Penger

8 måter å holde penger-relatert stress fra ødelegge ferien

8 måter å holde penger-relatert stress fra ødelegge ferien

Når du tenker på ferien, hva kommer til å tenke?

Du vil nok huske minner om familie, hjertevarmende mat, blinkende lys, skinnende gaver og ... panikkinducerende stress.

Den siste vises vanligvis ikke i fotoalbumet, men du vet hvor ekte det er. Kast et stramt budsjett, frantic reiseplaner og masse folk du bare snakker med en gang i året, alt i en gryte, og du har en oppskrift på alvorlig angst.

Mer enn 60% av menneskene sier deres stressnivået øker i løpet av ferien, ifølge Healthline.

Den største skyldige? Penger. Mer enn halvparten av befolkningen er stresset om penger i løpet av ferien, ifølge en 2016-undersøkelse fra Experian. I samme undersøkelse sa 56% av menneskene at de bruker for mye i løpet av ferien.

Vi forstår - denne tiden av året kommer med mange ekstra kostnader.

Her er noen tips for å redusere ferien stress forårsaket av økonomiske woes som julen trekker nær:

1. Organiser en hemmelig santa

Hopp over stresset med å finne ut hva du skal kjøpe alle i din utvidede familie, og hvordan du muligens har råd til det. I stedet organisere en gaveutveksling.

Sett opp regler og velg et komfortabelt prisklasse for alle. For eksempel, på den ene siden av familien min, gjør vi en Secret Santa-utveksling blant de voksne for $ 50 gavekort. På den andre siden bringer alle en gave verdt rundt $ 25 for en hvit elefantutveksling.

Disse systemene tillater oss å ha litt noe under treet til jul og å gi noe til andre familiemedlemmer - uten å bruke en formue!

Retningslinjene eliminerer stress og politikk blant familiemedlemmer med ulike budsjetter og prioriteringer.

2. Gi opp gavebutikken

Helligdager er en fantastisk tid å se og sette pris på alle menneskene du elsker.

Men når du begynner å kjøre tallene, kan du ønske du ikke elsket ganske så mange mennesker.

Utenfor barna dine, nieser, nevøer, foreldre, ektefelle, fettere, tanter og onkler ... du har også kretser av venner, medarbeidere, klienter, postbæreren, dørvakten, barna lærerne ...

Din handleliste kan bli overveldende ganske raskt.

Gjett hva? Så er alle andres.

Ikke vær redd for å være den på kontoret for å foreslå en "no-presents" -policy, eller foreslå en middag med venner i stedet for en gaveutveksling.

Venner og medarbeidere er nok like stresset som deg, lurer på hvor du skal finne pengene for alle disse gaver. De fleste vil trolig takke deg for at du har tatt det opp.

Når alle er på samme side, kan du hoppe over bekostning av ekstra gaver uten stresset av å føle seg som en rykk.

3. Eller bare gjør alle dine gaver

I stedet for å presse en gruppe til å bruke penger på gaver, utveksler bare håndlagde gjenstander.

Dette kan være en morsom måte for alle å bidra med sine unike talenter til gruppen. Din bosatt baker kan gi godbit til alle, maleren kan lage personlige malerier, forfatteren kan skrive alle et dikt, etc.

Selv om du ikke har en avtale med alle, kan du likevel spare penger med denne omfattende listen over gaveideer som ikke vil bryte banken din.

Så lenge du kan lage noe folkene på listen vil faktisk ønsker, kan din gave komme med ekte verdi og være en av en slags.

4. Organiser en potluck

Gjør du vanligvis feriemål for alle?

Avlast presset og redd deg tonnevis av penger ved å organisere en potluck.

For å redusere stress og kostnad, ikke bare spør alle å bringe "hva som helst". Pass på at alle hovedretter og / eller kurs er tildelt. Ellers vil du ende opp med å lage mat for mye for å sikre at grunnleggende er der.

Få invitasjoner og informasjon tidlig for å få tid til å justere oppdrag for alles interesser og tilgjengelighet.

Hvis alle som deltar på festen din har en konto, kan en Facebook-begivenhet hjelpe deg med å koordinere uten en rekke e-postmeldinger der informasjonen lett går tapt.

Se på budsjettet ditt på hva du gjør til middag også. Planlegg fremover ved å sjekke dagligvarebutikkens ukentlige annonser for å se hvor du kan spare penger, følg deretter våre tips for hvordan du sparer på dagligvarer for å sikre at du får mest mulig ut av din feriematvarehandel.

5. Spar penger på barnas gaver

For barn er det halvparten av julaugen å ha en haug med bokser under treet for å pakke ut. Men piling presenterer under treet kan bli pricy!

Fyll inn noen av statister med lave kostnader, barna vil fortsatt elske.

Hvis du handler for de voksne på listen din i dollarbutikken eller butikkbutikken, vil du nok gå opp med å gi en masse søppel som ingen kan bruke. Barnas leker kan imidlertid komme billig uten å miste deres nytte.

Småbarnene i familien min er blant min favoritt å kjøpe gaver til - deres smak er ganske enkel.

Butikkbutikker er flotte for moro kle seg for barn. Jeg hadde en fantastisk gammel promkjole da jeg var ung! Jeg fant også små gjenstander som plastsmykker og spille sminke på Dollar General ett år som niesen min fortsatt elsker.

Vær selektiv med hvor du kutter kostnader på barnas gaver, skjønt. Hvis de spør spesielt om et sett med Shopkins leker, ikke hold en billig knockoff under treet. Det er ikke det samme, og de vil fortelle deg!

Generiske leker som dress-up klær, baller og fargebøker må imidlertid ikke være Frossen-merket å være morsomt.

6. Lag en handleliste og planlegge fremover

Noen av de største økonomiske stressene i ferien kommer fra uventede utgifter, sier Experian. Forbedre dette ved å planlegge fremover.

Vi har laget et enkelt regneark for feriebudsjett for å holde oversikt over dine ferieoppføringslister og utgifter.

I tillegg til gavebudsjettet, ser du frem til økte daglige utgifter i ukene rundt julen.

Vil du bruke mer på gass for ekstra turer til kjøpesenter, matbutikk og arrangementer? Ønsker du å kjøpe en ny kjole til feriefester? Vil du kjøpe frimerker for å sende ut julekort?

Disse skjulte, små utgiftene kan stille spise bort i lommeboken din hvis du ikke betaler oppmerksomhet. Se fremover, og finne ut hvordan du kan strekke pengene dine for mer enn bare gaver.

7. Unngå Last Minute Shopping

Ja, godt planlagt sesongshopping kan hjelpe deg med å spare penger, etter hvert som du ofte finner bedre tilbud nærmere julen enn på store shoppingdager som Black Friday.

Men siste øyeblikk shopping fordi du ikke planlegge fremover er bare en dyr (og unngåbar) ball av stress du ikke trenger.

Når du har opprettet listen din (se ovenfor), skjuler du handelen din i løpet av neste uke eller så, for å unngå å tømme bankkontoen din i ett slag.

Begynn nå vil også hjelpe deg med å unngå to store stressorer: utelukkende varer og ublu rush-fraktpriser, hvis du handler online.

8. Reduser reisestress

Uansett årstid er reisen stressende for mange mennesker - spesielt hvis du ikke gjør det ofte.

Legg til en bil full av barn, familie som venter på din ankomst og den potensielle snøstormen, og ferien gjør det virkelig et hakk.

Hvis du fortsatt venter på Bestill ferien din, prisene vil trolig bli høyere i løpet av dagen.

Hvis du ikke har annet valg enn å vente på å bestille feriedestinasjoner, sjekk ut jul- og nyttårskalenderen fra CheapAir.com for å bestille på den beste dagen.

Når jeg reiser - flyr eller kjører - er en av de største stressorene å finne mat. Du synes å måtte velge mellom å gå sulten, spise forferdelig mat eller tilbringe massevis av penger.

Med mindre du planlegger deg!

Du kan ikke være i stand til å ta drikke gjennom sikkerhet på flyplassen, men du kan pakke din egen mat. Kast et par pakker med pulverisert smaksstoff for å legge til vannflasken, og du vil spare penger på brus.

Hvis du kjører, lage kaffe og frokost hjemme. Pak snacks for å unngå å bruke penger på nærbutikken.

Det er sesongen for jubel, ikke feriespenning

Fremfor alt, minn deg selv du skal feire! De fleste helligdager i ferien er helt gratis.

Prioritere tid med venner og familie. Nyt de små tingene som et friskt snøfall og skøyter. Ta i lysene og paradene.

Hvis det stresser deg ut, er det sannsynligvis ikke verdt tiden din - eller penger.

Dana Sitar ([email protected]) er en senior forfatter / nyhetsredaktør på The Penny Hoarder. Si hei og fortell henne en god spøk på Twitter @danasitar.


Skrive Inn Din Kommentar