Penger

Vil du ha den samme kjole for et år å spare? 4 Crazy Money Utfordringer

Vil du ha den samme kjole for et år å spare? 4 Crazy Money Utfordringer

Noen ganger er den beste måten å spare penger på å gå stort og gjøre noe utrolig, noe helt ute, og kanskje til og med helt gal.

Hva om du prøvde å gå en hel måned uten å kjøpe hva som helst? Hva om du hadde den samme kjole hver dag i et helt år? Hva om du sørget for at alle måltider koster mindre enn $ 5?

Disse eksemplene er alle ekte. De er noen av de mange måtene som vanlige folk har forsøkt å senke sine utgifter på. Når du ser hva disse menneskene har gjort for å spare penger, kan du bli inspirert til å starte et utroligt eget prosjekt.

Geoff og Julie prøvde et kjøps-ingenting år

Geoff Szuszkiewicz og Julie Phillips er romkamerater som bor i Calgary, Alberta. Den 3. august 2013 lanserte de en ambisiøs plan: å kjøpe ingenting, i et år. De lanserte sitt Kjøpe Ingenting År-prosjekt i tre faser:

  1. August til november: Ingen kjøp av husholdningsvarer eller forbruksvarer
  2. November til juli: Ingen kjøp av husholdningsvarer eller forbruksvarer, ingen kjøp av noe slag (måltider, hårklipp, drosjer, etc.)
  3. Juli til august: Ingen kjøp hva som helst - Ingen utgifter av noe slag.

Geoff og Julie fortalte Forbes i august 2014 at de, mellom de to, sparte de over $ 55 000 i løpet av kjøpet sitt ingenting år.

Vil du gjenskape eksperimentet? Her er det rådet Julie ga Forbes-leserne: "Folk spør Geoff og jeg hele tiden hvordan du kommer i gang, og vi sier alltid, Begynn med en uke uten utgifter, eller en måned.

Når du kommer i gang, blir det lett å se hva du kan leve uten. Selv om du ikke ønsker å gjøre et fullt kjøper ingenting år, kan du bevisst spare deg for å kjøpe mindre, eller kjøpe en måned uten å spare penger.

Trent lager sitt eget vaskemiddel

Hvis du leter etter utrolige måter å spare penger på, kan du ikke gjøre mye bedre enn tipsene på The Simple Dollar. Trent Hamm har blogget om enkle måter å spare penger på siden 2006 - selv om noen av hans metoder for å spare penger, for eksempel å lage sitt eget vaskemiddel, er alt annet enn enkelt!

Trent er en stor gjør-det-selv-advokat, og han er rask til å forklare nøyaktig hvor mye du kan spare ved å samle en bøtte med vaskemiddel i stedet for å kjøpe vaskemiddel i butikken:

For å sammenligne skyld, koster en jumbobeholder av Tide på Amazon.com $ 28,99 for 96 laster, eller en kostnad på $ 0,30 per last. Dermed lagrer jeg med mer enn en fjerdedel med hver last av disse tingene. Enda bedre - Jeg må lage en gigantisk bøtte med slime på kjøkkenet og min kone er godkjent av den.

Hvis du liker å spare penger og vitenskapsforsøk, sjekk ut Trents vaskemiddelrecept. Lagring av en fjerdedel en last lyder som en god ide - spesielt fordi når du har å gjøre med klesvask, er kvartaler verdt deres vekt i gull.

Kristy hadde samme kjole i et år

Kristy Powell startet ikke sin One Dress Protest som en måte å spare penger på; i stedet tenkte hun på det som en rask fra utgifter penger, samt en rask fra moteindustrien. Så fra 3. januar 2011 til 3. januar 2012 (eller fra hennes 26. til 27. årsdag) bestemte Kristy seg for å ha på seg en kjole, dag inn og dag ut.

Som hun skrev mot slutten av prosjektet:

Da jeg klarte alt klær og moteforbrukssprut fra livet mitt i begynnelsen av året, fant jeg meg selv med mye tomt rom og tomrom for å fylle. Jeg husker faktisk å tenke, Hva skal du gjøre i helgen hvis du ikke kan handle? Jeg er faktisk flau for å dele det med deg på dette punktet. Men det er helt relevant, og sannheten. Tomten, overfladisk eller ikke, følte meg enorm.

Du kan gå på samme utgifter raskt. Hvis du ikke vil gå så langt som å ha den samme kjole i et år, kan du prøve å parke klesskapet til 10 favorittutstyr.

Eller finn noe annet i livet ditt som kan inspirere til et utgifter raskt: Kanskje du kan gå til biblioteket i stedet for å kjøpe bøker og DVDer, eller ta offentlig transport i stedet for å kjøre.

Erin vil ikke lage en middag som koster mer enn $ 5

Erin Chase er $ 5 Dinner Mom. Hun lager bare måltider som koster mindre enn $ 5 - og det er ikke bare for henne. Det er for hele familien.

Ta en titt på Erins tips og oppskrifter på $ 5 middager. Tenk deretter på hvor mye penger du bruker for mat. Bruker Erin sine oppskrifter å aldri bruke mer enn $ 15 om dagen for tre måltider, lyden tiltalende?

Prøv noen $ 5 Middag oppskrifter, som Pizza Grillet OST eller Slow Cooker Apricot Kylling. Så se om du er klar til å innlemme $ 5 dollar bespisning i ditt eget liv.

Vil du prøve en lignende utfordring?

Det gode med hvert av disse prosjektene er det Du kan se sammenlignbare resultater selv uten å gå til utrolige ekstremer.

Vil du ikke lage en $ 5 middag hver kveld? Prøv å lage $ 5 middager tre ganger i uka. Vil du ikke ha den samme kjole hver dag? Bestem deg at du ikke vil kjøpe nye klær i seks måneder, og bare ha på deg hva som er i skapet ditt.

Du vil ikke tro hvordan du kan spare penger.

Din sving: Har du prøvd et lignende utgifter eller sparer utfordring? Hvordan gikk det?
Nicole Dieker er frilansskribent med fokus på personlig økonomi og personlige historier.Hennes arbeid har dukket opp i The Billfold, The Toast, Yearbook Office, The Write Life og Boing Boing.

Skrive Inn Din Kommentar