Penger

Yahoo aksepterer at kontoen din og 3 milliarder andre ble hacket i 2013

Yahoo aksepterer at kontoen din og 3 milliarder andre ble hacket i 2013

Hvis du tror Equifax skrudd opp med datatbrudd, er du inne for en uhøflig oppvåkning.

Husk tilbake i 2016 da Yahoo annonserte at en datautbrudd i 2014 rammet 500 millioner mennesker? Hvis ikke, kanskje du kan huske da, tre måneder senere, informerte den oss alle en separat 2013 brudd som rammet 1 milliard brukere.

I tilfelle det ikke stikket nok - eller var ikke sketchy nok - hvordan ville det høres ut hvis 3 milliarder brukerkontoer faktisk ble kompromittert? Som et mareritt, ikke sant?

Vel ... det skjedde. Og vi er bare nå å finne ut om det.

3 milliarder kontoer? Damn, Yahoo!

Verizon, Yahoos nye eier, har endelig blitt ren om alvorlighetsgraden av situasjonen, og det ser ikke bra ut.

Selskapet annonserte det hver eneste Yahoo-kontoen ble påvirket av det opprinnelige 2013-bruddet. Det betyr at rundt 3 milliarder kontoer hadde data stjålet fra dem, ifølge The New York Times.

Bruddet tillot kriminelle å få tilgang til kryptert informasjon, for eksempel navn, fødselsdatoer, telefonnumre og passord.

Selskapet vil varsle brukere som ikke tidligere rapportert om brudd, ifølge CNBC.

Ultrasensitiv informasjon, som bank- og kredittkortdata, ble ikke inkludert i bruddet, men The New York Times sier at de stjålne dataene kunne gjøre det lettere å hacke inn på bankkontoen til de som bruker det samme passordet på flere plattformer.

Så hva skal vi - som i, de av oss som er knyttet til milliarder av kompromitterte kontoer - gjør? Som alltid, vær nøye med å overvåke dine personlige kontoer, og rapporter eventuelle bedrageriske aktiviteter til din bank.

Når det gjelder å endre ditt Yahoo-passord - vel, det er trygt å si det er litt for sent for det. Men vurder å oppdatere passordene dine på andre kontoer, men bare for å være trygg.

Kelly Anne Smith er en junior forfatter og engasjementspesialist på The Penny Hoarder. Fang henne på Twitter på @keywordkelly.

Skrive Inn Din Kommentar