Penger

Hvordan lagre for en bil og fortsatt ha nok penger til å fylle tanken din

Hvordan lagre for en bil og fortsatt ha nok penger til å fylle tanken din

Jeg visste at min gamle Nissan Altima sviktet da jeg ikke kunne slå på klimaanlegget og igjen når det slått av med rødt lys. Etter å ha patched hvert problem bare for å bli strandet av en annen, ga jeg endelig opp på det.

Jeg har ikke penger for en ny bil ennå, så jeg begynte å redde og syklet eller kjøpte meg i mellomtiden.

Jeg var carless i flere måneder.

Jeg hadde ikke kjøpt et kjøretøy siden 2004, så jeg var litt ubesluttsom på hva jeg skulle kjøpe og det jeg trengte. Så jeg tilbrakte de siste månedene å spare, undersøke og planlegge til tiden var rett til å kjøpe 2018 Kia Sorento jeg hadde øye på.

Hvis du er i en lignende situasjon, har du ganske mye to alternativer hvis du vil kjøpe en bil: Betal direkte med kontanter eller ta ut et lån.

Disse alternativene blir vanskeligere hvis du er på college, ikke tjene mye eller har ingen besparelser.

Enten du trenger en bil med en gang eller har et par måneder å spare, planlegger du å finne ut ditt prisklasse og kjøretøyvalg, vil du spare deg fra å gå i stykker eller falle offer for en snigende selger.

Hvor mye kan du vurdere å bruke på en bil?

Å vite er halv kampen. Når du har angitt hvor mye du har råd til, vet du hva du skal spare. Følg disse instruksjonene.

Skriv ut ditt grunnleggende budsjett

Beregn alle dine grunnleggende månedlige utgifter. Disse inkluderer din leie eller boliglån, verktøy, telefonregning, kredittkort eller studielån betalinger, og forsikring. Ikke ta med tillegg som kabel, dagligvarer eller treningsmedlemskap.

Hva har du igjen? Dette er arbeidstallet som du vil bruke til å finne ut hva du rimelig kan ha råd til en månedlig utbetaling eller hvor mye du trenger å spare mot et engangs kjøp.

Eksempel: Jane gjør $ 1500 i måneden, eller $ 18 000 i året. Hennes grunnleggende månedlige utgifter er:

  • Leie: $ 500
  • Utilities (vann, elektrisk, gass, internett): $ 200
  • Telefon: $ 60
  • Kredittkort: $ 100

Totalt: $ 860

Venstre over: $ 640

Janes bilbudsjett er ikke $ 640. Det vil være betydelig mindre enn det.

Husk at du må falle over ekstra midler for skatter og merker, tittel og forhandler avgifter utover andre utgifter som forsikringspremier, gass, vedlikehold og reparasjoner.

Også, Jane trenger å spise, men hennes dagligvare regning er fleksibel, som vi vil diskutere i den siste delen.

Bestem hvilken type bil du vil ha

Vi vil alle ha biler som kjører, men nullering inn på riktig bil for deg, vil hjelpe deg med å gi deg et målbudsjett.

Spørsmål å vurdere inkluderer:

  • Vil du ha en kompakt, sedan, varebil, lastebil eller SUV?
  • Planlegger du å kjøpe ny eller brukt?
  • Vil du bruke den til jobb, reise eller skole?
  • Hvilke funksjoner er viktige, og hvilke kan du leve uten?

Vær ærlig med deg selv. Hvis du lager $ 18 000 i året, hold deg innenfor dine midler og hopp over Lexus.

Når du spiker ned hvilken bil du kjøper, kan du se opp den rimelige kjøpesummen for nye og brukte biler gjennom Kelley Blue Book. Disse estimatene gir deg mulighet til å angi besparelses- og finansieringsmål.

Ny vs Brukt bil: Bestem hva som fungerer for deg

Det er verdi i Kjøper en ny bil, fra garantier og lavere renter, til komforten av å kjenne den sanne kjøretøyhistorikken.

Men nye biler er dyre og avskrives relativt raskt, og de kommer ofte med høyere forsikringspremier. Plus, du vil bli festet til månedlige utbetalinger som fortsetter i årevis før du kan offisielt eie din bil. Ikke alle har råd til denne forpliktelsen.

Det er ikke synd å gå den brukte ruten, heller ikke.

Lavere månedlige utbetalinger, forsikringspremier og registreringskostnader kan gjøre Kjøper en bruktbil mer tiltalende. Hvis du sparer, kan du kjøpe en bruktbil i ett skudd.

Men hvis du kjøper en bil uten garanti, kan du betale ekstra for vedlikeholds- og reparasjonskostnader. Vet hva kompromisser du er villig til å gjøre i forkant av tiden.

Beregning av den sanne kostnaden ved å eie bil

Nå som du vet hva som er rimelig, er det på tide å beregne nedbetalinger, månedlige utbetalinger og tilhørende kostnader.

Heldigvis har internett tonnevis av ressurser for å hjelpe deg med å komme opp med et anslag.

Hvor mye å sette ned på en bil

Den generelle regelen for hvor mye å sette på en bil er 10% av salgsprisen for en bruktbil og 20% ​​for en ny bil.

Hvis den brukte bilen du har øye på koster $ 6000, betyr det at du bør sette ned minst $ 600. For en $ 20.000 ny bil, planlegger å betale minst $ 4000 på forhånd.

Husk: Det vil være gebyrer for koder og tittel, så gi din forskuddsbetaling en buffer for å tillate disse innledende utgiftene.

Beregning av månedlige bilbetalinger

Hvis du setter $ 600 ned, vil du finansiere $ 5400 i en serie månedlige utbetalinger. De vanligste vilkårene er 36, 48 eller 60 måneder.

Bruk en online billån kalkulator til å beregne dine månedlige utbetalinger. Disse kan variere basert på salgsskatt, renter og innkjøpsverdi av din gamle bil, som vi diskuterer i neste avsnitt.

For en $ 6000 lån med en rente på 4,74% over 48 måneder, en $ 600 forskuddsbetaling, ingen innbytte og 7% moms, vil den månedlige betalingen være $ 133.

Ved hjelp av Jane-eksemplet ovenfor vet vi at hun har råd til denne betalingen med sin nåværende inntekt.

Lån kan sikres fra en forhandler, men også fra en kredittforening, bank eller annet utlånsfirma.Disse kan være spesielt nyttige hvis du finansierer en eldre bruktbil.

Ekstra bilutgifter

Gjentatte kostnader som forsikring, gass og vedlikehold er obligatoriske hvis du vil at de fire hjulene skal gå hvor som helst.

Forsikringspremiene varierer avhengig av merke, modell, år, sted, kjørehistorikk og sikkerhetsfunksjoner. Det er en labyrint av alternativer når du bestemmer deg for bilforsikring, men du kan handle rundt og få gratis tilbud for å få den beste avtalen.

Gassprisene varierer vilt, men du kan omtrentlige det du trenger ukentlig og la wiggle plass til go-go juice på budsjettet.

Hvis du kjøper brukt, prøv å få en garanti eller vedlikeholdsplan. Hvis dette ikke er et alternativ, må du legge til penger hver måned for å opprettholde kjøretøyet og være forberedt på en uventet reparasjon.

Alle dine månedlige bilrelaterte utgifter kombinert - betaling, forsikring, gass, vedlikehold - bør ikke overstige 10% til 15% av hjemmeinntektene dine.

Hva er din nåværende bil verdt?

Hvis du har en bil å handle, er det en fordel. Det senker salgspris, finansiering og månedlige utbetalinger.

For å finne ut av handelsverdien til ditt nåværende kjøretøy, kan du få det vurdert online slik at du vet hva du kan forvente hvis du handler det direkte med en forhandler.

Hver liten bit du kan ta av salgsprisen teller.

Et annet alternativ kan være å selge det selv lokalt eller bruke en tredjepartstjeneste som Peddle. Spar den kontoen mot din forskuddsbetaling, eller legg den til bilreparasjonsfondsfondet.

Hvordan lagre opp for en bil

Husk da jeg sa, "Å vite er halvparten av kampen"? Vel, det er den andre halvdelen.

Hvis du virkelig vil ha en bil, må du gjøre ofre og forplikte seg til sparer penger.

Kutt tilbake på kostnadene dine

Tenk på ønsker mot behov, og bruk det for å veilede deg på hva du kan frata når du sparer opp.

Vurder å kutte ut det treningsmedlemskapet og bruk det store utendørs for trening. Begrens abonnementstjenestene dine. Begynn å lage dine egne negler.

Hold deg til de viktigste når du handler, og unngå splurge elementer, spise ute og bestille på.

Ikke stram stroppene dine for hardt, ellers blir du ledet etter en binge. En sporadisk godbit for å belønne deg selv er fortjent - bare ikke miste målet ditt.

Små endringer i forbruksvanene dine gjør at bilfondet vokser raskt og holder deg forpliktet til å spare.

Tjen ekstra inntekt

Vi er velbevandret i å få den siden hustle på.

Selvfølgelig kan du være begrenset uten bil, men det er mange muligheter til å tjene penger ved å jobbe hjemmefra, selge ting eller finne nærliggende konserter i byen.

Hver liten bit teller; bare $ 20 her og der kan legge opp når det er på tide å kjøpe.

Bruk en sparekonto

Mellom kutte på utgifter og tjene ekstra inntekt, må du lagre pengene dine et sted, helst utenfor rekkevidde.

Bruk eller åpne en sparekonto, og bidra jevnlig til det.

Hvis du vet hva du komfortabelt har råd til for en bilbetaling, må du begynne å legge det beløpet til kontoen hver måned, om ikke mer.

Gjør deg klar til å spare ved å sette opp automatiske overføringer til en sparekonto, eller bruk en budsjettbesparelsesapp som gjør alt arbeidet for deg.

Hold deg til dine sparemål

Å holde disiplinert gjør det lettere.

Det vil bli en tøff justering i begynnelsen, men det blir spennende å se besparelsene dine oppover, og du vil ha det komfortabelt å vite at du er dekket.

Å ha mål vil hjelpe deg med å begrense dine overskytende utgifter. Det er ingen straff for å betale ut lånene dine tidlig, men det er heller ikke nødvendig å gå i stykker ved å være for ambisiøse.

Så bare fokus. Å hoppe over budsjett- og spareplanen vil bremse bildekjøpene dine, og alle Jane, du og jeg vil, skal cruise på den åpne veien.

Stephanie Bolling er en stabskribent på The Penny Hoarder. Etter hennes siste kjøp håper hun ikke å kjøpe en bil i ytterligere 14 år.


Skrive Inn Din Kommentar