Penger

Dette er hvordan å fange opp hvis du er ute etter å spare for pensjonering

Dette er hvordan å fange opp hvis du er ute etter å spare for pensjonering

Livet kommer til deg raskt.

En dag er du 20 år gammel med en lys fremtid foran deg.

Neste ting du vet, du er 50 og skjønner at du ikke sparer nok for pensjonering.

Hei, vær ikke flau - det skjer for mange av oss. Bare om lag 60% av amerikanerne er sikre på at de sparer nok til å pensjonere seg komfortabelt, ifølge en nylig undersøkelse fra Capital One. Og den tallet har gått ned 10 poeng på bare to år.

Det er aldri for sent å øke din pensjonssparing. Men du bør ikke legge det av lenger.

"Femti er en sentral alder," sier Ryan McPherson, grunnlegger av Intelligent Worth, et finansielt planleggingsfirma i Atlanta. "Du er 10 til 15 år borte fra pensjon og har fortsatt tid til å gjøre store endringer hvis nødvendig."

Hvordan fange opp din pensjonssparing

Så hva skal du gjøre hvis du er i 50-årene, og din 401 (k) -konto ikke er opp til par? Vi spurte en haug med profesjonelle økonomiske planleggere.

Her er hva de fortalte oss:

1. Sock Away More, Få gratis penger

For det første må du absolutt absolutt dra nytte av arbeidsgiverens samsvarende bidrag til 401 (k) planen din.

"Dra nytte av hele din bedriftskamp," sier Jeff Dixson, finansiell rådgiver i Vancouver, Washington, som er vert for et radioprogram kalt pensjonisttreneren. "Hvis de matcher 3%, bidrar 3%. Hvis de matcher 6%, prøv å komme til 6%. Det er gratis penger. Det er ingen steder du kommer til å få gratis penger.

2. Prøv en pensjonskalkulator

For å visualisere kraften i sammensatte interesser, nudler rundt med pensjonskalkulatoren fra Finhabits, en online investeringstjeneste (klikk på "Kom i gang" for å se det).

Kalkulatoren vil spørre deg om tre ting: Din alder, hvor mye penger du kan spare per uke, og om ditt foretrukne investeringsrisikoenivå er konservativ, moderat eller aggressiv. Deretter forutser det hvor mye penger du har sugd bort når du blir 62.

Prøv ulike besparelser og risikonivåer. Det er virkelig øyeåpning.

Når du er bevæpnet med informasjon, kan Finhabits 'billige digitale investeringsapp hjelpe deg med å åpne en IRA innen få minutter.

3. Se opp for skjulte 401 (k) avgifter

"Dessverre, svært få investorer noensinne forstår hvor mye skjulte avgifter som eroderer deres pensjonshytteegg," sier Chris Costello, administrerende direktør og medstifter av Blooom. Appen vil snuse ut dine skjulte avgifter for deg.

"En enkel måte å bekjempe dette på er å bruke så mange av indeksfondene som kan være tilgjengelige i din 401 (k) plan, sier Costello. "Disse har en tendens til å ha skjulte avgifter som er en brøkdel av hva aktivt administrerte midler lades."

Blooom vil optimalisere og overvåke 401 (k) for deg. Det er en fin måte å finne ut om du overpayer på gebyrer og har riktig beløp investert i aksjer mot obligasjoner.

4. Fang opp etter 50

Personer som er 50 år eller eldre ved slutten av kalenderåret, kan få årlige innhente bidrag, sier David McCormick-Goodhart, finansiell rådgiver med Savant Capital Management i McLean, Virginia.

I 2018 vil den føderale regjeringen øke det personlige 401 (k) bidraget maksimalt fra $ 18.000 til $ 18.500 årlig. Folk i 50- og 60-tallet kan bidra med en ekstra $ 6000 per år - hvis de er i stand til.

5. Lag en plan, mann

Sett deg ned med noen som spesialiserer seg på pensjonsinntektsplanlegging, foreslår Dixson, finansrådgiver i Vancouver, Washington.

"Hele poenget med å spare for pensjonering i første omgang er å bygge et reiregg som du til slutt kan gjøre til konsekvent månedlig inntekt," sier han. "Ville det ikke være fornuftig å finne ut hvor mye du faktisk trenger å spare i stedet for å vinge det?"

6. revurdere utgifter

Skriv ned alt du bruker penger på - og hvor mye du bruker.

"Sirkle de skjønnsmessige elementene som gir deg mest glede," sier McPherson, Atlantas økonomiske planlegger. "Neste, sirkel dem du kunne gjøre uten. Når du holder inntektskonstanten, må du kutte noe for å spare mer. "

En enkel måte å automatisere denne prosessen på er å bruke trim, en liten bot som vil holde styr på alle dine transaksjoner og hjelper deg med å se hva du kan klippe.

Koble din brukerkonto, kredittkort og sparekonto for et stort bilde, se på dine utgifter. Ta en nærmere titt ved å sjekke ut hver av transaksjonene dine. Angi varsler som vil gi deg beskjed når regninger forfaller, når du har trukket en utgiftskap eller når du (forhåpentligvis ikke) har overtrukket.

Beste delen? Det er gratis å registrere deg.

7. Ikke vær for konservativ - eller for risikabelt

Folk pleier å investere mer konservativt med sine 401 (k) som de alder, og legger mer av sine besparelser i obligasjoner i stedet for aksjer. Det høres ut som om det er fornuftig. Aksjer vil generelt gi deg en høyere avkastning enn obligasjoner, men de er også mer volatile og kan plutselig falle i verdi.

Men ikke bli for konservativ, sier ekspertene.

Robert Johnson, president for American College of Financial Services i Bryn Mawr, Pennsylvania, anbefaler å omfatte risikoen for aksjemarkedet godt inn i 50-årene.

Siden 1926 er den gjennomsnittlige årlige avkastningen 10% for aksjer, 6% for obligasjoner og 3% for kontanter, sier han.

"Investorer på 50-tallet kan ikke føle at deres tidshorisont er lang nok til å investere i aksjer, og det er en feil, sier Johnson. "Å ha en betydelig tildeling til aksjer er tilrådelig for de fleste individer i 50-årene."

Ikke vær gal, skjønt. Ikke bli altfor aggressiv med aksjer.

"En av de største feilene jeg ser folk i 50-årene som står bak på deres pensjonsbesparelser, prøver å spille opptak ved å ta på seg ytterligere risiko for å gjøre opp for tapt tid, sier Desmond Henry, grunnlegger av Afflora Financial Life Planning i Topeka, Kansas. "Sikkert, potensialet for høyere avkastning er der, men det er også potensialet for tap."

8. Få en sidegitt

"Du vil vurdere å utvikle en ny strøm av inntekt," sier Nathan Garcia, en finansiell planlegger med Strategic Wealth Partners i Fulton, Maryland.

"Denne inntekten kan være så lite som $ 1000 per måned. Det overskuddet kan imidlertid være til nytte for å erstatte inntekt som nå blir viderekoblet til 401 (k). Det er også betydelige skattefordeler tilgjengelig for bedriftseiere, slik at de kan skrive ut vanlige utgifter som en mobiltelefon, internett, transport etc. "

Har du et ledig rom? Du kanbruk Airbnb å tjene penger ved å leie den ut.

Hvis du er en god vert med en ønskelig plass, kan du legge til hundrevis - tusenvis av dollar til din sparingskonto med Airbnb.

(Hosting lover varierer fra by til by. Vennligst forstå regler og regler som gjelder for din by og oppføring.)

9. Vær forberedt på harde valg

"De fleste starter ikke alvorlig før barna er ute av college. Inntil da virker pensjonering ikke ekte, sier Garcia, Maryland-planleggeren.

"Hvis barna fortsatt er på college, bør du vurdere å la dem betale for utdanning med studielån, slik at du kan avlede besparelser til pensjonen. Det er lån til college. Det er ingen for pensjonering. "

Skremt ennå?

Det er greit. Det blir bra.

Du har fortsatt tid til å snu ting rundt hvis du tenker på det.

Husk bunnlinjen:

"Hvis du ikke er villig til å spare mer eller redusere ønsket levestandard i pensjon," sier Dixson, "Du vil bli tvunget til å jobbe lengre."

Mike Brassfield ([email protected]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han har ikke nok lagret for pensjonering.

Denne artikkelen inneholder generell informasjon og forklarer alternativer du måtte ha, men det er ikke ment å være investeringsråd eller en personlig anbefaling. Vi kan ikke personliggjøre artikler for våre lesere, så situasjonen din kan variere fra den som diskuteres her. Vennligst søk en lisensiert profesjonell for skatterådgivning, juridisk rådgivning, økonomisk planlegging råd eller investeringsrådgivning.

Skrive Inn Din Kommentar