Penger

Han brukte 90 sekunder på dette verktøyet. 6 måneder senere, hans kreditt hoppet med 120 poeng

Han brukte 90 sekunder på dette verktøyet. 6 måneder senere, hans kreditt hoppet med 120 poeng

I 2008 brøt boligboblen. Den tre-roms hjemme i New Port Richey, Florida, hvor Jerry Morgan og hans kone, Vivienne, hadde bodd i 10 år kastet seg i foreclosure prosessen.

Så mistet Vivienne jobben sin.

"Ingen planlegger å være i den situasjonen," sier Jerry, nå 52. "Vi holdt bare på å holde og ble fokusert og så frem til morgen. Hva mer skal du gjøre? "

Omtrent et år senere sikret Vivienne en ny jobb, men hun måtte klatre seg opp igjen i et nytt selskaps ranger. Paret forblir i hjemmet sitt, men kjempet for å gjøre boliglånet betalt.

Situasjonen vedvarer i årevis. Så i 2014 ble paret endelig godkjent for boliglånsmodifisering, som Jerry sier nektet nesten halvparten av rektor og senket renten.

Men paret tok en annen hit kort tid etterpå da Jerry ble flyttet inn i sitt firma og tok et inntektsslag.

I 2017 begynte familiens økonomiske situasjon å se opp igjen. Så i september bestemte Jerry å ta opp et annet problem: hans kreditt score.

"Oppriktig, med erfaringene vi har gått gjennom, var jeg flau for å selv sjekke poengsummen min," sier han.

Det svingte rundt 500. For kontekst er en kredittpoengsum på under 650 ansett som "dårlig" av mange kredittrapporteringsbyråer.

Siden september 2017 har Jerry holdt tabs på hans kreditt gratis ved å registrere seg med Credit Sesame. Etter anbefalinger fra tjenesten økte han sin poengsum på 120 poeng på seks måneder.

Hvordan denne mannen hiked hans kreditt score 120 poeng i 6 måneder

Før han kom over Credit Sesame, hadde Jerry ikke plaget seg med å sjekke sin kreditt score i, vel en stund. Han sier endelig å få sin økonomi på stabil grunnlag oppfordret ham til å ta en titt på dette tre-sifrede tallet.

Han leste om Credit Sesame gjennom Penny Hoarder og bestemte seg for å gi det en tur.

Han registrerte seg for en gratis konto og overraskende følte seg ikke umiddelbart overveldet. Visst var hans kredittpoengsum i lav 500-tallet, men han kunne se en klar sammenbrudd av hva som påvirket poengsummen hans og hvordan han kunne forbedre den, takket være hans personlige kredittkort.

Kredittrapportkortet graderte hver av Jerrys kredittfaktorer A til F, akkurat som i skolen. Han fikk karakterer for:

  • Betalingshistorikk, som inkluderer negative karakterer og / eller sen betaling.
  • Kredittbruk (kredittutnyttelsesgraden).
  • Kredittalder.
  • Konto-blanding.
  • Kredittforespørsler.

Hvis han for eksempel hadde hatt en F i kredittbruk, kunne han klikke "Vis detaljer" for å lese en forklaring på kredittbruk og få handlingsråd.

Før du bruker Credit Sesame, vurderte Jerry aldri hans kreditt utnyttelse rate. "Du tenker vanligvis ikke på det," sier han.

Plattformen ga ham råd om hvordan å senke denne satsen. Ett forslag var å åpne et annet kredittkort. Det kan virke counterintuitive, men han var faktisk i stand til å overføre noen av hans høyere saldo på det nye kortet og utjevne forholdet, som til gengitt hjalp hans poengsum.

Jerry kjøpte også en ny bil høsten 2017. Med et nytt billån i sin kredittrapport ble hans poengsum igjen økt. Så lenge han holder seg i tide med sine betalinger, vil poengsummen fortsette å ha nytte av den ekstra kontoen.

Ved å ta Credit Sesams skreddersydde råd - og sikring av boliglånsmodifisering - Jerry har kunnet øke kredittpoengene sine 120 poeng på bare seks måneder.

Ser på hans kredittpoeng Skala opp og opp

Jerry har ikke et endelig kreditt score mål i tankene; han planlegger bare å fortsette å forbedre sin økonomiske trivsel.

Dessuten føles han mer økonomisk kunnskapsrik fordi han forstår hva faktisk utgjør hans kreditt score - det er ikke bare et tre-sifret tall som påvirker forbrukernes kraft.

Hvis du er nysgjerrig, tar det ca 90 sekunder til registrer deg for Credit Sesame - Ingen kredittkort kreves. Innen få minutter får du tilgang til ditt eget kreditt-rapportkort, samt tilpassede anbefalinger om hvordan du kan forbedre poengsummen din.

Hittil har tjenesten hjulpet Jerry til å forbedre sin økonomi etter 10 års vanskeligheter.

"Min poengsum står nå på 620, som den fortsatt har måter å gå på, men det er på vei i en mye bedre retning," sier han. "Vi vil fortsette å følge Credit Sesams forslag."

Vi kan få kompensasjon fra Credit Sesame for å markedsføre selskapet, men vi ble ikke betalt for denne spesifikke historien. All rapportering er vår egen.

Carson Kohler ([email protected]) er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hun bruker også Credit Sesame for å holde tabs på hennes kreditt score og å ta proaktive skritt i å øke den.

Skrive Inn Din Kommentar