Penger

Twentysomethings, Future Du vil sette pris på disse 5 finansielle bevegelsene

Twentysomethings, Future Du vil sette pris på disse 5 finansielle bevegelsene

Hvis du er noe som meg, har du uteksaminert videregående skole, deltok på college og gikk inn i den virkelige verden og kjente det periodiske elementet, hvordan du finner en biblioteksbok som bruker Dewey Decimal System og hvordan du kan dissekere en frosk.
Det de glemte å lære oss gjennom alle våre år med skolegang, er ofte den leksjonen som har en varig innvirkning på våre liv: penger.

Nå som jeg er 34 år gammel og tjent en økonomisk grad fra skolen med harde slag, er her de fem beste tingene jeg vil fortelle mitt yngre selv om penger.

1. Lag et budsjett og hold deg til det

Husk det gamle klichéet: Manglende planlegging planlegger å mislykkes.

Vises det var ikke bare en linje på en meme - det var den absolutte sannheten.

Min kone og jeg endte opp med dyp gjeld i de tre første årene av ekteskap fordi vi aldri opprettet en plan for pengene våre.

Vi tenkte på budsjettering som spore hvor mye penger vi brukte hver måned og deretter fortelle oss at vi ville enten gjøre mer eller bruke mindre ... neste måned.

Når vi gikk helt borte, hadde vi ikke annet valg enn å gjøre noen drastiske endringer. Vårt første skritt var å skape vårt månedlige budsjett, og dermed skape en jobb for hver eneste dollar i våre liv.

Så gal som dette høres, la vi øyeblikkelig merke til de store fremskrittene vi har gjort i vår håndtering av hverdagens økonomi. Vi betalte selv $ 52 000 i gjeld på bare syv måneder.

2. Forvent det uventede og ha et nødfond

Det skjer aldri med oss ​​før det skjer med oss, ikke sant?

Tenk tilbake til en tid da du hadde en økonomisk krise du ikke hadde tenkt på. Bryte bilen? Gjorde kjæledyret ditt syk? Var det den gang kjelleren din oversvømmet?

I løpet av det siste tiåret har lært nødsituasjoner skje, og de koster alltid penger. Problemet er at vi vanligvis ikke har nok penger satt til side for når den uventede hikken i livet oppstår, noe som gjør nødsituasjonen mye verre enn det må være.

Etter å ha falt i ansiktet mitt økonomisk for mange ganger, hadde jeg endelig den lyse ideen om å lagre et lite beredskapsfond før neste nødsituasjon slo seg.

Det fantastiske var etter at jeg reddet nødfonden, de økonomiske nødsituasjonen sluttet å skje. Vel faktisk, de skjedde fortsatt, men de følte seg ikke som nødsituasjoner fordi jeg hadde penger, betalt for nødsituasjonen og livet fortsatte ganske enkelt.

3. Si "Nei" til bilbetalinger

Den største separatoren av rikdom etter min mening er om du eier din bil eller foretar betalinger. Med mindre du er en vintage bilsamler, kan du nesten garantere at hver bils verdi faller som en stein. Faktisk mister en ny bil 10% av verdien i øyeblikket du kjører den av partiet og 60% i de første fem årene!

For å gjøre ting verre, gjennomsnittlig månedlig bilbetaling har slå en annen heltid høy på $ 517. Når du tenker på det, gir det ikke stor mening å bruke over $ 6000 hvert år mot en bil som faller så fort i verdi. Din heftige bilbetaling kan ikke engang følge med avskrivningene.

På andre tanke, kanskje det var designet på denne måten for å sikre at vi er pakket inn i bilbetalinger for livet.

Hvis jeg kunne gå tilbake i tiden, ville jeg holde meg langt borte fra helt nye biler mens jeg var på 20-tallet. I stedet vil jeg finne en 5 år gammel bil og kjøpe den for 60% mindre enn den opprinnelige eieren betalte for den. Denne beslutningen kan forandre din økonomiske fremtid.

4. La Sammensatt Rente Arbeide For Du

Albert Einstein uttalte berømt disse ordene: "Sammensatt interesse er verdens åttende undre. Den som forstår det, tjener den ... den som ikke ... betaler det.

Han tullet heller ikke.

Vi går på jobb hver dag for å tjene en inntekt. Men hva om noen gikk på jobb for oss, måtte du ikke betale dem, og år etter år la de penger til vårt hekseegg? Dette er i utgangspunktet hvilken sammensatt interesse det er.

Når du tjener penger på penger, legger du til side på en investeringskonto, og pengene dine er virkelig for deg. Dessuten, når du forlater disse pengene på samme investeringskonto, vil du begynne å tjene interesse for interessen dine penger genereres. Det er sammensatt interesse på jobben.

Den viktigste ingrediensen til å forstå grepet av sammensatt interesse er tid. Jo tidligere du forstår dette fenomenet, desto rikere vil du bli.

5. Fokus på å øke din nettoværdi

I "Secrets of the Millionaire Mind", sier T. Harv Eker, "Rike mennesker fokuserer på deres nettoverdi. Fattige mennesker fokuserer på arbeidsinntektene sine. "

Har du noen gang lagt merke til når det er omtale om økonomien til giganter som Bill Gates, Jeff Bezos, Warren Buffett eller Lebron James, er fokuset generelt på deres nettoverdi i stedet for deres inntekt.

Det er en stor feil å fokusere på bare din inntekt fordi den bare spiller en rolle i din nettoverdi. Du kan gjøre $ 250 000 per år, men hvis du ikke sparer noe og du skylder mer gjeld enn du har i eiendeler, ville du ha det negativ nettoformue.

Så, din lønn er bare begynnelsen av ligningen. Derfra må du bruke lønnen din klokt, slik at du kan spare så mye penger som mulig samtidig som du får solide eiendeler. Samtidig vil du begrense gjelden, som drar nettobeløpet, ved å leve innenfor dine midler.

Siste tanker

Jeg forteller ofte folk i dag, det går bra, for vi begynte å lage veldig gode økonomiske beslutninger på 30-tallet.Men jeg forteller også folk at jeg ville være velstående hvis jeg gjorde de samme beslutningene i 20-årene.

Husk at du alltid kan spare mer, gjøre mer og investere mer, men Den eneste tingen du aldri kan komme tilbake til, er tiden. Jo tidligere du bestemmer deg for å gjøre disse fem økonomiske beslutningene, jo lettere blir det å generere rikdom - og ditt fremtidige selv vil en dag takke for det.

Chris Peach er en brannmann som bor i Phoenix, Arizona med sin kone og to barn. Han skapte Money Peach - Et raskt voksende personfinansieringsnettsted - der han fokuserer på å fjerne kjedelig fra pengepraten, og erstatter den med nonsens økonomisk hjelp gjennom sin blogg, podcast og rett-til-punkt-råd for hverdagspenge.

Skrive Inn Din Kommentar