Penger

Nøkkelen til å spare på bil lån interesse: behandle det som et boliglån

Nøkkelen til å spare på bil lån interesse: behandle det som et boliglån

Om et og et halvt år i mitt femårige billån bestemte jeg meg for å gjøre alt jeg kunne for å betale det.

Jeg, som mange, stoler på bilen min for å få meg til og fra jobb hver dag, og å ferge min småbarn til barnehage og ulike spilledater. Min tidligere betalte Mazda2 klarte ikke å kutte den på størrelse, så jeg bestemte meg for å oppgradere til en ny Subaru Outback, som hadde god plass til familien min.

Dessverre, å kjøpe bilen min mente Jeg møtte nå en litt smertefull månedlig betaling på toppen av alle mine andre regninger, som boliglån, mat og verktøy.

Jeg begynte å se på hvordan jeg kunne betale ut lånet mitt og ble umiddelbart omgitt av skremmende lingo om rentesatser, lånebetingelser og tilleggsbetalinger. Så gjorde jeg hva hver Penny Hoarder ville gjøre - jeg undersøkte de beste måtene å oppnå mitt mål og satte meg på mitt lånende oppdrag.

Forståelse for billånsrentesatser

Du vil betale billånet ASAP for å unngå å betale ekstra interesse. Avhengig av hvor du kilder ditt lån og din kreditt score, kan renten din være mellom 2% og 25%, ifølge Nerdwallet. Bankrente renten verktøyet viser gjennomsnittlig forbruker betalte rundt 5% i renter i februar 2018.

Du må også forstå hvilken type interesse du betaler på lånet ditt.

Med et billån, utlåner vil sannsynligvis belaste deg enkel interesse, som kun er beregnet på hovedstolsen av lånet.

Noen långivere krever imidlertid noe som kalles forhåndsberegnet interesse. For å bestemme hvor mye du skal betale, vil långiveren ta den opprinnelige lånevilkårene - si 48 eller 60 måneder - og bruk den til å beregne hvor mye du betaler total.

Med forhåndsberegnet interesse kan du ikke foreta ekstrautbetalinger til bare hovedstolsen, slik at du ender med å betale samme beløp om du betaler tidlig eller ikke.

Hvis du sitter fast med et lån som belaster forhåndsberettiget interesse, kan du se om du kan refinansiere med en utlåner som betaler enkelt interesse i stedet. Banker og kredittforeninger er mer sannsynlig å bruke enkel interesse.

Når du handler for et billån, sørg for at du spør hvordan utlåner beregner renter og holder fast til enkel rente når det er mulig.

Behandle billånet ditt som et boliglån

Mange eksperter anbefaler å legge til en 13. betaling hvert år for å betale ned boliglånet ditt raskere. La oss bruke samme tenkning for å slå ut billånet ditt.

Ifølge Payoff kan du betale et 60-måneders lån for $ 10.000 på bare 49 måneder ved å betale ekstra $ 500 per år. Det ville spare $ 468,88 i renter over lånets levetid.

Men scrounging opp en ekstra $ 500 i året er lettere sagt enn gjort. Gina Horkey med Huffington Post anbefaler nabbing den 13. betalingen ved å spørre utlåner hvis du kan dele månedlige innbetalinger i to ukers utbetalinger.

Dette er spesielt viktig hvis du blir betalt hver annen uke. Spredning av utbetalinger på denne måten betyr at du vil ende opp med å gjøre 26 betalinger, som tilsvarer 13 fullbetalinger i et år.

Betal ekstra når du kan

Min månedlige bilbetaling var $ 325, men jeg hadde budsjettert $ 350 før jeg begynte å handle for bilen min. Så, i stedet for å betale minimum hver måned mot lånet mitt, betalte jeg hele $ 350.

Med bare den ekstra $ 25 hver måned betalte jeg en ekstra $ 300 per år på lånet mitt. Hvis jeg nettopp hadde gjort dette for lånets levetid og ikke noe annet, ville jeg ha betalt det av fire måneder tidligere og spart $ 108,77 i renter, ifølge Bankrents bilutlånsutbetalings kalkulator.

Bruk dine ferdigheter

Trenger du litt ekstra moola for å hjelpe deg med å betale ned ditt galte billån? Vurder dine ferdigheter og se om du kan finne en sidegig som hjelper deg med å tjene mer.

For meg var den ferdigheten skrevet. Jeg tjente ekstra penger på siden med frilans skriving, som bidro til å hakke ut lånebalansen min til et beløp som jeg var komfortabel å betale av min sparing.

Kanskje du er god i matte og kan veilede på siden, eller kanskje du elsker hunder eller barn, og kan tilbringe litt tid på hundsitting eller barnevakt for å tjene ekstra penger. Du kan til og med sette den bilen til å kjøre for Uber og få fem stjerner for den autentiske lukkingen i bilen.

Uansett din dyktighet, sørg for at pengene du tjener går direkte til billånet ditt.

Vurder å åpne en egen bankkonto for å sette inn sidegittpengene dine direkte inn, og tøm kontoen mot billånet hver måned.

Uansett hva du gjør for å betale billånet ditt tidlig, vil du elske følelsen av å gjøre den endelige betalingen og vite at lønnsslippet ditt vil bli så mye større i fremtidige måneder.

Catherine Hiles er en forfatter og redaktør som leier bil lån utenom Ohio. Hun planlegger å holde turen så lenge som mulig for å unngå å legge til et nytt lån til sine månedlige utgifter.

Skrive Inn Din Kommentar