Penger

Dette mottoet fra 1940-tallet vil hjelpe deg med å spare alvorlig penger

Dette mottoet fra 1940-tallet vil hjelpe deg med å spare alvorlig penger

Hvordan kan et slogan fra andre verdenskrig hjelpe deg med å spare penger?

Det er vanskelig å fastslå nøyaktig når uttrykket "bruk det opp, slett det ut, gjør det eller gjør det uten" inn i det amerikanske leksikonet. Noen kilder plasserer den så langt tilbake som den store depresjonen, mens andre hevder at den kom inn i vogue under andre verdenskrig.

Uansett hvor den oppsto, er uttrykket like verdifullt som det var for 70 eller 80 år siden. Når du begynner å bruke ting, sliter dem ut, gjør det du har eller gjør uten, begynner du å spare penger, ren og enkel.

Blogger (og Blogger cofounder) Meg Hourihan, for eksempel, slog slagordet i et år lang prosjekt, bare kjøpte nye gjenstander da hun hadde brukt opp eller slitt ut ting hun allerede eide. Ta en titt på hennes nettsted for inspirasjon, og følg disse tipsene for å bruke slagordet til ditt eget liv.

Bruk den opp

La oss si at du kommer hjem etter en lang arbeidsdag, og du er klar til middag. Skapene dine er ganske tomme, men det er fortsatt mat igjen - kanskje en boks med kjeks, noen majones, en can of tuna og en pose med frosne erter.

Ikke bestil takeaway! I stedet, bruk den opp: Bland Mayo og tunfisk sammen, legg til et dråpe pepper og spis det på kjeksene. Deretter, varme opp erter! Så lenge det er mat i skapene dine, er det mat for deg å spise. Ja, kanskje du kommer til å ha noen uoverensstemmende måltider til du får en sjanse til å gå til matbutikken, men du skal også lagre seriøse penger ved å ikke slippe $ 25 eller $ 30 på takeaway hver gang du kommer hjem til et litt barbert kjøkken .

Det samme gjelder for nesten alt annet i ditt hjem. Når sjampoflasken er nesten tom, ikke kast den ut; i stedet, skru den opp og ned og bruk hver eneste bit. Noen mennesker går så langt som å kutte bunnene av deres sjampo og lotionflasker for å få hver dråpe produkt inni.

Bruk den ut

Våre forfedre var mestere i å ha på seg ting. I midten av 1800-tallet ville kvinner for eksempel ha på seg kjoler til stoffet ble bleknet, og deretter kjole på innsiden og bruke den andre siden av stoffet (som ikke ble bleknet) som grunnmaterialet til en ny kjole. Når kjole ikke lenger var bærbar, ville den bli kuttet opp for en ragteppe eller et lappeteppe.

Du trenger ikke å slå klærne dine innvendig, men det er en god ide å lær å bære ting helt ut før du kjøper nye. Ta smarttelefonen din, for eksempel: Kjøpte du den nyeste telefonen din fordi den gamle var slitt, eller fordi du ønsket den nyeste oppgraderingen? Hvis du venter til dine nåværende ting er fullt slitt, sparer du penger.

Det er også en annen komponent av "slit det ut", som har å gjøre med å finne nye bruksområder for ting du har. Hvis det er noe igjen i dine gamle ting, finn ut hvordan du bruker den til den er helt slitt og ikke lenger brukbar. Vend gamle T-skjorter til dustrags, gamle vinflasker i lysestaker - upcycle og resirkuler dine ting til det ikke er mulig bruk igjen. Selv om det virker som en liten forandring for å bruke en gammel T-skjorte i stedet for å kjøpe et merkenavn, gir det liten endring.

Gjør det

Trenger du virkelig et nytt antrekk for det bryllup / dato / arbeidsarrangement, eller vil klærne du har jobbet helt fint?

Trenger du virkelig å kjøpe den nye boken, eller kan du sjekke det ut fra biblioteket?

Trenger du virkelig å gå ut i biografen, eller kan du like bra en tid se på en favorittfilm du allerede eier?

Sjansen er, ditt hjem er allerede fullt av klær, underholdningsalternativer, treningsutstyr og mange andre grunnleggende nødvendigheter i livet. Hvis du er fristet til å kjøpe noe nytt for å fylle et behov, se om du kan gjøre med noe du allerede har. Du sparer penger hver gang.

Klare seg uten

Noen ganger er den beste måten å spare penger på å gjøre uten. Hopp over middagsautomatens snack, hopp over skosalg, hopp over det lille, du finner deg selv å kjøpe, som ikke virkelig gir verdi for livet ditt.

Eller, hvis du virkelig vil kjøpe noe, prøv "30-dagers regel": fortell deg selv, du vil sjekke tilbake om 30 dager, og hvis du fortsatt vil ha det, vil du kjøpe det. Sjansene er at du vil kunne overleve, og det er bare det du vil, og etter en måned vil du ikke være interessert i å bruke pengene.

Når du bruker det, slit det ut, gjør det eller gjør det uten at du setter deg opp i livet for gode økonomiske vaner og smart beslutningstaking. Dette gammeldagse sloganet er fortsatt aktuelt i dag som det var for besteforeldre og besteforeldre, og det er et godt motto for oss alle å følge.

Din tur: Hva er din favoritt måte å bruke dette slagordet på livet ditt?

Skrive Inn Din Kommentar