Penger

Oppdag vil gi deg en gratis FICO-poengsum - ingen strenger vedlagt

Oppdag vil gi deg en gratis FICO-poengsum - ingen strenger vedlagt

Hei du. Ja du.

Kjenner du FICO-poengsummen din?

Fordi du må.

Din kreditt påvirker ikke bare hvor mye du betaler for en bil eller renten på boliglånet ditt. En dårlig poengsum kan seile inn i alle aspekter av livet ditt, forårsaker kaos når du minst forventer det.

Dårlig kreditt kan føre til at du går glipp av en god utleie eiendom eller krever at du legger ned et heftig innskudd neste gang du vil åpne en ny verktøylinje.

Heck, det kan til og med sette en demper på kjærlighetslivet hvis din kunnskapsrike søte ikke vil si "Jeg gjør" til poengsummen din.

Nå som Discover tilbyr en gratis FICO-scorecard - selv for ikke-kortholdere - Du har absolutt ingen unnskyldning for ikke å vite dette super viktige nummeret.

Hva er ditt FICO-poeng?

Her er saken: Du har ikke bare en kreditt score.

"Du har hundrevis, og de forandrer seg hele tiden," forklarer NerdWallet-personforfatteren Bev O'Shea.

Det er fordi flere kreditt-byråer sporer aktiviteten din. Hver evaluerer historien din med en litt annerledes algoritme og kan ha forskjellige mengder data i utgangspunktet - ikke alle långivere vil rapportere dine handlinger til alle byråer.

Så å finne ut din kreditt score - og derfor din kredittverdighet - kan være forvirrende i beste fall. Du kan se dusinvis av poengforskjell avhengig av hvor du får rapporten.

Men heldigvis er det en ganske idiotsikker løsning: å vite din FICO 8-poengsum.

Dette er poengsummen nesten alle utlånere i amerikanske referanser når de bestemmer hvor mye, om noen, kreditt de er villige til å forlenge.

Selv om noen gratis kredittrapporter inneholder denne spesifikke poengsummen, er det mer vanlig å finne avledede score fra mindre kjente byråer.

Du kan være trofast spore din kreditt rapport med en gratis app ... og fortsatt ikke har et håndtak på hva kreditt historien ser ut som de fleste långivere.

Det er derfor Discover tilbyr alle - Ikke bare Oppdag kundermuligheten til å få en gratis FICO-scorecard.

"Vi tror at alle skal bli informert om deres kreditt slik at de kan unngå overraskelser. Vi vil at du skal sjekke kredittkortet ditt uten bekymring, hvorfor vi tilbyr det gratis, "leser nettstedet.

Ganske søt, ikke sant? I tillegg gjør det ikke engang poengsummen din når den sjekker.

Få din gratis kreditt rapport

Hvis du er klar til å bli informert om kredittverdigheten din, er det hva du skal gjøre.

Gå over til Oppdag og skriv inn dine personlige opplysninger. Sørg for at du har ditt trygdenummer praktisk. (Snakker om tall du burde vite ...)

Du blir bedt om å svare på noen sikkerhetsspørsmål for å bekrefte identiteten din - flere valgspørsmål om gater du har bodd på, din nåværende arbeidsgiver og vilkårene for eventuelle stående lån du måtte ha.

Det er det - du får øyeblikkelig tilgang til FICO-poengsummen din, samt en kort oppsummering av kreditthistorikken din, inkludert viktige faktorer som revolverende utnyttelse, ubesvarte betalinger og henvendelser.

Hvis poengsummen overrasker deg på en dårlig måte, kan du bestille din gratis årsrapport for å se nøyaktig hva som skjer og finne ut ditt neste skritt.

Forhåpentligvis er det bare at din svingende balanse er for høy - her er 11 måter å betale ned disse kredittkortene raskt.

Men selv om det er noe mer katastrofalt, ta hjertet. Du har muligheten til å fikse din kreditt!

her er hvordan fikk jeg poengsummen min tilbake etter at jeg var offer for identitetstyveri.

Denne fyren fant en kult verktøy for å hjelpe ham heve sin score nesten 200 poeng på bare seks måneder - og spar $ 1000 mens han er på den.

Og når du har din kreditt tilbake under kontroll, ikke kutte disse kortene: Bare sørg for å betale dem ned i sin helhet hver måned.

På den måten kan du fortsatt dra nytte av belønninger som kontanter og miles, uten å betale enda en øre av interesse.

Hva kan jeg si? Det lønner seg å være godt informert.

Din sving: Vet du din Fico score?

Jamie Cattanach er en stabforfatter på The Penny Hoarder. Hennes skriving har også blitt omtalt på Word Riot, DMQ Review, Hinchas de Poesia og andre steder. Finn @JamieCattanach på Twitter for å bølge hei.

Skrive Inn Din Kommentar