Penger

Kongressen passerer Dodd-Frank Rollback. Her er hva det betyr for låntakere

Kongressen passerer Dodd-Frank Rollback. Her er hva det betyr for låntakere

Kongressen ga i forrige uke en lovforslag som vil rulle tilbake noen av bankreformene som er opprettet for å beskytte amerikanerne etter finanskrisen i 2008.

President Donald Trump undertegnet Economic Growth, Regulatory Relief og Consumer Protection Act i lov på torsdag, etter måneder av bransjegrupper og forbrytelsesrepresentanter som hevder at de er passerer og mislyktes, henholdsvis.

Tilhengere sier at loven vil gjøre det lettere for bankene å låne uten det dyre og uoverkommelige regjeringens tilsyn som kvelte utlånsprosessen. Motstandere sier at denne loven er misforstått og et skritt i retning av de uforsiktige, og ofte skadelige, utlånspraksis som forårsaket den verste økonomiske krisen siden den store depresjonen.

Men hva er det egentlig i det, og hva betyr det for gjennomsnittlige forbrukere?

Hva dette betyr for Aspiring Huseiere

Langt den mest debatterte delen av denne loven er hva det vil bety for potensielle boligkjøpere.

Ifølge Mortgage Bankers Association fjerner den nye loven hindringer og kan føre til mer utlån fra små og mellomstore banker. Det betyr at hvis du vurderer å kjøpe et hjem, kan du få flere muligheter til å bli godkjent for et lån.

Regningen gjør dette ved å fjerne noen rapporteringsregler for banker.

Før den nye loven ble vedtatt, måtte bankene bevise at låntakere hadde midler til å tilbakebetale et lån før det kunne godkjennes. Nå kan flere banker godkjenne boliglån uten å forsikre regjeringen om at lånene er trygge, ifølge Ira Rheingold, konsernsjef for Nasjonalt Forbund for Forbrukerforeninger (NACA).

NACA er en nasjonal ideell som kjemper for et rettferdig og åpent finansmarked.

"Bunnlinjen er at det er fare for at forbrukerne vil bli tilbudt lån som ikke er like sikre som de var før," fortalte Rheingold The Penny Hoarder. "De gjør en mulighet for onde å komme inn og lage lån som ikke er overkommelige ... Det skaper en reell risiko for villaeiere."

En egen uttalelse fra NACA sa også at den nye loven kunne gjøre plass for mulig boligdiskriminering og fjerne regler som stopper långivere fra ledende låntakere mot dyre, farlige lån.

Så mens flere mennesker kan få mer tilgang til boliglån, kan de typer boliglån som er tilgjengelige, være til nytte for bankene mer enn forbrukerne.

Rheingold antyder at hvis du ønsker å kjøpe et hjem eller refinansiere et nåværende boliglån, begynner du med å lage din egen matte for å sikre at du ikke har råd til ikke bare en forskuddsbetaling, men hele boliglånet på sikt, og sørg for at din kreditt score er høy nok til å kvalifisere til de beste rentene.

I tillegg foreslår Rheingold å gå til en lokal bank eller kredittforening du allerede har et forhold til først og deretter handle rundt for de beste vilkårene og rentene før du tar på et lån.

Hva dette betyr for private studentlån låntakere

De som fortsatt har ubetalte studielån fra private banker, bør også være oppmerksomme på den nye loven.

For nå har loven sagt at hvis du ikke gjør et studielåns betaling for en viss tid, kan en lov om begrensninger forhindre at en privat utlåner saksøker deg for å samle gjelden.

Lengden på tid du må gå uten betaling varierer fra stat til stat, men Rheingold sa det er vanligvis mindre enn sju år.

Den nye loven inneholder en bestemmelse som sier nedtellingen for den begrensningsloven starter på nytt med hver betaling.

Det betyr at hvis private långivere kan få deg til å foreta en enkelt betaling etter at loven om begrensninger er utløpt, starter klokken på nytt og utlåner vil igjen ha rett til å saksøke deg for manglende betaling.

"Så snart du gjør den nye betalingen, gjør du deg ansvarlig for rettssaker, og det gjør gjeldsinnsamling det mye enklere," sa Rheingold. "Mange låntakere skjønner ikke at det er enkeltbetalingen ... forårsaker alle slags problemer."

Hva dette betyr for alle andre

Mer åpen utlån kan være til nytte for de som ikke er i boligmarkedet. Derfor støtter Small Business Administration (SBA) den nye loven.

"Tilgang til kapital er en kritisk faktor for om små bedrifter lykkes eller feiler," sa SBA-administrator Linda McMahon i en uttalelse. "Lindre långivere av noen av disse regulatoriske restriksjonene vil gi dem mer frihet til å jobbe med låntakere og få finansiering i hendene på de som trenger det."

Selvfølgelig, som med boliglån, betyr mindre statlig tilsyn at det er mer ansvar for låntakere om ikke å ta på seg flere lån enn deres virksomhet kan opprettholde.

Til slutt, den siste gruppen som burde være oppmerksom på denne nye loven, er den som noen gang har vært utsatt for et brudd på data - så stort sett alle av oss.

Den nye loven gjør det gratis å fryse din kreditt i opptil et år.

Desiree Stennett (@desi_stennett) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Hun skriver om hvordan regjering og rettssaker påvirker lommeboken din.

Skrive Inn Din Kommentar