutikken litt lenger unna, og jeg tar også treningsstudier noen få kilometer fra hjemmet mitt.

Av de grunnene, Jeg vil kanskje vurdere å investere på en sykkel - Et skateboard eller en annen ikke-bilhjulet ting er ute, fordi jeg er vei for klutzy.

Jeg ser et par OK-kjente brukte sykler på Craigslist for rundt $ 130, men de må kanskje se en reparasjonsbutikk, så la oss ringe det $200. Jeg kunne kjøpe en helt ny sykkel for noe nærmere til $300-$400 område.

Jeg kunne bli veldig gal og få en elektrisk sykkel for et par tusen dollar ... men siden jeg ikke bryr meg om å tråkke, koster ikke denne utgiften meg.

Selv med en sykkel, vil mine turer til matbutikken være annerledes på måter som kan koste meg på sikt.

Jeg måtte gi opp å kjøpe toalettpapir og papirhåndklær i bulk. Jeg kjøper også rutinemessig de gigantiske posene med hundemat tilgjengelig for min gigantiske hund, som er mindre enn praktisk på to hjul. Selv om jeg antar at jeg bare kunne bestille alt fra Amazon, eller score en tur med en venn og tonehøyd i noen få dollar for gass.

Som en ekstra komplikasjon, Jeg reiser mye. Tampa International ligger ca 25 minutter unna uten trafikk. På feil tidspunkt kan det være nærmere en time. En Uber til flyplassen kan være alt fra $ 20- $ 40.Hvis jeg flyr om en gang i måneden, er det et nytt budsjettpost på ca. $100, å være trygg.

Jeg kjører også ofte til familiens hjem i St. Augustine, Florida, som er mellom tre og et halvt og fem timer unna avhengig av trafikk. I bilen min koster en tur rundt en full tank med gass: $25.

Hvis jeg ikke hadde bil, måtte jeg komme med en alternativ måte å komme hjem.

Bussen tar seg mellom $ 30 og $ 40 hver vei, mer enn dobler min totale reisekostnad.

Jeg kunne ta et tog, men det er også mellom $ 35 og $ 60 hver vei for coach pris - det går helt opp til $ 190! I tillegg må jeg ta en buss til Orlando først og overføre til et tog, og tidsplanen er ganske begrenset.

Det virker dumt for 300 miles, men jeg sjekket flybillett: $ 210 tur / retur, og noen ville måtte kjøre en time hver vei for å plukke meg opp i Jacksonville. Også, store røde bokstaver informerer meg om at flyet i spørsmålet er propell-drevet. #Nei

Dessuten kommer min pensjonerte greyhound, Odin, vanligvis med meg. Han er for stor for Amtrak eller et fly, og han er ikke tillatt på bussen. (Ironic, ikke sant?)

Så på mine månedlige eller bedre turer til St. Augustine, måtte jeg forlate ham, noe som er en bummer - og også en ekstra kostnad. I mitt område, Jeg kan finne kjæledyr sitter for $ 20 per natt.

Matematikken er komplisert, men her er noen grove anslag på kostnadene ved å selge bilen min.

Mellom regnutstyr og en sykkel, ville jeg ha engangskostnader på om $400.

Og hvis jeg reiser to helger hver måned - noe som er ganske vanlig - ser jeg på om $ 300 i måneden. Det er mindre enn halvparten hva det koster å ha Desiree til min disposisjon.

Men det er også en mye mer stress.

Hva vil det koste å selge bilen min?

Hvis jeg bestemmer meg for å selge bilen min, vil det ikke nødvendigvis være lett ... eller til og med uten egen kostnad.

Ifølge Kelley Blue Book, bilen min skal få $ 17.731 hvis jeg selger til en privat kjøper hvem er enig med meg i at det er i god stand.

Hvis vi slår av "veldig" modifikatoren, faller denne prisen til $ 17,396. Og det kan bare skje, siden jeg klokt dekket hele bakenden av min nesten helt nye bil med bildekaler.

De Innsatsverdi er mellom $ 14,213 og $ 15,824, men da ville jeg bli sittende fast i det samme rotet med et helt nytt lån.

Alle disse verdiene er påvirket av beliggenheten min, og KBB forteller meg at de bare er gode gjennom 30. juni - det er en tikkende bil, og biler går vanligvis ikke opp i verdi, med mindre de er langt mer sexy enn meg.

Dessuten har jeg ikke tittelen i hendene mine fordi jeg fortsatt skylder penger på kjøretøyet mitt.

Jeg logget inn og fikk et tilbud: $15,462.98. Chockingly, jeg har ikke 15 grand løgn rundt, så jeg må bruke kjøperens penger til å betale banken.

Jeg trenger å forhandle i det minste så mye fra en privat kjøper bare for å bryte selv, og jeg vil ta et tap på bilens faktiske verdi.

Dessuten vil min potensielle private kjøper, som ikke vet noe om meg og lite om kjøretøyet, ikke få se den faktiske tittelen før jeg betalte banken og fikk den - noe som kan gjøre dem mindre tilbøyelige til å gå gjennom avtalen.

Tilsynelatende kunne jeg også bruke en tredjepartstjeneste til å overføre pengene direkte fra kjøperen til utlåner, og dermed lukke lien direkte og effektivisere alt. Men selvfølgelig ville selskapet ta en avgift, så jeg ville miste enda mer penger.

Plus, er folk som ønsker å bruke $ 17K på en bil som ønsker å kjøpe privat?

Kanskje jeg sitter fast.

Hvorfor du bør kjøpe bilen din direkte

Med tanke på hvor mye vanskeligere livet mitt ville være uten et kjøretøy - og hvor vanskelig det kan være å selge henne - vil jeg nok ende opp med å betale ut lånet mitt og holde Desiree.

For å stoppe blødning av penger på interesse, vil jeg finne ut måter å betale min gjeld så aggressivt som mulig.

Jeg kan ta en sidekast og sette alle disse midlene direkte mot bilen.

Jeg får allerede Netflix gratis, men jeg kan finne andre steder i mitt budsjett for å kutte, spesielt reise. Jeg samler allerede miles, men hvis jeg vil fortsette å flytte, må jeg seriøst opp spillet mitt på å finne måter å reise gratis på.

Men jeg har lært en veldig kraftig leksjon: Hvis du kan unngå det, ikke ta ut et lån på kjøretøyet ditt.

Hvis jeg hadde kjøpt en bruktbil direkte for noen få tusen dollar, ville jeg ha reddet meg tusenvis av dollar i renter og avskrivninger.

Vær forsiktig, skjønt: Du kan lett miste ut alle disse besparelsene hvis du kjøper en sitron som trenger en stor reparasjon hver annen uke.

Den beste innsatsen, selvfølgelig, ville være å leve uten bil. Du kan finne en by med god offentlig transport (selv om disse har en tendens til å være dyrt), eller sjekk ut disse selskapene som betaler deg for å bo i nærheten av arbeidet.

Eller du kan finne en måte å jobbe hjemmefra - eller overbevise din nåværende sjef for å la deg gå eksternt.

Du vil ha mye mindre reise å bekymre deg for, og mindre behov for en bil i utgangspunktet.

Din sving: Har du noen gang solgt en bil som fortsatt har lån på den? Ville du leve uten bil helt? Gi oss beskjed i kommentarene - Jamie trenger all hjelpen hun kan få.

Jamie Cattanach (@jamiecattanach) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes kreative skriving har blitt omtalt i DMQ Review, Sweet: A Literary Confection og andre steder.


Skrive Inn Din Kommentar