Penger

Bare noen patriotiske økonomiske råd fra folk som er på våre penger

Bare noen patriotiske økonomiske råd fra folk som er på våre penger


Hver gang du snu en mynt, ser de tilbake på deg. Når du håndterer en skarp ny regning, er de.

Deres ansikter er på vår valuta. Så hva kan de fortelle oss om pengehåndtering?

For å feire Independence Day, her er de økonomiske leksjonene vi har lært fra grunnleggerne og amerikanske giganter hvis portretter er på vårt lovlige betalingsmiddel.

Neste gang du trekker ut litt penger, ta en titt på ansiktet på den.

Spør deg selv, Hva ville de gjøre?

$ 1 Bill - George Washington

Faren til vårt land ligger også i kvartalet.

Bortsett fra å være en revolusjonær krig generelt og vår første president, Washington var en skarp forretningsmann som diversifiserte sine eiendeler.

Han eide 35.000 hektar jordbruksland. Men da tobakksprisen falt, plantet han hvete i stedet. Han leide ut land, hadde fiskeri på Potomac-elven, og belastet for bruken av hans dokker.

Som kommandør for den kontinentale hæren tok han ikke lønn. Men han holdt omhyggelige poster og ble refundert for alle sine utgifter, inkludert hvert måltid av fårekjøtt og poteter.

Leksjonen: Ikke legg alle eggene dine i en kurv.

Ikke stole på bare én ting. En app som stash vil investere pengene dine i et sett med porteføljer som gjenspeiler dine tro, interesser og mål. Det trekker et bestemt beløp fra bankkontoen din med jevne mellomrom, slik at du kan vokse disse investeringene over tid.

$ 2 Bill - Thomas Jefferson

Han er også på nikkel, noe som er mye mer vanlig enn $ 2 regningen.

Mannen som utarbeidet Uavhengighetserklæringen var ikke stor med penger. Jefferson levde langt utover hans måte, tilbrakte en formue på vin, og ble stadig renovering av plantasjen hans, Monticello.

Han døde i gjeld.

Leksjonen: Hold deg til et budsjett og spar penger. Start et regntidsfond med en høy avkastningskonto. Online bank Aspirations toppmøte Kontroller konto har ingen gebyrer, ingen minimumssaldo, og betaler opptil 100 ganger mer interesse enn en gjennomsnittlig sjekkkonto.

$ 5 Bill - Abraham Lincoln

Ærlig Abe er også på The Penny Hoarder's favorittmynt. Du har kanskje lest det et sted.

Lincoln sa mange mange siterbare ting. Det er dette: "Et hus som er splittet mot seg selv, kan ikke stå."

Og dette: "Den beste måten å forutsi din fremtid er å skape den." Og dette: "Suksess går fra svikt til å mislykkes uten å miste din entusiasme."

Her er min favoritt: «Gi meg seks timer til å hugge ned et tre, og jeg vil tilbringe de første fire timene som slår øksen.»

Han var en planlegger, Lincoln var. Gjør alltid planer. Det er slik at en fyr født i en tømmerhytte i backwoods of Kentucky vokser opp til å bli en av våre største presidenter.

Leksjonen: Lag en plan. Registrer deg med en gratis tjeneste som Credit Sesame. Dette verktøyet viser balansen din på ubetalte regninger, kredittkort eller lån. Den tilbyr personlige tips om å redusere gjelden din og øke kredittpoengene dine.

The $ 10 Bill - Alexander Hamilton

Mann, denne fyren var fascinerende. Noen bør skrive noe som en Broadway rap musikalsk om ham.

Bare tuller - C'mon, som det noen gang ville skje.

Hamilton var en finansiell visjonær som styrte vår unge nasjon ut av økonomisk uro og grunnla vår første nasjonale bank og US Mint. Men, som Jefferson, var han ikke stor med penger.

Etter at han ble drept i en duell med visepresident Aaron Burr (og du trodde dagens politikk var tøft), forlot hans død hans kone og syv barn nesten uendelig. Mourners ved begravelsen måtte passere rundt en lue for å betale for hans begravelse.

Leksjonen: Pass på at familien din blir tatt vare på dersom du dør. Vurder en livsforsikring, som kan være nyttig for å betale ned begravelse, boliglån eller billån.

Hvis du er ung og mest sunn, bør du vurdere å kjøpe livsforsikring online fra Ethos. Det samarbeider med en stor A-rated livsforsikringsselskap for å gi retningslinjer for en lav pris. For eksempel kan $ 30 i måneden få din familie $ 1 million av dekning.

Alle, inkludert uavhengige entreprenører, kan sikre langsiktig livsforsikring gjennom Ethos uten en medisinsk eksamen eller omfattende papirarbeid; bare fyll ut en digital applikasjon.

Hvis du foretrekker flere alternativer, gå over til Policygenius. Søkemotoren lar deg sammenligne livsforsikring med øyeblikkelige sitater. Når du har funnet riktig passform, kan du søke på nettet direkte.

The $ 20 Bill - Andrew Jackson / Harriet Tubman

Hmmmmm, her er en vanskelig måte.

For øyeblikket er Andy Jackson ansiktet på din $ 20 regning.

Vår syvende president opptrådte som den vanlige manns stemme, og snakket i vanlig språk til folket som helhet. Men han var også en slaveeier hvis indiske bosettingspolitikk kjørte tusenvis av indianere til deres dødsfall.

Så blir han erstattet på $ 20 av Harriet Tubman, en rømt slave som befriet andre slaver via undergrunnsbanen. Hun vil dukke opp på $ 20 og Jackson vil flytte til baksiden av regningen en gang etter 2020.

Harriet Tubman var ... vel, Harriet Tubman var en badass.

En liten, 5-fots høy, pistol-toting afrikansk amerikansk kvinne som snuck på slaveplantasjer før borgerkrigen. Carried arr fra å bli pisket som et barn.Servert som en ubetalt borgerkrigs sykepleier, behandler soldater som dør av kopper og dysenteri. Støttet seg ved å selge paier og rotøl, som hun gjorde om kveldene. Levd i fattigdom til hun til slutt fikk en liten statlig pensjon.

Jeg vet ikke om vi har en fin, fin finansiell leksjon å ta fra Harriet Tubman, annet enn kanskje dette: Kjenn din verdi. Aldri gi opp.

The $ 50 Bill - Ulysses S. Grant

En annen fyr på pengene våre som mistet alle pengene sine.

Etter å ha befalt EU-hæren under borgerkrigen, og tjent to betingelser som president, ble Grant rammet av økonomisk katastrofe. Han ble partner i et finansielt firma, som gikk konkurs og forlot ham ubevisst.

Om da, lærte han også at han hadde terminal kreft.

Som Grants offisielle White House-biografi sier, "Han begynte å skrive sine påminnelser om å betale sin gjeld og sørge for sin familie, og rase mot døden for å produsere et memoir som til slutt tjente nesten 450.000 dollar. Snart etter at han hadde fullført den siste siden, i 1885, døde han. "

Leksjonen: Hustle.

Hustle, kjas og mas.

Du kan tråkke opp ekstra penger kjøring for uber eller Lyft på egen plan.

Takk til den voksende konsertøkonomien, det er andre måter å skrape opp litt ekstra penger i dag. Craigslist er et enkelt sted å selge dine tjenester under "Gigs" -delen. Og hvis du ikke stoler på Craigslist, sjekk ut TaskRabbit eller Fiverr - for å nevne noen få.

$ 100 Bill - Benjamin Franklin

Ben-down-linjen, som er den mest quotable, har tjent mye av sin formue ved å skrive "Poor Richard's Almanack", en årlig bok om å være flittig og sparsommelig.

Han skapte famously uttrykket "Tidlig til sengs og tidlig å stige, gjør en mann sunn, rik og vis."

Vi er mer interessert i et annet berømt sitat av hans: "En krone spart er en krone tjent."

Leksjonen: Lagre dine pennies. De legger til.

Vurder å prøve en app som Acorns. Når du kobler den til et debet- eller kredittkort, den runder innkjøpene dine opp til nærmeste dollar og trakter din digitale forandring til en sparekonto eller investeringskonto. Fordi pengene kommer ut i trinn på mindre enn $ 1, er du mindre sannsynlig å få innvirkning på bankkontoen din.

The Dime - Franklin Delano Roosevelt

Hvorfor er FDR på den billige lille dime? Han var en velstående mann fra en velstående familie. Hvorfor er ikke hans ansikt på $ 100 regningen eller noe fancy og swank slik?

Fordi Roosevelt kjente dimes kraft. Han var i rullestol fordi han hadde polio. Som president oppfordret han folk til å donere for å finne en kur for sykdommen.

Dette var under den store depresjonen, tenk deg. Folk hadde ikke mye å gi. Men FDR trodde at hvis alle amerikanere donerte bare en krone, kunne vi finne en kur. Dette førte til Mars of Dimes - og til en kur for polio.

Leksjonen: Hver krone teller. Investering selv en liten mengde nå kan lønne seg i stor vei nedover veien.

Du trenger bare $ 5 for å begynne å investere med stash, en super enkel investering app. Det gjør i utgangspunktet alt for deg. Plus, når du registrerer deg via denne lenken, legger Stash $ 5 i kontoen din!

Den Halve Dollar - John F. Kennedy

Ikke spør hva bankkontoen din kan gjøre for deg, men hva du kan gjøre for bankkontoen din!

Mike Brassfield ([e-postbeskyttet]) er en senior forfatter på The Penny Hoarder. Han tror Teddy Roosevelt får en rå avtale her.

Skrive Inn Din Kommentar