Penger

6 hemmelige måter noen kan få økonomisk råd uten å blåse wads of cash

6 hemmelige måter noen kan få økonomisk råd uten å blåse wads of cash

Hva koster det å gi økonomien din en kontroll?

Hvis du går gjennom en stor livsendring - en ny karriere, et nytt forhold, kanskje du har en ny baby på vei - du kan føle deg tvunget til å søke økonomisk råd. Men selv de mest grunnleggende planene fra sertifiserte økonomiske planleggere kan koste alt fra noen få hundre dollar til noen få tusen.

Hvis du vil være mer pengeskjennelig, men ikke nødvendigvis klar til å jobbe med en av proffene, er det noen måter å organisere økonomien din til suksess uten å bruke massevis av penger.

1. Bruk en Personal Finance App eller Budget Tool

Hvis du nettopp har begynt å tenke på utgifter og sparingvaner, kan en budsjetteringsapp hjelpe deg med å få et fugleperspektiv av hva du jobber med. Personlige regnskapssystemer - mange av dem er tilgjengelige i stasjonære og mobile skjemaer - kan analysere utgifter vaner og gi deg anbefalinger basert på budsjetteringsmålene du har satt.

Å bruke et budsjetteringsverktøy eller spore utgiftene dine for hånd kan hjelpe deg med å tenke på forholdet ditt med penger og spørsmål du kanskje vil spørre en profesjonell.

2. Arbeid med en kredittrådgiver

Hvis du føler at du drukner i gjeld, starter du med å jobbe med en kredittrådgiver som er sertifisert av National Foundation for Credit Counseling.

En kredittrådgiver vil møte deg via telefon eller personlig for å spørre om gjeld og andre aspekter av din økonomiske situasjon. Rådgiveren kan hjelpe deg med å vurdere potensielle tiltak for å redusere gjelden din og forhindre ytterligere gjeld.

De fleste sertifiserte kredittrådgivere tilbyr tjenester uten kostnad eller tar opp nominelle avgifter.

3. Delta i en fellesklasse

Sjekk ditt lokale bibliotek, senior senter eller fellesskapskalender for gratis eller lavavgift-workshops som dekker en rekke personlige finansemner. Financial Clinic tilbyr økonomisk coaching via fellesskapspartnere i California, Colorado, Illinois, Maryland, Michigan, Minnesota, New York, Tennessee, Texas og Washington.

4. Søk økonomisk rådgivning

Medlemmer av foreningen for finansiell rådgivning og planlegging utdanning (AFCPE) kan hjelpe deg med pengehåndtering og andre økonomiske grunnleggende. En akkreditert finansrådgiver kan hjelpe deg med å adressere dine økonomiske veisperringer og planlegge for fremtiden, men det er ikke tillatt å selge deg noen produkter.

Priser for rådgivning starter vanligvis på rundt $ 75 per time, ifølge medlemsrådgiveres nettsteder som er oppført i AFCPE-katalogen. Rådgivere i ditt område kan også lede verksteder eller klasser for publikum.

5. delta på en planlegging dag begivenhet

Sertifiserte økonomiske planleggere frivillig sin tid hver høst for å lede workshops eller arrangere en-til-en-sesjoner under Financial Planning Day-arrangementer over hele landet. Planleggerne som deltar, har ikke lov til å selge deg noe - de får ikke engang å gi deg et visittkort. Det er 100% ikke-strenget økonomisk råd.

Du kan finne lokale arrangementer, registrere deg og finne ut hvordan du forbereder deg på en begivenhet på nettstedet for Financial Planning Day.

6. Betal en sertifisert finansiell planlegger for a la carte-tjenester

Leter du etter råd om et bestemt aspekt av økonomien din? Du kan kanskje jobbe med en sertifisert finansiell planlegger på en time- eller pakkefrekvens. Hvis du forsker økonomisk planleggere, spør om spesialitet eller a la carte-tjenester.

"Jeg forteller alltid yngre forbrukere at det aldri er for tidlig å begynne å engasjere seg med en rådgiver," sier Geof Brown, administrerende direktør ved National Association of Personal Financial Advisors. "Det er noen der ute som har tjenester og en gebyrstruktur som vil tilfredsstille dine behov."

Lisa Rowan er forfatter og produsent på The Penny Hoarder.

Skrive Inn Din Kommentar