Penger

Hvor mye koster en bilkostnad over livet ditt? Måten mer enn du tror

Hvor mye koster en bilkostnad over livet ditt? Måten mer enn du tror


Hva kan du gjøre med en ekstra $ 443 800?

Hva med $ 1,017,258.63? Eller kanskje $ 1,906,060.52?

Dette er alle mulige representasjoner av levetidskostnaden ved å eie bil, ifølge en ny post på Dough Roller. Lurer på hvordan de kom til disse tallene? Her er en oversikt.

Hva koster det å eie bil?

På det mest grunnleggende matematiske nivå kommer dette beløpet fra AAAs anslag at det koster ca $ 8 876 per år å eie, drive og vedlikeholde et kjøretøy. Forutsatt at du kjøper din første bil i en alder av 25 år og kjører til du er 75 - en total eierskapstid på 50 år - som kommer ut til en straight $ 443 800 i løpet av livet ditt.

Men det er mer å vurdere enn bare de direkte utgiftene ved å eie bil.

Hva annet kan du gjøre med de pengene?

Når du begynner å tenke på å eie bil når det gjelder mulighetskostnader - det vil si de andre tingene du kan gjøre med pengene - blir tallene enda større.

La oss si at i stedet for å bruke pengene på biler, investerte du i stedet den med en gjennomsnittlig årlig avkastning på 8%. Hvis du gjorde dette i stedet for å kjøpe en $ 20.000 bil og kjøre den i 15 år før du erstatter den, kan du samle $ 1.017.258,63 - rundt det beløpet de fleste økonomiske guruer anbefaler deg å spare for en ganske komfortabel pensjon.

Kjøp en bil hvert femte år, og du mister muligens $ 1,906,060,52 i avkastning - nok for en komfortabel pensjon og deretter noen (kanskje inkludert ting som den europeiske ferien du alltid har drømt om).

Gjør den junkeren du kjører for øyeblikket, se mye finere, ikke sant?

Kan du gi opp bilen din?

Din personlige situasjon kan ikke tillate deg å gå sans bil, men tallene er sikkert store nok til å få deg til å spørre om du kanskje kan kutte tilbake til å være en bil med en bil - eller i det minste motivere deg til å henge på din nåværende bil så lenge som mulig, i stedet for å få en ny hvert par år.

For å lære mer om disse og andre besparelsesscenarier, les hele historien her.

Din sving: Vil du være villig til å gi opp en bil for å netto disse potensielle besparelsene? Hvorfor eller hvorfor ikke?

Kelly Gurnett er freelance blogger, forfatter og redaktør som kjører bloggen Cordelia Calls It Quits, hvor hun dokumenterer hennes forsøk på å kvitte seg med livet av de tingene som ikke har betydning og fokusere mer på ting som gjør. Følg henne på Twitter @ CordeliaCallsIt.

Skrive Inn Din Kommentar