Penger

Du vil ikke tro hvor lite en 21 år gammel trenger å spare for å pensjonere rik

Du vil ikke tro hvor lite en 21 år gammel trenger å spare for å pensjonere rik

Mann, jeg blåste det.

Når jeg blir 30, begynner jeg bare å tenke på pensjon.

Jeg mener, i løpet av min freewheelin, "travel-happy 20s, skulle jeg virkelig tenke på hva jeg skulle gjøre da jeg ble 65?

Tilsynelatende, ja. Hvis jeg hadde det, kunne jeg sitte ganske akkurat nå. Alt takket være kraften i sammensatt interesse ...

Som min far definitivt prøvde å fortelle meg om i videregående skole, men jeg var mer interessert i hvem Britney Spears var dating og hvor mange forskjellige ting jeg kunne gjøre med en pakke ramen (svarene: K-Fed og mye).

Så hvis du vet noe om å være høyskole grads, bør du nok dele mine siste funn med dem.

Hvis de starter nå, er det gal hvor lite de må spare hvis de vil ha nok penger til pensjonering.

Når skal du begynne å spare for pensjon?

Hvis du kjenner meg, vet du at jeg sluttet å forstå matematikk et sted rundt sjette klasse.

Heldigvis er det pensjonskalkulatorer for å gjøre matematikken for deg.

Jeg bestemte meg for å gå med SmartAssets pensjonskalkulator, som står for skatt og inflasjon.

Her er det jeg plugget inn:

Plassering: Burlington, Vermont (#lifegoals)

Årslønn: $ 36.000 (gjennomsnittlig startlønn for liberal arts majors)

Årlige pensjonskostnader: $ 25 200 (70% av inntekten din)

Pensjonsalder: 65

Avkastning: 7% (ganske typisk i pensjonsberegninger)

Inflasjons rate: 2%

Svaret?

Hvis du begynner å lagre når du er 21, trenger du bare å spare $ 100 per måned, eller $ 25 per uke for å få nok i pensjon.

Du kan tenke deg at du trenger mer til å leve på enn $ 25 200 per år - men husk at du sannsynligvis har betalt boliglånet og bilen din da, og du vil sannsynligvis gjøre mer enn $ 36 000 på toppen av Din karriere, så dine sosiale trygghetsfordeler vil bli større.

Dette tallet tar heller ikke hensyn til noen arbeidsgiverpensjonerte pensjonsordninger. Hvis din bedrift tilbyr en, må du definitivt dra nytte av det!

Pensjonskalkulatorer kan ikke forutsi fremtiden, og disse tallene gjelder absolutt ikke for alle. De er bare estimater for å inspirere deg til å begynne å lagre nå.

Fordi her er saken: Hvis du sparer bare 3,57 dollar per dag, vil du være ganske solid i alderdommen.

Siden du aldri kommer til å gjøre dette på egen hånd - med mindre du er noe magisk vesen med et vell av selvkontroll, har jeg ett råd: AUTOMATISK DET.

Åpne a Roth IRA og sett opp en automatisk overføring fra kontoen din hver uke. $ 25 hver mandag. Det er ikke så vanskelig.

Jeg satte opp en automatisk overføring (for mye mer, 'cuz jeg er gammel) i fjor; Det er den eneste måten jeg endelig har begynt å bidra med.

Du kan også finne en rekke mobilapper der ute for å hjelpe deg med å investere.

Vi liker ideen om å starte med en mikroinvesterende app, som Stash. Den er tilgjengelig for både Android- og Apple-smarttelefoner, og gjør det veldig enkelt å (endelig) ta dykket til å investere, selv om du ikke har mye ekstra penger.

Du får til og med en $ 5 bonus for å begynne å investere med for å skrive inn e-posten din her, laste ned Stash-appen og sette opp kontoen din med samme e-postadresse. Innen to virkedager ser du bonusen lagt til kontoen din.

Så, vær så snill, lære av mine feil - gjør dette, og gjør det nå!

Hvis du vil kjøre dine egne numre (rettferdig advarsel: det er litt skremmende), bare koble dem til kalkulatoren ovenfor.

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar