Penger

Hvor mye koster det rotet deg? 8 måter å bli organisert vil hjelpe deg med å spare penger

Hvor mye koster det rotet deg? 8 måter å bli organisert vil hjelpe deg med å spare penger

"I år skal jeg bli organisert."

Det er en hyppig refrain hørt om nyttår. Men hva betyr "å bli organisert"? Og kan det virkelig spare deg tid og penger?

Jeg tror det. Jeg betrakter meg selv som en ganske organisert person, men fordi jeg beveger meg så mye, mister jeg ofte papirarbeid og glemmer når regninger forfaller.

(Og uten mislykkes, mister jeg nøklene i vesken min hver dag. Hvis jeg på en eller annen måte klarte å komme meg over det, vil jeg ikke engang tenke på all ledig tid jeg ville ha.)

For å inspirere meg til å bli mer organisert i år bestemte jeg meg for å se om det kunne spare meg penger; Tross alt er det ingenting som kaldt, hardt kontanter som motivasjon.

Så kan organisasjonen spare penger? Ja - på mange måter, viser det seg.

1. Du betaler ikke sen gebyrer

Gebyrer er det verste.

Enten de er for å betale en regning sen eller overdrafting sjekkkontoen din, gjør det vondt å betale dem fordi de er helt unødvendige. For ikke å nevne, betaler kredittkortet ditt sent, kan du også redusere kredittpoengene dine.

Når du er organisert, vet du hvilke regninger som skal skje når, og du trenger ikke å bekymre deg for avgifter.

For å hjelpe deg med å komme på sporet, kan du sette regningene dine på automatisk betaling, sette påminnelser i kalenderen din - eller som meg, bruk Mint, som overvåker bankkontoer og kredittkort, og til og med minner deg når regningene dine kommer opp.

2. Du planlegger måltidene dine

Selv om jeg aldri har blitt organisert nok til å gjøre det, har jeg hørt rykter om at måltidsplanlegging sparer en mengde penger.

For det første trenger du ikke å kjøre til en dyr restaurant eller hurtigmatfeste i siste øyeblikk, fordi du allerede har dagligvarer, må du lage mat et sunt måltid hjemme.

Måltidsplanlegging hjelper deg også med å kutte på dagligvarekostnadene fordi du kan klippe kuponger og kjøpe i bulk, og det reduserer matavfall siden du har en plan for å bruke alt du kjøper.

Til slutt er matlaging hjemme sunnere enn å spise ute - som i det lange løp kan bety færre medisinske regninger og resepter.

3. Du blir kvitt gamle ting

Siden rotet driver meg gal, elsker jeg frigjøringsfølelsen som kommer fra å bli kvitt gamle og unødvendige ting. Denne strategien kan faktisk hjelpe deg tjene penger hvis du bestemmer deg for å selge ting på eBay eller på et garasjesalg.

I tillegg vil fredsbevaringen du får fra å være urolig, sannsynligvis redusere stresset ditt, noe som kan redusere usunne og dyre vaner som impuls-shopping og binge-spising.

4. Du handler på forhånd

"Last Minute Tax" er en av de mest kostbare konsekvensene av uorganisering. Enten det betaler for to-dagers frakt på nevøens bursdagsgave eller rushbehandling for ditt nye pass, procrastinating koster penger.

Tilbringe litt tid hver måned ser på kalenderen din og noterer viktige datoer og kjøp som kommer opp, vil hjelpe deg med å spare penger. Du vil kunne gjøre smartere kjøpsbeslutninger fordi du får tid til å sammenligne priser og stable avtaler.

5. Du kan finne kvitteringer

Fortell meg om dette lyder kjent: Du bestemmer deg for å returnere noe, men da kan du ikke finne kvitteringen for livet av deg. Jeg er ikke den eneste, ikke sant?

Hvis du holder kvittene dine organisert - i en trekkspill, konvolutter eller med en app som Shoeboxed - Det er lett å finne kvittering når du trenger det.

Det hjelper ikke bare med avkastning, men er også bra for å holde skatteoppføringer, gjøre garantibevis, sjekke kredittkortopplysninger og til og med få tilbake penger med Ibotta.

6. Du kjøper ikke duplikater

Det var en tid i mitt liv da jeg hadde tre beholdere med paprika. TRE.

Ikke fordi jeg virkelig elsker paprika (som jeg gjør), men fordi jeg aldri kunne finne det når jeg trengte det. Så jeg ville kjøpe en ny krukke, og deretter noen uker senere ville den andre (e) overflaten.

Når du er organisert, vet du hva du har og hva du ikke gjør. Det betyr færre klær som ser like ut ... og færre overflødige krukker av paprika.

7. Du reduserer risikoen for identitetstyveri

Identitetstyveri er en stor hodepine. I tillegg, fra tid til å sende inn papirarbeid og snakke i telefon til dinged kreditt rapporter og hoppet sjekker, kan kostnadene sine raskt legge opp.

Hvis du regelmessig sjekker dine regninger og kredittrapporter, er det lettere å oppdage bedrageriske kostnader, og forhåpentligvis stopper identitetstyveri før det er for sent.

8. Du har mer tid til å tjene penger på siden

Når du er organisert og får litt ekstra tid på hendene, kan du være interessert i å starte en sidegig! Det vil hjelpe deg med å tjene penger, vanligvis fra ditt eget hjem og på egen hånd. Jeg begynte for eksempel å skrive som en sidejobb, og nå skriver jeg full tid.

Lurer du på hva du kan gjøre? Vi har mange ideer, fra å selge hjemmelagede varer til å åpne en Etsy-butikk. Klikk her hvis du leter etter mer sidegig-inspirasjon.

Så hva tror du? Skal du bli organisert?

Tanken på litt ekstra forandring i lommen har absolutt motivert meg til å fokusere på organisasjon dette kommende år ... Håper det gjorde det samme for deg!

Din tur: blir organisert på listen over nyttårs mål?

Opplysning: Denne gangen kom Kyle inn på kontoret med Taco Bells verdi på 6 dollar, som han planla å spise i løpet av tre måltider. Ved å klikke på de tilknyttede koblingene i dette innlegget, hjelper du oss med å hjelpe Kyle til å lete opp på Taco Bell.

Susan Shain, seniorforfatter for The Penny Hoarder, søker alltid eventyr på et budsjett. Besøk hennes blogg på susanshain.com, eller si hei på Twitter @susan_shain.

Skrive Inn Din Kommentar