Penger

Hvor mye koster en katt? 6 måter Denne sparsomme kattens Lady sparer penger

Hvor mye koster en katt? 6 måter Denne sparsomme kattens Lady sparer penger

Vi får det: Du elsker katter. Jeg elsker også min. (Shoutout til Bacardi og Thompson!)

Men strømpe på kattelatert tilbehør kan virkelig legge opp. Amerikanerne brukte $ 3,6 milliarder på kjæledyr leker i fjor, rapporterer Wall Street Journal, og dette parets katt koster dem mer enn $ 1200 per år.

I mine åtte år med feline eierskap, har jeg skjønt å være en gal kattdame / mann / person trenger ikke å ta en bit av lønnsslippet mitt. Et par tips og triks kan holde katten din (og lommeboken din) lykkelig og sunn.

1. Ta en nærmere titt på Pet Forsikring

Forsikre kjæledyret ditt kan virke som en god idé. Tross alt kan sjekker, skudd og sporadisk sykdom føre til en alvorlig skade i budsjettet. Etter en nylig (og dyr) tur til veterinæren, så jeg på planene som var tilgjengelige i nærmeste gren av en nasjonal kjæledyrbutikkkjede.

Mens de fleste planer dekker grunnleggende kontroller og vaksiner, får du bare 10-20% av behandling for uventet sykdom eller skade. Og for meg er det her regningene begynner å legge seg opp. (Kjære Thompson, vær så snill å aldri svelge en vridningslengde. Ved midnatt. På en søndag.)

For en månedlig betaling på rundt $ 40, omsatte kjæledyrforsikring ikke til betydelige besparelser for meg, og ville faktisk koste mer enn bare å betale veterinærregningene da de oppsto.

2. Se etter din nærmeste ASPCA eller redningsgruppe

Mange pet-fokuserte nonprofits tilbyr avtaler om spaying, neutering og vaksiner. Disse gruppene arbeider for å redusere antall hjemløse kjæledyr ved å oppfordre medlemmer av samfunnet til å fikse og ta vare på sine kjæledyr.

Mens du kanskje trenger å ta med kjæledyret ditt i løpet av bestemte timer, eller besøke en mobilspay / neuter klinikk for å dra nytte av disse tjenestene, besparelsene kan være betydelige.

Disse gruppene opererer ofte på tynne marginer, så vurder frivillig arbeid eller lage en liten donasjon for å tilby din støtte.

3. Glem dyr leker

Katter har like mye moro å jakte tilfeldige objekter eller din grunnleggende furry mus leketøy som de spiller med en iPad. Og hvor mange ganger har du tatt med deg et nytt leketøy, bare for å få katten din til å ta deg tid med å behandle handlekurven som sitt nye fort?

Neste gang, i stedet for splurging på en laserrobot for å holde katten opptatt mens du er borte, sett ut en tom boks fra din siste Amazon-forsendelse og la henne gå til byen.

Stopp av den lokale dollarbutikken for å få tak i et utvalg av klassiske katteleker. Sjansene er at katten din vil velge noen hun liker. Pass langs de hun ignorerer til en medarbeider og du kommer bare til å være noen få dollar.

Eller prøv noen av disse morsomme DIY kattespillene du kan lage, for det meste å bruke ting fra din resirkuleringsboks.

4. Revurder klumpingkull

Rengjøring av søppelboksen er ingen favoritt del av å ha en katt. Og det hjelper ikke at kullet blir ganske pricy når du tenker på hvor ofte du må kjøpe den.

Jeg er litt flau hvor lenge det tok meg å innse at jeg ikke trengte å kjøpe klumpingkullet. Jeg pleier å bare tømme hele søppelboksen i stedet for å skrape, så jeg aner ikke hvorfor jeg betalte $ 12 for 20 pund pose med kollapsende kull når jeg bare kunne ha kjøpt $ 4-pose og ringte det en dag.

Så hvis du er mer i å begynne frisk enn å skape ting, kan du være bedre med billig pose med gammeldags søppel.

5. Unngå Kvalitetsmat av lav kvalitet

Jeg vet at vi alle prøver å spare penger, men billig kattemat er en rask måte å ende opp med en usunn katt og en håndfull vetregninger.

Etter to medisinske skremmer på en måned med min katt Bacardi spurte veterinæren hva slags mat jeg ga ham. Jeg fikk en stiv forelesning da jeg innrømmet at han spiste, uansett tørr mat var billigst. Jeg byttet forsiktig ham til en mellomrommet våt mat og helseproblemet ryddet opp.

(PSA: Hvis du eier en guttkatt, anbefaler enkelte veterinærer vått mat, ettersom menn har en tendens til å være mer utsatt for urinproblemer, noe som noen ganger kan unngås ved økt vanninntak fra vått mat. Hvis du lurer på, behandler du En urininfeksjon er ikke billig. Vi avbrød ferien den sommeren til fordel for å betale veterinærregningen. Det var verdt det.)

Men den dyreste maten svarer ikke alltid til den beste kvaliteten. Så gjør litt forskning før du begynner å bruke mer på kattemat enn på menneskelig mat, noe som er helt mulig hos noen av de dyrebare dyrebutikkerne.

6. Hold katten din innendørs

Utendørs katter har større risiko for å bli rammet av biler, komme inn i kamper med andre dyr, kreves sykdommer og plukker opp lopper. I tillegg til å være ikke moro for katten, resulterer alle disse tingene i dyre turer til veterinæren.

Forebyggende loppemedisinering kan også legge opp, for ikke å nevne kostnaden og besværet med å utrydde lopper etter en angrep. Folk har mye følelser om spørsmålet om loppemedisinering for katter som ikke går utenfor. Imidlertid velger jeg ikke å bruke loppeforebygging, og det har aldri vært et problem.

Din sving: Fortell meg om kattene dine! Hvordan sparer du penger på kattpleie?

Lyndsee Simpson er frilansskribent og redaktør som bor i Washington, D.C. Hun prøver å ikke snakke om katter når andre mennesker tar opp barna sine.

Skrive Inn Din Kommentar