Penger

Nektet offentlig tjeneste lån tilgivelse? Du kan få en ekstra sjanse

Nektet offentlig tjeneste lån tilgivelse? Du kan få en ekstra sjanse

Som den første bølgen av låntakere sendte inn søknader om å få deres gjenværende studielånsgjeld slettet under Public Service Loan Forgiveness-programmet (PSLF) i fjor, ble mange møtt med et uventet svar: De kvalifiserte seg ikke.

Det var etter 10 år å jobbe i ideell sektor, eller som lærere eller offentlige ansatte. Etter å ha sendt riktig papirarbeid hvert år. Og etter å ha gjort 120 utbetalinger.

Snarere enn å ha sin gjeld feidet bort, ble de fortalt at de ikke holdt opp på slutten av forhandlingene, og at mange av deres betalinger ikke teller mot kravene for å kvalifisere til tilgivelse.

I de fleste tilfeller var det fordi lånerens månedlige utbetalinger ikke ble gjort under riktig type tilbakebetaling plan, ifølge Adam Minsky, en advokat fra New York studielån.

I de verste situasjonene ble låntakere fortalt at de måtte starte betalinger igjen fra begynnelsen og fullføre ytterligere 10 års betalinger før de kunne kvalifisere seg til tilgivelse.

Det endret i mars, da lovgivere opprettet en $ 350 millioner fond for å gi de som ble nektet tilgivelse en ny sjanse.

På onsdag utlyste Department of Education prosessen for de som tidligere nektet tilgivelse til å appellere.

Nektet før? Hvordan vite om du kvalifiserer for å få tilgitt Loan

Under dette midlertidige programmet må låntakere fortsatt overholde de fleste kvalifikasjonene for tilgivelsesprogrammet.

"Du må fortsatt ha direkte lån, du må fortsatt jobbe med kvalifiserende arbeid, men hvis du hadde feil plan for noen av de 120 betalingene, kan du be om tilgivelse under programmet, og fondet er beregnet til å betale for det , Sa Minsky.

Nå, låntakere som har gjort utbetalinger under uteksaminerte tilbakebetaling plan, utvidet tilbakebetaling plan, konsolidert standard tilbakebetaling plan eller konsolidert graduated tilbakebetaling plan kan kvalifisere til tilgivelse også, ifølge utdanningsdepartementet.

Men det er en viktig advarsel: Pengene vil bli utstedt på først til mølle, til fondet løper ut. Det betyr at du kunne kvalifisere for å få lånene dine slettet, men fortsatt nektet hvis du venter for lenge til å varsle undervisningsdepartementet.

"Det er ikke en idiotisk garanti, men det er et potensielt alternativ for noen låntakere," sa Minsky. "Noe er bedre enn ingenting, generelt."

Hvordan appellere din Student Loan Forgiveness Denial

Hvis du oppfyller kvalifikasjonene for studielån tilgivelse, send du en e-post til [email protected] med ditt navn og fødselsdato.

Her er en mal fra Institutt for utdanning du kan bruke til å gjøre det enkelt. Bare kopier og lim inn, fyll deretter inn blankene og send det av så snart som mulig.

Til: [e-postbeskyttet]

Emne: TEPSLF forespørsel

Jeg ber om at ED revurderer min berettigelse til offentliggjøring av lån tilgivelse.

Navn: [Skriv inn samme navn som du har sendt inn søknaden om offentlig tjeneste for tilgivelse av lån]

Fødselsdato: [Skriv inn fødselsdato i MM / DD / ÅÅÅÅ-format]

Takk skal du ha.

Forvente tilgivelse senere? Her er hva du trenger å vite

Akkurat nå, bare de som allerede har fullført 10 år i en offentlig tjeneste karriere og gjort 120 betaling mot sitt direkte føderale lån og deretter nektet tilgivelse kan søke om hjelp fra $ 350 millioner fondet.

For de som fortsatt jobber mot det målet, kommer dette ikke til å hjelpe deg nå.

"Det betyr helt sikkert at med mindre kongressen vil være forpliktet til å fylle på det fondet, kommer det til å være et begrenset antall låntakere som kommer til å få tilgang til det," sa Minsky.

Fondet kan være tomt lenge før de kan dra nytte av, og fremtiden for programmet er fortsatt uklart.

"Kunne noen som har gjort mindre enn 10 års betalinger på feil plan, de ikke-kvalifiserte utbetalingene teller under denne utvidelsen? Ja, det er mulig, sa Minsky. "Men de kommer ikke til å få et endelig svar på det før de har påløpt 120 kvalifiserende innbetalinger, de søker, de blir nektet og deretter appellerer de.

"De aller fleste mennesker kommer til å være i situasjonen ... der de har gjort noen år med betalinger som ikke teller og så spørsmåler de om de vil kunne få de årene talt, og svaret er det er absolutt ingen måte å vite. "

I den usikre tiden må du sørge for å holde oversikt over hver kommunikasjon med studielånet og dobbeltklikke hvilken som helst informasjon den gir deg for å sikre at den er nøyaktig.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Hun skriver om hvordan regjering og rettssaker påvirker lommeboken din.

Skrive Inn Din Kommentar