Penger

10 briljante måter å leve som du er rik, selv på et lite budsjett

10 briljante måter å leve som du er rik, selv på et lite budsjett

Fra vår åttende etasje balkong så min kone og jeg fullmånen oppover over havet. Før det gikk vi i surfen, gjennomvåt i badestampen, svømte i bassenget og hadde drinker i hotellbaren. I morgen hadde vi en full frokost (inkludert i rommet) før du kjører til stranden i Daytona, Florida (et av de få stedene du kan gjøre det).

Den totale kostnaden for vårt luksuriøse opphold Hyatt var omtrent $ 30 for drinker og tips. Rommet koster bare poeng fra et kredittkort.

En avtale som det er flott hvis inntekten din ikke er hva det pleide å være (vårt tilfelle), eller hvis for mye av pengene dine fortsatt går til studielånsutbetalinger. Men selv om du har en anstendig mengde disponibel inntekt, er det fornuftig å lete etter billige måter å leve godt på. Jo mindre du bruker på denne eller den lille luksusen, jo flere av dem kan du ha, ikke sant?

Og den gode nyheten er at du kan føle deg rik, ha gode erfaringer og kjøpe luksusartikler for mye mindre enn du kanskje tror. Du må bare lære å leve stort på et lite budsjett. Her er 10 måter å gjøre akkurat det på.

1. Gå til Symfoni gratis

Mange symfoniorkestre har en gratis natt hvert år eller andre gratis arrangementer. For eksempel har Nashville Symphony sin Free Music Day hvert år. Houston Symphony har 10 gratis Summer Neighborhood Concerts i år, og i Los Angeles er det Symphony i Glen Free Concert programmet, som har satt på 42 gratis konserter de siste 21 årene.

Noen ganger er disse gratis hendelsene bare for innbyggerne i samfunnet, mens andre ganger er de åpne for alle som kommer opp. Så når du Google "gratis symfoni", søk flere ganger, hver gang du legger til navnet på en by i nærheten av deg.

2. Kjøp kvalitet brukt klær

Hvis du vil kle deg fint for den symphonykonserten, er det et sted å starte forretninger. Du kan finne anstendig kostymer, og kjoler har en tendens til å gå spesielt billig. Jeg har også kjøpt anstendig utendørsklær på butikkbutikker, inkludert en North Face vest. En finansiell blogger rapporterer at han kjøpte en North Face parka for $ 5 og solgte den for $ 85 på eBay, slik at du kan finansiere dine klærkvalitetskjøp ved å selge en vare nå og da.

Og det snakker om eBay, det er et flott sted å finne navneskjede pre-owned klær for en brøkdel av hva det koster nytt. For eksempel selges J Brand jeans som selges for nær 200 dollar, jevnlig i god stand for $ 25 til $ 40. For andre gode steder å kjøpe kvalitets brukte gjenstander, se dette innlegget ved å selge klær online.

3. Ta en billig Cruise

Da vi flyttet til sørlige Florida, ønsket vi å komme seg ut på vannet. Vi fant en kupong for Napoli prinsessen for $ 24 hver og tilbrakte et par timer cruising innlandet bukter. Senere fant vi en kupong for Big M Casino cruise. Vi hadde fem timer til sjøs og en gourmetbuffé for bare $ 10 hver (vanligvis ca $ 28). Ja, vi spilte et par øreautomater og et spill eller to av bingo. Men hele dagen koster fortsatt mindre enn $ 50.

Kombinere kuponger med dagkryssninger er en måte å holde det billig, men lengre cruise må heller ikke være dyrt. CruiseMates.com viser i sin guide til cruise under $ 200 en Carnival Cruise Line fire-dagers tur til Bahamas for $ 179. De sier nøkkelen til rimelige cruise er "kortere reiseruter og eldre skip."

4. Kjøp klutservietter

Lite luksuser hjemme kan få deg til å føle deg rikere. Klutservietter er et godt eksempel på dette, og de kan til og med spare deg litt penger i motsetning til bruk av engangspapir. Hvis du virkelig vil kle på bordet, lær hvordan du bretter servietter i fancy figurer.

5. Bo i luksushoteller billig eller gratis

Reisekort og hotellkort kan gjøre fine steder ganske rimelige. Vi brukte poengene fra vårt Chase Hyatt-kort for natten i Daytona Beach. Vi har også brukt våre poeng for gratis netter i Miami, Denver, Coral Springs, Tampa og Lake Tahoe. I tillegg til oppholdene ved hjelp av poeng, får vi en "jubileum" natt på en kategori en til fire Hyatt hvert år, noe som ikke er dårlig for en $ 75 årsavgift.

Du kan også vurdere et Marriott Rewards-kort også (jeg har nettopp registrert meg). Du får en gratis natt så snart søknaden din er godkjent, og hvis du bruker $ 1000 på kortet i de første tre månedene, får du 50 000 poeng, som er gode i opptil seks netter. Årsavgiften er $ 85, men den er frafallet det første året, slik at du kan få opptil syv gratis netter det første året, bare fra å kjøpe dagligvarer og slikt, og avbryte kortet før 2 års avgift skyldes.

6. Kjøp kvalitet brukt kunst

Ønsker du bedre malerier på veggene dine? Prøv å rømme salg, loppemarkeder og sparsommelighet butikker. Mens du klær deg hjemme med kunst av høy kvalitet, kan du til og med få heldig, som Zach Bodish, som fant et signert Picasso-utskrift verdt $ 6000 på en butikk for bare $ 14.

7. Kjøp en brukt luksusbil

De er alle brukte biler når de har blitt kjørt hjem, så hvorfor betale ekstra for "nye"? Selv luksusbiler faller dramatisk i pris gjennom årene. En bilforhandler som spesialiserer seg på dem, sier at de går for mindre enn 1/10 av sin opprinnelige pris 10 år senere.

Så hvis du tror du ikke har råd til et luksusbil, tenk igjen.For eksempel, ifølge Cars.com, en 2006 Mercedes-Benz C-Klasse, som solgte nye for så høyt som $ 54 000, avhengig av stilen, selger nå for et utvalg på $ 5 653 til $ 14 761.

8. Kjøp andre pre-Owned Luxury Items

Du kan også finne designer vesker og andre fine elementer for en brøkdel av hva de koster nytt. Se etter auksjoner på eBay for startere, og sjekk videresalgs nettsteder som Tradesy. Du kan ofte finne kvalitetsklokker og smykker i butikker som selger mynter og samleobjekter. Og, som alltid, sjekk de sparsommelighetene.

Slik fikk en shopper en designer handbag verdt $ 500,000 for bare $ 30. Mer sannsynlige funn er kvalitetsartikler for fem eller ti dollar som koster 10 eller 20 ganger det nye.

9. Finn et billig hjem i en dyr by

Du trenger ikke alltid å være rik til å leve der de rike lever. Tenk på Napoli, Florida, som viser seg på mer enn en liste over byer med de mest millionærer. Ja, etter å ha kjøpt et hjem for 47 millioner dollar, har selgere nylig notert det til en pris på $ 68 millioner, og små to-roms boliger på gaten hvor min kone og jeg bodde, kan selge for over $ 300.000. Men da vi bodde i Napoli, kjøpte vi en leilighet for $ 89.000, med bassenget bare noen få skritt unna.

Hold et åpent sinn og det kan hende du finner ut at noen typer boliger eller boliger i enkelte områder er langt billigere enn gjennomsnittene antyder. Og det er mange fine ting som følger med å bo i en by full av velstående mennesker. I Napoli gikk vi gratis til symfoni, gikk til utendørs konserter, og som innbyggere måtte vi ikke betale for parkering på strendene.

10. Spis billig på en dyr restaurant

Er det en dyr restaurant som du virkelig vil besøke? Kanskje det har en flott utsikt eller unik innredning, eller en annen attraksjon (god mat vil også være fint).

Prøv dette for å gjøre det rimelig: Etter du spiser middag hjemme, sett på din beste butikkbutikk, luksusutstyr, klokker og smykker, og gå til det fancy stedet til dessert. Vanligvis vil et stykke tiramisu eller kake med is ikke bryte budsjettet, selv på et dyrt sted. Du får nyte tjenesten, dekor, utsikt og atmosfære (det meste av det du går for) til en brøkdel av prisen andre betaler.

Din sving: Har du funnet måter å leve stort på et lite budsjett? Del dem i kommentarene!

Steve Gillman er forfatteren av "101 rare ting å tjene penger" og skaperen av EveryWayToMakeMoney.com. Han har vært repo-man, stavkarpe, søkemotorevaluator, husflipper, trikkdriver, prosessserver, mock juror og roulette croupier, men på mer enn 100 måter har han tjent penger, skriving er hans favoritt (så langt) .

Skrive Inn Din Kommentar