Penger

Dette er den verste gjelden du kan ha. Betal den med disse 11 strategiene

Dette er den verste gjelden du kan ha. Betal den med disse 11 strategiene

Husholdninger med kredittkortgjeld skylder i gjennomsnitt 15,355 dollar på disse kortene.

Plug den figuren inn i en gjeldsbetaling kalkulator, og du vil se med 18% rente og 3% minimumsbetalinger, det tar omtrent 23 år å betale den av.

Samlede innbetalinger blir $ 30,408.18 - nesten doble den opprinnelige balansen.

Du vil sannsynligvis ikke ha en gjeld som henger rundt i 23 år. Du vil kanskje også unngå å betale dobbelt så mye for alt du kjøper.

I tillegg er det enklere å få et boliglån hvis kredittkortet ditt er null. Det er også ting du ikke kan gjøre eller kjøpe når du har store gjeld til å betale.

11 strategier for å hjelpe deg med å betale av kredittkort gjeld raskt

Vi kunne fylle denne siden med grunner til å betale ned forbruksgjelden raskere. Men uansett din årsaker er, her er 11 måter å betale kredittkort gjeld raskt.

1. Stopp med å bruke kortene dine!

Dette er en åpenbar, men ikke et universelt forslag.

Hvis du vanligvis har problemer med impulskjøp på kreditt, legg kortene bort.

Men hvis din nåværende gjeldssituasjon er et resultat av uventede hendelser, og du vanligvis håndterer kredittkort på en forsvarlig måte, er det fordeler med å fortsette å bruke kredittkort. Vi kommer til det i det neste elementet på listen.

Dessuten kan lukke kredittkortkontoer skade din kreditt score. Dette gjelder spesielt hvis disse kontoene er eldre og / eller har høye kredittgrenser.

Så du vil kanskje beholde de fleste kontoer, men bare skjule kortene. Trekk dem ut en gang årlig for å kjøpe en brus eller et lite objekt. Hold dem aktive - eller utstederen kan lukke dem for deg.

2. Bruk et kredittkort med ingen balanse for vanlige kjøp

Når du bruker et kort med en balanse, betaler du renter på kjøp fra dagen du lager dem.

Men hvis du legger inn normale kjøp på et kort, betaler du full hver måned (det jeg kaller a PIF-kort), unngår du nye rentegebyrer. Påfør disse besparelsene for å betale ned gjelden.

Hvis du ikke har et betalt kort, betaler du først ett av kortene dine, og gjør det til ditt nye PIF-kort.

I teorien - hvis du klarer det - bruker en tilbakebetalingskort kan være bedre enn å betale penger. Bruk kontantbelønningene til å betale ned gjelden din.

3. Budsjett mer for gjeldsbetaling

Budsjett så mye som du kan mot gjeldsbetaling.

Sett penger som normalt er tildelt til et beredskapsfond mot gjeldsbetaling.

Hva om du har en nødsituasjon? Se listen over 101 måter å skaffe penger på i en uke, eller bruk kredittkortene du har holdt. Du har i det minste redusert rentenivået opp til det punktet.

4. Kutte utgifter og tilordne mer til gjeldsbetaling

En av de mest kraftfulle strategiene du kan bruke, er å kutte utgiftene dine - så bruk besparelsene mot gjeldsutbetaling.

For inspirasjon, ta en titt på hvordan en familie kutter utgiftene sine med over $ 1000 per måned.

Tenk deg hvor raskt du kunne slå ned gjelden hvis du hadde en ekstra $ 12.000 per år å kaste på den.

5. Lag ekstra betalinger ved hjelp av nye penger

Kutteutgifter kan bare gå så langt - hvorfor ikke finne nye penger til å betale din gjeld?

Å jobbe en ekstra dag på overtid hver annen uke kan få inn tusenvis av dollar årlig. For flere ideer, se listen over måter å tjene mer penger på jobben din, eller prøv noen av disse 103 måtene å tjene penger hjemme.

Generelt bør eventuelle uventede eller "ekstra" inntekter gå mot din gjeld - inkludert skatteutgifter eller pengepenger.

Deretter kan du selge alt du ikke bruker på Craigslist eller ha et garasjesalg. Bruk pengene du reiser til å betale ned disse saldoer.

6. Be om lavere rente

Du kan overbevise kredittkortselskaper om å senke renten - hvis du spør den riktige veien.

Det er verdt å prøve minst én gang for hvert kredittkort du har.

Å slå fire renteprosentpoeng av en $ 10 000-saldo kan spare deg hundrevis av dollar i interesse årlig. Legg disse besparelsene til gjeldsbetalingsbudsjettet!

7. Betal de høyeste rentegjeldene først

Betal bare det minimum som kreves på hvert kort, unntatt den som har den høyeste renten.

Hvis du legger mesteparten av gjeldsbetalingsbudsjettet mot balansen med høyest rente, betaler du det raskt. Gjør det samme med hvilken gjenværende kortbalanse som har høyeste rente.

Denne formelen hjelper deg med å bruke mindre penger til interesse og mer for å betale ned gjelden - Fremskynde prosessen.

Ett unntak er hvis alle kortene dine har balanser. I dette tilfellet vil du kanskje betale den minste balansen for å få ett kort til bruk for vanlige kjøp. Betal dette kortet fullt ut hver måned for å unngå nye rentegebyrer.

8. Lag to betalinger per måned

De fleste kredittkortselskaper bruker en gjennomsnittlig daglig balanse for å beregne rentegebyrer.

I stedet for å betale $ 400 mot en balanse hver måned, gjør du to betalinger på $ 200. Du vil senke gjennomsnittlig daglig balanse - så du betaler mindre interesse!

I teorien vil betale hver uke hjelpe enda mer, men det kan være for tungt.

9. Overfør gjeld til null-interessekort

Å overføre noen - eller alle - av gjeld til et kort med lavere rente kan gjøre det lettere å betale tilbake.

Dette gjelder spesielt hvis du finner et kort uten overføringsavgift og ingen interesse for et år eller mer. Ett par betalte en $ 2.000 kredittkort gjeld ved hjelp av en balanse overføring.

Hvis du kan, betaler du hele saldoen i nullrenteperioden. Hvis du ikke kan, se etter andre nullrente-tilbud når den nåværende er nesten over.

10. Få et gjeld konsolidering lån

Det er flere problemer med gjeldskonsolidering lån.

For eksempel, hvis det nye lånet strekker seg utbetalt over lengre tid, kan du betale mer renter, selv om den nye satsen er lavere.

På den annen side, hvis du kan få en rente lavere enn gjennomsnittet av saldoen, vil det lønne seg (selv når du inkluderer avgifter), og du har en bestemt plan om å betale det nye lånet raskt, det gir mening.

11. Få gjeldsreduksjonen

Noen ganger kan du overbevise et kredittkortselskap om å tilgi din gjeld - eller i det minste en del av det.

Hvis du er i alvorlige økonomiske problemer, må du forklare situasjonen for kortutstederen. Tilbyr å betale en del av balansen skyldig som full betaling.

Få avtalen skriftlig - hvis gjelden bare skrives ut som uoppkallelig (ikke innbetalt), kan den fortsatt bli solgt og samlet inn senere.

Pass på: Tilgiven gjeld kan skattlegges som inntekt.

Med andre ord, hvis kredittkortselskapet godtar å ta $ 2000 som full betaling på en $ 7000 balanse, vil du kanskje må betale skatt på tilgivne $ 5000.

Sette alt sammen

Enhver av disse strategiene kan være nyttig på egenhånd, men bruk flere til å betale av kredittkortgjelden så raskt som mulig.

For eksempel: Få lavere rente, foreta to månedlige utbetalinger, betal først de høyeste rentesaldoer først og allokere alle nye penger og sparer fra reduserte utgifter mot gjeldsbetaling.

Hvor raskt kan du nå målet ditt om å betale av kredittkortgjelden din? Det avhenger av situasjonen, gjeldsnivået og forpliktelsen.

Lauren Bowling brukte flere av disse strategiene som en del av hennes "aggressive tilnærming." Hun betalte $ 8,100 av kredittkortgjeld på tre måneder.

Din sving: Har du brukt noen av disse strategiene for å redusere kredittkortgjelden din?

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .


Skrive Inn Din Kommentar