Penger

Spist en Arby's Beef 'n Cheddar Nylig? Kredittkortet ditt kan være i fare

Spist en Arby's Beef 'n Cheddar Nylig? Kredittkortet ditt kan være i fare

Hvis du har spist på Arby nylig, hold øye med bank- og kredittkortopplysninger.

Cybersecurity reporter Brian Krebs bekreftet nylig rykter om at hackere stjal kreditt- og debetkortinformasjon fra så mange som 355.000 Arby kunder bruker malware knyttet til betalingssystemer.

Vil denne cyberattack påvirke deg?

PSCU, en kredittforeningstjenesteorganisasjon, utstedte i utgangspunktet et varsel etter å ha mottatt en liste over Visa- og MasterCard-numre som ble kompromittert.

Krebs rapporterte at Arbys nektet å finne ut en nøyaktig tidsramme for når bruddet oppstod, men PSCU anslår at det skjedde mellom 25. oktober 2016 og 19. januar 2017.

Fastfood-sandwich-giganten lærte av sikkerhetshacken i midten av januar og jobbet raskt for å fjerne malware. Bruddet påvirket bare noen av Arbys 1000 eller så bedriftseide restauranter landsomfattende. Arbys franchise ble ikke påvirket.

Christopher Fuller, Arbys senior kommunikasjonsdirektør, utgitt en uttalelse som sier at selskapet har "fullstendig inneholdt og utryddet skadelig programvare som var på våre salgssteder."

Imidlertid bør lånere av hurtigmatkjeden fortsatt være forsiktige.

Hackers har truffet hurtigmatskunder før

Wendy har likt et lignende brudd på personvern i begynnelsen av 2016. Fastfoodkjeden annonserte endelig at den hadde fjernet malware etter flere måneder, hvor mange finansinstitusjoner ga kunder nye kort.

Men bare to måneder senere innrømmet selskapet at mange av sine steder fortsatt var kompromitterte, og mange banker ble tvunget til å reissue kort til kunder.

Hva å gjøre hvis du er en Arby-kunde

Hvis du har brukt ditt kreditt- eller debetkort på Arby i løpet av de siste månedene, er det her du bør gjøre.

  • Sjekk bank- og kredittkortopplysninger for uautoriserte transaksjoner.
  • Rapporter straks mistenkelig eller uautorisert aktivitet til din finansinstitusjon.
  • Hvis du tror at debetkortdataene dine kan bli kompromittert, må du sørge for at du har en alternativ betalingsmåte for eventuelle automatisk debiteringsregninger i tilfelle tyver tømmer kontoen din før banken din kan gjøre noe.

Din sving: Er du bekymret for at kredittkortinformasjonen din har blitt brutt av Arby's hack?

Grace Schweizer er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Mens hun kanskje gir Arby noen måneder for å få det sammen, vil hun være tilbake for de krøllete frites.


Skrive Inn Din Kommentar