Penger

Jeg har lagret $ 880 + bare ved å se på YouTube. Slik kan du også

Jeg har lagret $ 880 + bare ved å se på YouTube. Slik kan du også

Jeg prøvde - og mislyktes - å kontrollere utgiftene mine tidligere.

Som en arbeidende kvinne som endelig bodde i den virkelige verden, var jeg fast bestemt på å være ansvarlig for de nyfundne rikdommene som kom i form av en ukentlig lønnssjekk.

For noen år siden, frisk ut av college, lastet jeg ned Mint, en budsjetteringsapp.

Etter omtrent tre uker og en håndfull e-postmeldinger med emnelinjer som "Overgått budsjett for dagligvarehandel" og "Overgått budsjett for shopping", slettet jeg appen ut av en blanding av skyld og raseri på folkene på Mint for stadig å minne meg om min svakheter.

Jeg aksepterte mine utgifter, og fortalte meg selv at jeg ville begynne å lagre "senere".

Vel, her er jeg fast i slutten av 20-årene. Senere ankom, og min sparingskonto var fortsatt tom.

I fjor bestemte jeg meg for å gi Mint et annet skudd. Denne gangen hadde jeg tykkere hud for å beskytte meg mot Mints passive aggressive kritikk og en vilje til å riste noen dårlige vaner.

Men jeg hadde også en ekstra hjelper: YouTube.

YouTube kan lære deg nesten alt som er verdt å lære. Men bare nylig innså jeg at min favorittgiguristiske lære kunne redde meg fra mine budsjetterende vaner.

Mens jeg også har funnet noen nyttige blogger gjennom årene, når jeg jobber med hendene mine, har visjonen nesten alltid mest effektive for meg.

Slik har YouTube-videoer hjulpet meg med å lære raskt, slik at jeg kan begynne å spare penger, hold Mint av ryggen og budsjettet mitt intakt.

Jeg begynte med å spare penger på håret mitt

Jeg har fullt hode av tykke, naturlig krøllete tråder. Noen av mine mer innviklede frisyrer kan ta timer og koster et par hundre dollar også. De senegalesiske vendingene jeg ønsket var ikke noe unntak. Hårforlengelsene koster 34,93 dollar, men budsjettbrukeren ville betale noen for å gjøre det for meg. En salong ville belaste minst $ 200 i tillegg til håret.

Dessverre var en pricy frisyre ikke i budsjettet.

Men det var hundrevis av videoer som lærte svarte kvinner som meg og andre krøllete jenter hvordan å oppnå den stilen jeg ønsket.

Jeg kjøpte hårforlengelsene, en ekstra kam og hårgel for totalt 39,78 dollar fra en lokal skjønnhetsforsyningsbutikk og fikk jobbe på en lørdag morgen. En dag, og utallige pauser og YouTube-søk senere, ble jeg ferdig.

Håret mitt så fantastisk ut, og jeg klarte å holde på den ekstra $ 200 jeg ville ha betalt en stylist. Siden da har jeg gjort samme stil to ganger. Det er en annen $ 400 jeg lagret i fire måneder, eller $ 600 totalt.

Hvis du vil gi det et skudd, bare søk etter en frisyre. Det er sannsynligvis en opplæring. Det er til og med videoer som lærer menn hvordan man skal kutte sitt eget hår hjemme.

Jeg flyttet til mine spisevaner

Restauranter og barer ble blødende meg tørr.

I desember begrenset jeg ambisiøst min budsjett til $ 100 for å spise ute og drikke med venner.

Jeg brukte $ 343,48 - nesten fire ganger budsjettet mitt.

I forrige måned var jeg fast bestemt på å gjøre det bedre. Jeg ønsket å begynne å lage mat til meg selv igjen, men jeg ville ikke ofre noen av mine måltider på restaurantens kvalitet mens jeg reine i mine utgifter.

Jeg kommer fra en familie av kokker, så mine ferdigheter på kjøkkenet er ikke så loslitt. Men jeg kjempet med å finne tid til å lage mat, og jeg ønsket et bredere utvalg av valg når jeg gikk til måltider blir kjedelig.

Det var her YouTube reddet meg igjen. Jeg følger en håndfull internettkokk, men min favorittkanal er Brothers Green Eats.

Jeg innrømmer at disse gutta er litt quirky, men hvis du er en nybegynner, er de perfekte for deg. I motsetning til noen av mine favoritt Food Network-kjendiser, går de sakte og forklarer alt klart. De bruker lett å finne ingredienser og legger ofte i sanntid matlagingstrener slik at du kan følge med.

De har selv en serie på fantastiske 15-minutters måltider som gjorde meg klar over at jeg har tid til å lage mat.

Jeg lagde sin 15-minutters vegetarisk karri. Jeg hadde allerede karrypulver hjemme, og brokkoli, gulrøtter, ingefær, sjalott og kokosmelk koster mindre enn $ 10 for å lage fire porsjoner. Selv på en billig indisk restaurant, ville du være heldig å få en servering til samme pris.

Jeg lærte å debone kylling lår for en annen oppskrift og nå lagre minst 50 cent per pund ved å kjøpe kylling med bein og fjerne dem selv.

Jeg lærte hvor lett det er å lage gul ris. Og etter å ha brukt mindre enn $ 3 på ingrediensene, hadde jeg ikke allerede hjemme, jeg lagde fire porsjoner av en fantastisk mango coleslaw. Jeg pleide å betale $ 5 for en single-serving side av coleslaw på en av mine favorittrestauranter.

Ved utgangen av januar brakte jeg min restaurant og barregning ned til $ 192.54 uten å ofre moroa med å spise ute eller heve min matvareregning. Åpenbart er det fortsatt godt over min $ 100 mål, men gi meg en pause! Jeg tar baby trinn.

Jeg gjorde selv mine egne husholdningsartikler

Jeg har nylig opplevd et triks for å spare penger fra da jeg var på college, og det løser et annet hårproblem. Hva kan jeg si? Krøllete hår kommer med sine utfordringer.

Hvis tressene dine er noe som meg, vet du allerede de billigste sjampoene og balsamene vil bare forråde deg og gjøre krøllene dine til frizz.

Den billigeste sjampo og balsam som jeg har funnet som kommer sammen med håret mitt koster $ 15,98 for et par 8-ounce flasker. Jeg brukte en flaske balsam hver måned og en flaske sjampo hver annen måned.Det er $ 143,82 hvert år.

Skriv inn YouTube.

YouTube-guruer som lærte meg å snurre, introduserte meg også til bentonitt leire, som kommer i pulverform. Bare bland pulveret med vann for å lage en hårmask som erstatter både sjampo og balsam.

Etter å ha sett noen YouTube-opplæringsprogrammer om hvordan man blander det og bruker det på håret mitt, var jeg i virksomhet. (Bonus: Du kan også bruke den som ansiktsmaske og hoppe over din neste ansiktsbehandling!)

En 8-ounces lerør koster 7,49 dollar og gjør nok til å vare hele året. Det lagret en annen $ 136.33 årlig. Hvis du ikke er fan av bentonitt leire, ikke bekymre deg. Du kan holde fast med sjampo og balsam. Det finnes utallige videoer for å hjelpe deg med å erstatte andre dyre kosmetikk og husholdningsartikler.

Opp Neste: En hjemmeinnredningsprosjekt

Jeg tilbringer helgene mine og skyller Goodwill og andre butikkbutikker for det perfekte bruktbordet. Mitt budsjett er $ 25 - langt mindre enn $ 150 - $ 250-serien av de jeg har sett i møbelforretninger.

Når jeg finner bordet mitt, vil jeg være klar. April Bees YouTube-serie på gjør-det-selv-møbler makeovers har allerede lært meg alt jeg trenger å vite.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en frilansjournalist som bare nå innser hvor mye penger hun bortkastet hver måned. Hun prøver å bli bedre.


Skrive Inn Din Kommentar