Penger

Vil laser hårfjerning virkelig spare deg penger? Vi gjorde matematikken

Vil laser hårfjerning virkelig spare deg penger? Vi gjorde matematikken

Noen ganger lar jeg kroppshåret vokse fritt - vanligvis når jeg er singel eller i dypet av en brutal vinter.

Jeg gjør det ikke fordi jeg elsker måten de små hårene prickle mot arkene mine og klærne mine. Det er heller ikke fordi jeg liker når stubber glir i sollyset.

Jeg lar det vokse fordi barbering koster meg så mye penger og tid.

Jeg har søkt ut alternative løsninger. Jeg betraktet voksing, men begge gangene jeg hadde mine brynder gjort, førte det til en ekkel reaksjon på grunn av den følsomme huden min. Nei takk.

Jeg prøvde også Nair, men ved et uhell fjernet jeg en strimmel av armhår. Pluss, alt som lukter så ille - og slags brannsår - burde sannsynligvis ikke bløtgjøre i huden min.

Så lurte jeg på en langsiktig løsning. Det er ikke billig, men er laser hårfjerning verdt det?

Hvor mye penger og tid bruker jeg barbering hvert år

Jeg bruker Gillette Venus Spa razors, som er dyrere enn gjennomsnittlig barberhøvel, men som ikke krever barberkrem. Disse koster meg ca $ 100 i året - inkludert en boks med Band-Aids, for å være trygg.

Når det gjelder tid? Jeg barberer om tre ganger i uken, og det legger til om fire ekstra minutter til mine dusjer. Det er 12 minutter i uken eller mer enn 10 timer i året.

Bena mine er sanntidssugere, men min underarms og bikiniområdet bidrar også til det $ 100 og 10 timer i året.

Så ville laser hårfjerning være en gyldig løsning på min angst?

Er laser hårfjerning verdt det? En del-for-del-sammenbrudd

Da jeg vurderte laser hårfjerning, var min umiddelbare tanke, "Vil hårete kroppsdeler noensinne bli trendy?"

Jeg antok nei - pluss jeg finner det ubehagelig - så jeg flyttet videre. Jeg bestemte meg for å takle en cost-benefit-analyse etter kroppsdel.

La oss dykke inn i denne stikkende situasjonen.

legs

Som jeg forklarte ovenfor, ville jeg spare en god del tid og penger ved ikke å barbere beina mine.

Selvfølgelig varierer prisene etter hvor du befinner deg, størrelsen på området som skal laseres (jeg har lange ben) og antall behandlinger som kreves.

I gjennomsnitt koster hver økt 289 dollar, ifølge American Society of Plastikkirurger.

Jeg så på en salong i Tampa, Florida, som en venn anbefalte. Der, Jeg kunne få en "stor" (i forhold til overflateareal), seks-sesjonspakke for $ 845 - eller en enkelt økt for $ 169.

Det tar omtrent tre til syv økter for å eliminere håret permanent, ifølge WebMD, så jeg vil velge pakken.

WebMD sier laser hårfjerning på større områder kan ta opptil en time, så hele prøvingen vil ta om lag seks timer.

Men jeg må også vurdere å kjøre til salongen, som er omtrent 30 minutter fra mitt hjem, seks ganger. Samlet, la oss si at prosessen vil ta ca 12 timer, ikke å vurdere trafikk og tid i ventetiden.

Siden jeg bruker nær 100 dollar i året på barbering forsyninger, Det tar omtrent åtte og et halvt år å betale av laserbehandlingen - det er hvis jeg bare trenger seks økter.

Det er bra, men forking ut $ 845 akkurat nå mot $ 20 og bytte for en boks med seks razors er ikke akkurat tiltalende.

Og jeg har bare vurdert bena mine, så jeg må fortsatt vedlikeholde andre områder. Selv om jeg ikke ville fly gjennom razors så fort, ville jeg fortsatt måtte kjøpe dem.

armer

Barbering min armhule tar knapt noen gang og bruker ikke så mange forsyninger, men å få håret lasert av har en viss appell.

Min hud er der følsom. Hver gang jeg kjører en barberhøvel over det, føler jeg seg knivskarp. Dramatisk? Kan være. Korrekt? Mer eller mindre.

Jeg føler også at det er umulig å få en tett, ren barbering. Underarms er bare så vanskelige sprekker.

Min kollega Kelsey Buxton fikk laser hårfjerning for hennes underarms i fjor. Hun sier at hun har veldig mørkt hår, og selv om hun barberte hver dag, hadde hun fortsatt en mørk skygge. "Jeg var bare usikker på det," sier hun. "Spesielt bor i Florida."

Hun brukte mer enn $ 1000 for åtte behandlinger, men sier at hun ikke angre på det i et sekund.

På Tampa salongen nevnte jeg, underarms anses som en "middels" kroppsdel, som koster 495 dollar for seks behandlinger. Det er bare $ 350 mindre enn ben, men hvis barberhudene ble for smertefulle eller uanstendige, vil jeg vurdere å gå for det.

Bikini-området

Bikiniområdet er et annet irriterende sted, spesielt om sommeren. Jeg ville vurdere å få laser hårfjerning her hvis jeg hadde mørkt, urokkelig hår.

Denne spesielle Tampa salonglaseren to inches ut fra bikiniområdet. Det regnes som en middels kroppsdel, som koster det samme som armhuler - $ 495 for seks økter.

Noen kvinner velger å bruke barbermaskiner, men mange blir vokst eller investerer i fancy verktøy for å opprettholde dette området. En bikini voks på min lokale salong koster $ 33 pluss tips. (Jeg er for kylling, skjønt, jeg holder meg til barbering.)

Voksing varer i tre til seks uker, ifølge Pop Sugar. La oss anta at du trenger en i måneden; som tilsvarer nesten $ 400 i året - tips ikke inkludert.

Med den hastigheten, hvis du velger å vokse, vil du få pengene dine til å behandle laser hår på omtrent 15 måneder.

Overleppe

Jeg trenger ikke å bekymre meg for dette, men jeg vet mange kvinner som gjør det.Løsninger? Bleking, voksing, barbering, håroppløsning (Nair) og tweezing (ow!).

Overkanten din er sannsynligvis den billigste kroppsdelen å håndtere - på samme laser hårfjerningsklinikk ville dette "lille området" koste $ 325 for seks behandlinger.

Min redaktør lar meg proddere i hennes personlige liv; hun fortalte meg at hun bruker rundt 85 dollar i året på voksing.

Hvis hun valgte laser hårfjerning, ville hun ende opp med å betale det av i løpet av bare fire år.

Mer hensyn til laserfjerning

Her er noe jeg ikke visste: Laser hårfjerning er begrenset til visse hårfarger.

Da jeg spurte en familie venn om hennes erfaring med laser hårfjerning på hennes overleppe, underarm og bikini område, anbefalte hun det, men sa ikke om du har grå, blond eller rødt hår.

Hvorfor ikke?

Ideal Image, en nasjonal laser hårfjerning spesialist salong, forklarer på sin hjemmeside:

Lyset som kommer fra laseren, tiltrekkes av melaninet, eller det mørke pigmentet, i hårsekken. Dette betyr at mørkt hår behandles mest effektivt. Behandlinger utført på rødt, blondt og grått hår er ikke generelt like effektive.

Min familie venn ekko dette. Hun sa at hun ikke visste at hun hadde noen grå hår, så de forsvant ikke helt.

Etter å ha inspisert mine egne hår, skjønte jeg at noen er mørke, men mange etterligner min jordbærblonde mane. Jeg ville være nølende med å kaste ned tonn penger på noe som kanskje ikke fungerer.

Jeg er også et øye, så jeg sørget for å spørre om smerte. Min familie venn sa at hennes tekniker beskrev fornemmelsen som et gummibandsnap.

Hennes svar? "Det er et ganske bra snap" - men en "fantastisk oppfinnelse."

Er laser hårfjerning verdt det?

Jeg vil glede meg over å ikke tango med benhår hvert par dager og vandre opp dagligvareregningene mine med rakhyppebatterier.

Men som jeg sa, ville det ta mer enn åtte år å betale av laserbehandlingen. Det er lang tid - og en stor engangsavgift.

Og jeg vil fortsatt måtte kjøpe barbermaskiner for å barbere min underarm og bikini-område, selv om jeg ikke ville gå gjennom dem så fort.

I tillegg har jeg de vanskelige blonde hårene, så jeg vil forsikre deg om at behandlingen faktisk ville være effektiv.

Tiden ville være min største motivator. Jeg hater dusjer. Når jeg har en chock full timeplan, dusjing - spesielt når jeg trenger å barbere - bare sukker opp tid.

Så vil jeg få laser hårfjerning? For meg, akkurat nå, er det ikke verdt det. Hvis jeg trengte å gå til håret mitt daglig eller hvis overkroppen begynte å bugge meg, ville jeg vurdere det.

Samlet sett er det ganske hårete, men til slutt stemmer jeg nei; laser hårfjerning er ikke verdt det for meg.

Din sving: Hva med deg? Vil du vurdere laser hårfjerning for å spare penger og tid?

Carson Kohler (@CarsonKohler) er en junior forfatter på The Penny Hoarder. Hun hater barbering bena nesten like mye som hun hater kakerlakker.

Skrive Inn Din Kommentar