Penger

Det er en 94% sjanse for at din endelige studielånsbetaling vil se ut som dette

Det er en 94% sjanse for at din endelige studielånsbetaling vil se ut som dette

Nesten alle som har tilbakebetalt sin studielåns gjeld, har to ting til felles: De betalte gjelden tidlig, og deres endelige betaling var et engangsbeløp godt over minimumsbeløpet.

Det er ifølge en ny studie fra Consumer Financial Protection Bureau (CFPB), den offentlige vaktmesteren oppgave å overvåke finansiell tjenesteyting på vegne av forbrukerne.

CFPB-studien så på rundt 270 000 låntakere som betalte minst ett studielån mellom januar 2013 og oktober 2017. Det fant ut at 94% av låntakerne gjorde det ved å foreta en stor sluttbetaling. I gjennomsnitt var denne betalingen 55 ganger minimumsbeløpet.

Bare 6% av låntakere som tilbakebetalt gjeldet gjorde det ved å følge betalingsplanen som tilbys av en studielåner.

De økonomiske situasjonene for en så stor utvalg av mennesker varierte mye, men CFPB konkluderte med at de fleste trolig begynte å tjene mer penger, noe som gjør det lettere å betale over det minste på grunn av lånene.

Andre var sannsynligvis å bygge opp sine besparelser da de betalte ned gjelden sin og til slutt sparte nok til å foreta en stor betaling og sette studentlån bak dem.

Uansett årsaken til de store betalingene, ser det ut til at de som betaler ned tusenvis av dollar i gjeld på bare noen få år, er mer vanlige enn de synes.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Hun skriver om hvordan regjering og rettssaker påvirker lommeboken din.

Skrive Inn Din Kommentar