Penger

Invitert til mange bryllup i år? Hvordan delta dem alle uten å bryte banken

Invitert til mange bryllup i år? Hvordan delta dem alle uten å bryte banken

Jeg elsker. Bryllup. Fra blomstene til løfter til dansen, er de noen av mine favoritt dager i året.

Det eneste jeg ikke elsker om dem? Kostnaden.

Som en 29 år gammel kvinne er jeg i tykkelsen av bryllupsårene. Selv om jeg noen ganger klager over hvor dyrt de er, angrer jeg aldri.

Jeg kan telle bryllupene jeg har savnet på den ene siden, og ser tilbake, jeg skulle ønske jeg bare hadde sugd den opp og borte.

Hvorfor? Fordi det ikke er noe bedre enn å dele en spesiell dag med folk du elsker.

Likevel kan kostnadene være overveldende.

Hvordan har du råd til å delta så mange bryllup uten å gå i stykker? Hvordan kan du spare penger før og på den store dagen?

For å svare på disse spørsmålene spurte jeg syv venner for deres beste bryllupsbudsjettrådgivning; kombinert, Vi har deltatt mer enn 100 bryllup i de siste årene.

Med andre ord har vi noen triks opp i ermene våre.

Hvis du setter våre strategier på plass, kan du slutte å bekymre deg for penger, og i stedet fokusere på hva som betyr dette bryllupsåret: drikk signatur cocktailer og perfeksjonere din Electric Slide.

Før bryllupet

Begynn å forberede før du leder til seremonien for de største besparelsene.

Opprett en spesiell bankkonto

Hvis du ikke vil at bryllup skal tømme dine kuponger, må du begynne å spare penger på forhånd.

Opprett en egen bryllupskonto som finansieres ved automatisk uttak fra hovedkontoen din. Begynn å sette bort $ 25 per uke nå, og du vil ha rundt $ 1000 ved tiden neste års bryllupsår ruller rundt.

Hvis du åpner denne sjekklisten med Chase, vil du til og med starte med en ekstra $ 150!

Sarah Scheinman, bibliotekar ved Summit County Libraries i Breckenridge, Colorado, har åtte bryllup i år. Hun gjør regelmessige bidrag til en spesiell bryllupskonto, og sier: "Jeg hadde ikke råd til dem hvis jeg ikke gjorde det."

Hopp over bryllupsfestene

I de senere år har bryllupet utvidet utover seremonien og mottaket: Nå er det forlovelsesfest, brudesalonger og bachelor / bachelorette-fest. Hvis du ikke bor i nærheten av paret, kan disse kostnadene gå ut av hånden.

En enkel løsning? Ikke gå. Vi spår paret vil helst ha deg på bryllupet sitt enn dusjen.

"Jeg pleier å hoppe over bacheloretter og brudesalonger, bortsett fra svært nær venner," sier Scheinman. "Destinasjonsbacheloretter kan ende opp med å bli dyrere enn bryllupshelgen selv."

Komme til bryllupet

Overskrift ut av byen? Kutt ned på reiseutgifter.

Bruk Frequent Flyer Miles

Mange fokuserer på å spare penger bryllupet, men å redusere kostnadene ved transport er like viktig. Jeg har reddet tusenvis av dollar de siste årene ved å kaste inn hyppige flyger miles for flyreiser.

Jeg har skrevet om hvordan du skal begynne å reise hacking før, men kort sagt: Glem aldri å legge til hyppig flyer nummer til betalte flyreiser, og hvis du har god kreditt, bruk reisekompetanse kredittkort for raskt rack opp miles.

Konfigurer flyvarsler

Hvis du ikke har hyppige flyer miles (ennå!), Sett opp et billettvarsel på Airfare Watchdog eller Hopper med ruten og valgte datoer. Når prisen går ned, ikke nøl med!

Også forskning som flyr inn eller ut av alternative flyplasser, som kan spare deg for et bunt.

Sjekk aldri en veske

Elisabeth Stewards travleste tid på året faller som et viltlandskrig, i løpet av bryllupsåret. Så kan hun ofte bare fly inn i noen dager - og hvis et flyselskap mistet sin pose, ville hun være i alvorlige problemer.

"Sjekk aldri en pose," sier hun. "Det vil spare deg tid, penger og hodepine.”

Ta med snacks

Flyplass mat er ikke bare usunn, det er veldig dyrt. Burgere i terminalen er ikke verdt prisen eller kaloriene - spesielt når du må passe inn i en kjole neste dag.

Gå aldri til flyplassen (eller en biltur) uten en pose full av snacks. Noen gode alternativer inkluderer baby gulrøtter, nøtter, hardkokte egg, selleri med naturlig peanøttsmør og epler.

I bryllupet

Du klarte det! Men du står fortsatt overfor ekstrautgifter. Slik unngår du dem.

Del alt

Du går på bryllup for å tilbringe tid med venner og familie, ikke sant? Så start limingsprosessen av splitte utgiftene dine.

Maggie Mayer, en sosialtidsstudent som bor i Ketchikan, Alaska, finner dette essensielt: "Deling av leiebil og hotellkostnader gjør ting mer overkommelig og definitivt mer moro!"

Hvis du ikke har venner som går på bryllupet, spør bruden eller brudgommen for forslag. de vet sikkert noen som vil gjerne dele kostnader med deg.

Få App-Happy

Sikker på at vi kan forventes å delta i flere bryllup enn noen gang før, men vi har også en rekke teknologier for å hjelpe oss med å redusere kostnadene. Noen bryllupsfavoritter:

  • Groupon og Livingsocial: Selv om du er i en annen by, kan du likevel få rabatt på disse nettstedene. Bruk dem til å finne tilbud på restauranter eller salonger i nærheten av boligen din.(Og hvis du kjøper Groupon gjennom et nettsted som heter MyPoints, vil du til og med tjene penger tilbake!)
  • uber og Lyft: Disse ridesharing-tjenestene er ofte billigere enn drosjer. Hvis en venn ikke allerede har en av programmene, kan du dele henvisningskoden, slik at du begge kan få en gratis tur.
  • Ridescout: Vil du vite den billigste måten å komme fra punkt A til punkt B? Denne nye appen sammenligner buss, sykkel, taxi, bil deling, rideshare, parkering og gå veibeskrivelse i en visning.
  • GasBuddy: Finn den billigste gass i nærheten av deg. Perfekt til rett før du returnerer leiebilen. (Eller prøv en av disse andre flotte apps for å finne billig gass.)
  • Yelp: Speid ut de beste stedene på budsjettet ditt, og ikke glem at du ofte kan få rabatter ved å "sjekke inn" med appen.

Leie et hus

Foruten din flybillett, er innlosjering sannsynligvis den dyreste delen av reisen din.

En av mine favorittløsninger er å bestille et Airbnb-hus med en mengde venner. Ikke bare vil du ha et kjøkken, slik at du kan spare på matkostnadene - du vil også ha det perfekte stedet å slappe av og pre-game, så du vil ikke kaste bort en masse penger i baren.

Bli med venner av venner

Selv om du ikke kjenner noen som bor lokalt, er sjansene bruden eller brudgommen gjør. Spør om de har venner med hvem du kan krasje. Husk at du vil være så opptatt med bryllupet, du vil sannsynligvis ikke bruke mye tid der uansett.

Scheinman, Colorado-bibliotekaristen, har gjort dette, bor "på brudens vennesofa som jeg ikke visste." Gitt at hun tilbringer en estimert 10-15% av hennes inntekt på bryllup, er dette et smart trekk!

Gå Camping

Siden de fleste bryllup er om sommeren, er været vanligvis varmt nok til å overnatte under stjernene. Hvis vennene dine ikke har plass i huset deres, spør om du kan kaste telt i bakgården og bruke badet til å klare seg.

Naomi Marshall, en kunstlærer i Colorado, likte sin erfaring: "Jeg leir en gang i kornmark, så jeg måtte ikke betale for et hotell ... Det var ganske bra!"

Ser ditt beste ut på bryllupet

Selvfølgelig må vi snakke om hva du skal ha på deg.

Lei kjoler

Dette er en av mine favoritttips på listen. Siden jeg reiser ofte - og hater å handle - det siste jeg vil gjøre er å dra en kjole rundt i en koffert.

Jeg begynte å bruke Lei rullebanen for et år siden og jeg er helt besatt. (Hvis du bruker koden FIRSTRTR25X75X, får du $ 25 av din første leie på $ 75 eller mer.)

Du kan leie en designer kjole (med en backup-størrelse) i helgen for så lite som $ 30, og deres gode kundeservice team er raskt å hjelpe med mote nødsituasjoner.

For $ 29,95 i året kan du bli et Pro-medlem (som meg!), Som gir deg gratis frakt og forsikring på hver kjole, pluss en $ 50-kreditt i løpet av bursdagen din. Det er verdt det hvis du planlegger å leie mer enn to kjoler på et år.

Re-Style kjoler

Har du allerede en haug med kjoler? Ikke vær redd for å ha dem igjen. Nøkkelen til å ikke se ut som du gjorde ved tidligere bryllup er å style dem annerledes.

Pilar Barba, en mikrobiolog fra San Jose, Costa Rica, tilbyr gode råd. "Jeg prøver å bære håret mitt hver gang," sier hun. "Og jeg prøver å bære et annet kjede eller øredobber ... Så i det minste ser du litt annerledes hver gang!"

Selg kjoler

Når du er veldig lei av kjolen din, er det på tide å si farvel. Men ikke bare kaste det ut; prøv å selge den på nettet.

Jackie Reilly, en skolesykolog i Hoboken, N.J., som har vært i 25 bryllup de siste årene, sier: "Du kan videreselge skjønnhetene på steder som Poshmark og bruke kreditter til å kjøpe andres brukte gjenstander!"

Bytte eller låne kjoler

Har du en venn som har samme størrelse som deg? Bytt kjole samlinger halvveis gjennom bryllupsåret. Du vil ha et helt nytt sett med kjoler for å vare deg resten av sommeren!

Eller ved hjelp av teknologi kan du utvide din vennsirkel for å kjøpe og selge kjoler på det billige. Lauren Corrigan startet en klesbyttet Facebook-gruppe som nå har 230 medlemmer fra hele New York, med de fleste kjoler som selger for $ 10 -25 hver. Det er gratis å delta.

"Jeg elsker kjoler og elsker en avtale, så jeg tenkte, her er vår sjanse til å finne nye kjoler for mindre," sier hun. "Jeg skjønte at jeg ikke var den eneste kvinnen som følte seg på denne måten og ønsket å se hva som var i alle andres skap."

"Det var veldig enkelt å starte opp på Facebook. Jeg snakket bare et bilde av min mest fargerike kjole i skapet mitt og la opp noen kjoler til å selge og av det gikk! "

Slå til Pinterest og YouTube

Å få håret og sminke gjort profesjonelt kan koste en arm og et ben. Med litt tålmodighet kan du sikkert lære å gjøre det selv - takket være nettsteder som Pinterest og YouTube.

Begge plattformene tilbyr inspirasjon og trinnvise opplæringsprogrammer. Når du lærer noen få teknikker, kan du gjenbruke dem ved hvert bryllup!

Planlegg dine avtaler klokt

Hvis du regelmessig får hårklipp eller manikyr, planlegger du bare avtalene dine rundt bryllupene du deltar på.

Selv om Barba, Costa Rica mikrobiolog, ofte blir til Pinterest for hår og sminke tips, finner hun det også nyttig å planlegge fremover."Hvis jeg vet at jeg har et bryllup i en måned, venter jeg på å få min vanlige kutt til bryllupsdagen ... Det samme gjelder manikyr og pedikyr," sier hun.

Å gi bryllupsgaver

Hvis du ikke er forsiktig, kan disse kostnadene skyte opp.

Lag dine egne gaver

Selv om bryllupsregister er den beste løsningen for par, vet du ikke godt, håndlaget gaver til dine nære venner kan bety mye mer - og være mye billigere - enn et sett med retter.

Steward, brannmannen, brukte henne "motorsag til å kutte tre senterstykker for et kommende bryllup." Selv om de fleste av oss sannsynligvis ikke kan bruke en Stihl som hun kan, setter stemningen sant for alle: Bruk dine spesielle talenter til å skape noe meningsfylt.

Emily Collins, en grunnskole lærer i Stamford, Connecticut, sier alt som trengs, er litt tanke. «Jeg tenker på hvem de er, hva de liker og hva temaet deres bryllup er,» forklarer hun.

For bryllupet til en medelærer rammet hun en håndlaget korssting som så ut som et stykke notisbøker med bryllupsdagen og initialene på den. "Det koster ca $ 10 og de elsket det," sier hun. For et nylig nautisk tema bryllup, laget hun paraplyringer som så ut som nautiske knuter.

Finn personlige gaver på nettet

Alternativt kan du se etter personlige gaver. Etsy og Personal Creations har begge et bredt utvalg av søte og rimelige gaver som kan bære mening.

Reilly, skolesykologen, liker Etsy fordi "de har gode, hjertefylte ideer som pleier å komme ut billigere (økonomisk) enn bare å skrive en upersonlig sjekk!"

Er bryllup verdt det?

Siden bryllup er så dyrt, er det verdt å spørre: Er de selv verdt å delta?

Jeg sier heck ja. Jeg er ganske sikker på at du ikke vil angre på å delta på disse morsomme og kjærlige fyltene - selv om det betyr at du må scrimp og spare litt.

"Jeg vil si at hver eneste jeg har gått til, har vært 100% verdt det," sier Scheinman. "Jeg var så glad jeg var i stand til å delta og feire sin spesielle dag."

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar