Penger

Hvordan en vennlig konkurranse hjelper denne fyren Spar $ 1500 per måned

Hvordan en vennlig konkurranse hjelper denne fyren Spar $ 1500 per måned

Som en siste høyskole grad, er en av de største årsakene jeg legger meg fra å spare penger, fordi det er rett og slett ikke moro.

Sparer penger betyr å gjøre mental matematikk i matbutikken, bosette seg på en billigere telefon og fortelle venner at du ikke kan henge med dem på kino i kveld.

Du har kanskje opplevd den samme angsten når du har bestemt deg for å tenke langsiktig, eller belønne deg selv med litt kortsiktig moro.

Men hva om vi kunne gjøre spare penger moro? Eller ta viljestyrkefaktoren ut av å spare og slå den til et hyggelig spill?

Inspirert av NerdFitness-skaperen Steve Kamb og hans ide om å bruke gamification for å gjøre trening for de som ikke er hardcore bodybuilders, kom jeg opp med ideen om å snu budsjettering til et spill for å gi litt oppmuntring når sparer blir tøft.

Denne strategien hjalp meg tredobling hvor mye jeg sparer hver måned, og det kan også hjelpe deg med å bøte opp sparekontoene dine.

Lag en pengeskjærende konkurranse med dine venner

Hvis det er noe som vil holde deg motivert, kommer det sammen med en gruppe likeverdige venner. De kan holde deg på sporet, holde deg ansvarlig for dine mål og være der for deg når du trenger støtte.

Med venner ombord føler du ikke fyren eller galen som alltid slår ned hendelser eller hangouts fordi du ikke har råd til å bruke noe.

Alle er i det sammen, arbeider for å bruke mindre.

Hvordan begynte jeg vår utfordring

Da jeg først introduserte ideen til vennene mine, var de fleste ikke alle så begeistret for det. Etter mye utholdenhet og overtalelse klarte jeg å trekke opp tre andre nyere grader som var villige til å forplikte seg til å delta i minst et helt år.

Selv om vi alle hadde forskjellige mål - en av oss sparte for en brukt bil for å erstatte den gamle, og noen andre ville bare bygge opp penger for å betale sine studielån hver måned - vi kunne empathize med hverandres suksesser og fiaskoer.

Målet mitt var å skape et beredskapsfond på minst $ 2000 for å hjelpe meg gjennom de regntunge dagene.

Vi møtte en gang i måneden i ca 30 minutter, vanligvis på en kaffebar eller i leiligheten til noen. To av oss bodde fortsatt hos foreldrene våre, så vi kunne ikke alltid møte hjemme. Etterpå ville vi gå ut for å spille sport, vandre eller slappe av på stranden.

Vi snakket om våre suksesser og feil, hva vi gjorde bra og hva vi kunne forbedre. Vi brainstormed måter å spare penger og planlagt våre mål for neste måned.

Det var en flott mulighet til å stille spørsmål uten frykt for å bli dømt og gi forslag til å hjelpe hverandre ut.

Reglene for våre penger-sparing utfordring

Vår konkurranse var ganske enkel: På slutten av hver måned sammenlignet vi hvem som brukte mest penger til deres sparekonto de siste 30 dagene.

Hver måned tok vinneren alle andre ut til en billig middag, så vinn eller tap, alle følte seg godt om å delta i spillet.

Vi har alle gjort nær like mye penger per måned, men fordi vi alle teknisk tjente forskjellige inntekter, måtte vi finne ut en måte å fullfeil spillereglene.

I stedet for å sammenligne verdien av besparelsene, sammenlignet vi prosentandelen av månedlig inntekt som ble lagret. Dette systemet fungerte perfekt for oss.

For å holde det enkelt åpnet vi alle nye kontoer på samme bank, bare for spillet. Alle måtte vise sine kontoutskrifter for å bevise hvor mye de faktisk lagret.

For å ta hensyn til gjentatte månedlige gjeld, fratrukket vi våre gjeldsbetalinger fra vår totale månedlige inntekt ved sammenligning av besparelser.

For eksempel, hvis en person laget $ 2500 i måneden, men hadde en $ 500 / måned studielånsbetaling, ville vi vurdere sin månedlige inntekt til å være $ 2000 når han regner med sin spareprosent.

Selv om jeg ikke hadde regninger å betale, gjorde noen av vennene mine bilbetalinger og betalte ut lån og kredittkort. På den måten kan vi oppfordre hverandre til å betale gjeld i stedet for å fylle opp våre sparekontoer for spillet.

Vi var alle enige om at fusk ville skade oss selv og hele gruppen, så det var aldri et problem.

Til slutt stakk vi alle sammen for hele året, fra januar 2015 til desember.

I løpet av den tiden var alle en vinner minst én gang. En av vennene mine startet levende lønnsslipp til lønnsslipp og klarte å betale nesten $ 3000 i kredittkortgjeld!

Unødvendig å si, vi alle har utviklet bedre sparingvaner vi skal bære med oss ​​inn i fremtiden.

Før jeg sparte penger, sparte jeg rundt $ 500 i min sparekonto hver måned. I dag sparer jeg det tredobbelte beløpet - pluss, jeg har møtt målet mitt om å bygge et $ 2000 nødfond innen fire måneder etter at du startet konkurransen.

Slik starter du din egen penger-lagringsgruppe

Tenk på folk du liker å være rundt og liker å henge med. Dette er de beste menneskene å nå ut til fordi de mest sannsynlig har en livsstil som ligner på deg.

Spillet fungerer best med folk som kan forholde seg til din situasjon og empathize med utfordringene du går gjennom. Det er mye mer oppmuntrende å være sammen med folk i samme båt enn å ha noen medlemmer som gir mye mer penger enn alle andre.

Hvis gruppen din ikke har tid til å møte personlig, bruk Internett for å holde kontakten. Med Facebook, Skype og andre programmer til din disposisjon, er det bare ingen unnskyldning for ikke å ha noen få minutter ledig hver måned.Hvis det er en prioritet, kan du få det til å skje.

Din sving: Har du noen gang vært med i en pengesparende konkurranse? Vi vil gjerne høre om det.

Etter å ha forstått at pensjonering i alderen 30 ikke ville gjøre verden til et bedre sted, gikk Minh Nguyen på et oppdrag for å oppdage det mytiske skjæringspunktet mellom å hjelpe andre og bygge rikdom. Gjennom sin blogg, Arbeid gjør meg trist, han inspirerer folk til å finne motet til å gjøre det som betyr noe for dem.

Skrive Inn Din Kommentar