Penger

Trenger du noen Frugal Inspirasjon? 8 Money-saving ideer fra hele verden

Trenger du noen Frugal Inspirasjon? 8 Money-saving ideer fra hele verden

Når det gjelder å spare penger, er det et helt spekter av strategier.

Noen mennesker elsker pengerbesparende utfordringer, og andre omfavner uvanlige alternativer som gjenbruk av tanntråd eller budsjettering på bare 4 dollar per dag for mat. Men de av oss som har levd frugalt i årevis - men på mindre ekstreme måter - kan føle at vi kjenner alle tipsene og triksene.

Men gjør vi egentlig?

Fra min erfaring som bor og arbeider i utlandet, lever mange mennesker utenfor Nord-Amerika livlige liv for å strekke sine ressurser videre. Mange strategier er kjent, som å ta lunsjer til jobb, drikkevann i stedet for brus på restauranter, gjenbruk av plastposer og resirkuleringskasser for ekstra penger.

Men noen måter de strekker sine rupier, quetzals og yuan, kan bare gi deg et "aha" øyeblikk. Kan du legge til noen av disse pengespesifikke tipsene til ditt sparsomme repertoar?

1. Fôr til mat

Naturen gir alle slags spiselige planter, og for ofte går de ubemerket og ubrukt. Da den amerikanske lærer Melanie Sosinski lærte i Polen, oppdaget hun at mange av hennes studenter og deres familier ville gå inn i skogen for å finne vilt sopp og bær. Disse ville skatter la til deilige smaker til matlagingen. Etter at kornet er hentet nær hjemmet mitt i Kina, går pensjonister ut med sekker og håper å finne noen ekstra øre for å bli grøt. Et eple i min lokale park er populær blant barn og voksne; vi har allerede plukket 10 pund fra det i år.

Har dine naboer trær eller bærbusker hvis frukt går til avfall? Spør om du kan velge fra trærne hvis du deler resultatene. Se langs landveiene, og du kan finne eple-, pære- og plommetrær, bringebær- eller brombærbusk eller andre frukter som er hjemmefra.

Utenfor hjemmet mitt er noen planter jeg pleide å kalle ugress. Det viser seg at man er en spiselig plante som kalles purslane! Vi har hatt det i salater, stekepanneoppskrifter og grønne smoothies siden den kan brukes som spinat og er rik på Omega-3 og vitamin E. Vi har til og med - med svigersønnens forslag - tørket noe for fremtidige medisinske bruksområder som å redusere feber og behandle diaré.

2. Bargain for Everything

I Asia er forhandling en daglig praksis for ting som er vanlig som grønnsaker. Uansett om det er en datamaskin, mobiltelefon, seng eller hus, er det alltid en sjanse for at du betaler mindre hvis du bare ber om lavere pris og er villig til å prute litt.

Trenger du å pusse på dine forhandlingsevner? Steve Gillman skrev et godt innlegg på forhandlingsstrategier.

3. Tøm hele beholderen

Enten det er majones, sennep, tannkrem eller vaskesåpe, er det vanligvis en måte å bruke opp hver siste bit av et produkt. Ved å kutte beholderen med saks og bruke en gummi spatel kan du få en ukes verdi for balsam!

Ramit Sethi at jeg skal lære deg å være rik, ofte vitser om hvordan hans innvandrerforeldre fortsatt bruker hver siste sjampo, før han slår ut flasken, og innlegget hans på hvorfor innvandrere er i stand til å spare så mye penger har kommentarer med pengerbesparende tips fra rundt omkring i verden.

4. Håndvask-klær

Det er ikke den beste tidsbesparende teknikken, men håndvaskeklær holder dem i topptilstand lenger enn vanlig vasking. Min mann har jeans fra midten av 90-tallet som er i god stand, om enn ute av mote. Jeg har også lagt merke til at mine underbukser varer mye lenger nå, siden jeg har vedtatt denne praksisen.

5. Bruk klut i stedet for papir

Flere asiatiske kulturer er kjent for å heve bleiefrie babyer, men i de tidlige ukene av babyens liv bruker de ofte hjemmelagde klutblader - vanligvis gamle T-skjorter eller lange undertøy skåret i store stykker.

Denne samme strategien arbeider for å lage rengjøringslakker, og du kan lage en hjemmelaget mop ved å kutte kluten i striper, knytte dem sammen og feste dem til et langt trehåndtak.

6. Be om familieinngang

Før du kjøper, enten små som en brødristerovn eller en større som en TV, er det i mange kulturer vanlig å spørre om innspill og råd fra familiemedlemmer: foreldre, tanter og onkler - hele gjengen!

Amy Dunn Moscoco sier at hennes guatemalske svigerfamilie gjør dette hele tiden. Du vet aldri hvem som har en god forbindelse, en familie-rabatt, en kupong eller en ekstra av elementet du trenger.

7. Lad opp elektronikken på jobben

Da jeg lærte på videregående skole i Kina, så jeg på at flere kolleger løp sine elektriske sykkelbatterier inn på kontoret hver dag for å lade dem mens de jobbet - og unnslippe de kraftige elektriske ladningene de ville betale hjemme. Etter at de hadde plugget i sykkelbatteriene, ville de lade opp telefoner, bærbare datamaskiner og andre elektroniske enheter som var lite på strøm.

Da jeg spurte om strømforbruket hjemme, anbefalte de å koble fra alt så snart de var ferdig med å bruke det eller en enhet var fulladet. Overvei å få telefonladeren til å fungere sammen med deg, og bruk en powerstrip for enkelt å slå av strøm til lamper, TVer og annen strøm-sulten elektronikk mens du ikke bruker dem.

8. Bruk andre folks vann og bevare ditt eget

I Kina tilbyr "dusjsentre" gjester en varm dusj og buffémiddag for rundt $ 5, og håper folk vil velge ekstra betaltjenester som skoskinn og massasje.Savvy lokalbefolkningen bruker noen ganger denne avtalen for å nyte en fin middag og en lang dusj på andres dime. Et annet alternativ er å koble til din daglige treningsøkt rundt den tiden du ønsker å dusje og dra nytte av treningsstudioets fasiliteter, som Laura Alvarez Mendivil har sett lokale folk gjør i sine reiser rundt Spania, Finland, Frankrike og Kina.

Hvis dusjing utenfor ditt hjem ikke er praktisk, kan du prøve å få mest mulig ut av vannet du bruker. Familien min holder en fem gallon hylle i vårt bad for ekstra vann fra å vaske grønnsaker, håndvask eller klær. Vi bruker så dette vannet til å "skylle" toalettet, som hjelper oss med å spare penger og unngå å kaste bort vann. Ulig som det høres ut, er det ikke vanskelig å bli vant til. Mens vi ikke legger merke til besparelsene (fordi mannen min har brukt dette trikset lenge før vi giftet seg), føles det godt å vite at jeg ikke kaster bort miljøressurser.

Denne strategien kan enkelt implementeres i alle husholdninger som en måte å gjenbruke badevann eller resterende vann fra kjøkkenet. Eller, hvis du foretrekker, bruk dette "gråvannet" for innendørs planter eller hagen din.

Charlotte Edwards er freelance personlig økonomi og foreldreforfatter, hvis arbeid har dukket opp i inntektene i utlandet, vi savnerne og barna mine eventyr. Hun er kona til en stor penny-pinching fyr, og mor av to kiddos som lærer om å spare og klare utgifter ved å tjene provisjon for husarbeid.

Skrive Inn Din Kommentar