Penger

Jeg brukte disse triksene til å reparere min kreditt etter å ha ødelagt FICO-poengsummen min

Jeg brukte disse triksene til å reparere min kreditt etter å ha ødelagt FICO-poengsummen min

God kreditt er som å kunne puste ren luft. Det kan være noe du egentlig ikke tenker på før den er borte.

Som å flytte til en ny by hvor smog og forurensning er en konstant fare, kveler dårlig kreditt deg og holder deg fra å nyte ditt økonomiske liv.

Jeg hadde stjernekreditt i 20-årene, og bygget min FICO-poengsum til over 750 poeng. Min kreditt score bidro til å få billige lån til å kjøpe seks utleieeiendommer og finansierte en livsstil som var utenfor min mening.

Da husboblen sprakk, hadde jeg allerede begynt å selge noen av mine eiendommer - men jeg var ikke rask nok. Ett hus satt ledig på markedet, deretter en annen og en annen. Tapet på leieinntekter var for mye til å dekke, og jeg begynte å falle bak på betalinger.

Jeg ble til slutt i stand til å selge eiendommene, men skaden ble gjort. Min kreditt score hadde dratt mer enn 100 poeng, og for første gang i mitt liv ble jeg nektet på kredittapplikasjoner.

Jeg visste at hvis jeg noen gang ønsket å bruke kreditt igjen, trengte min kreditt score å gjenopprette. Jeg ante ikke hvor lenge det kunne ta.

Hvor lang tid tar det å reparere kreditt?

De fleste vet hvor lett det er å ødelegge kredittpoengene sine. Det er så enkelt som å være en måned for sent på boliglånet ditt eller overextending deg selv på kredittkort.

Det som ikke er så godt kjent, er hvor lang tid det tar å gjenoppbygge kreditt. Siden betalingshistorikken din står for 35% av FICO-poenget, veier disse tapte betalingene og misligholdte lån i lang tid på din finansielle post.

FICO estimerer faktisk at det kan ta opptil tre år å fullt ut bygge opp kredittpoeng etter å ha blitt bare 30 dager sent på boliglånet ditt. Hvis du erklærer konkurs, kan det ta opptil 10 år å gjenoppbygge kreditt.

3 Kredittrykk som hjalp meg med å øke min FICO-score raskt

Jeg kunne ikke vente år for å gjenoppbygge kredittpoengene mine. Jeg visste at jeg ønsket å investere i fast eiendom igjen når markedet gjenopprettholdet, men jeg ville ikke ha råd til de høyrentelånene bankene tilbyr meg.

Jeg hadde hørt at den raskeste måten å øke kredittpoengene dine var å sjekke kredittrapporten din for feil og få dem fjernet. Det skjer oftere enn du kanskje tror, ​​men jeg var ikke så heldig. Alt på mine kredittrapporter fra de tre byråene var der for en grunn.

Å reparere min kreditt ville ta mer arbeid, så jeg leste hver blogg jeg kunne finne og laget en liste over skritt jeg kunne ta for å øke poengsummen min.

1. Reduser revolverende gjeld

Jeg tok ut et peer-to-peer-lån for å betale av min svingende kredittkortgjeld. Den typen gjeld du skylder står for 10% av poengsummen din. Revolverende gjeld (lån som ikke har fast betaling eller utbetalingsdato) er vanskeligere på poengsummen din fordi det er lettere å komme inn over hodet ditt. Bruke et konsolideringslån skifter gjeld til et ikke-revolverende lån.

2. Sjekk kredittforbruket

Kredittfordelingsforholdet ditt, beløpet du skylder i forhold til din totale kredittgrense, er en viktig faktor i kredittpoengene dine. På grunn av at $ 5000 på et kredittkort med en $ 5000-grense ser ut som om du er maxed ute og kan slite for penger. På grunn av at samme $ 5k på et kort med en grense på $ 10.000 ser ut som om du administrerer kostnadene dine mer effektivt.

Konsolideringslånet bidro til å forbedre kredittforbruket ved å betale eksisterende kredittkortgjeld, men jeg ringte også to av mine kredittkortutstedere for å få grensene økt. Dette kan være et farlig triks hvis du ikke kan kontrollere kostnadene dine, men det kan vise at andre långivere stoler på deg nok til å forlenge deg kreditt.

3. Du kan alltid forhandle

Jeg hadde falt bak på min bilbetalinger og utlåneren rapporterte den savnede betalingen på kredittrapporten min. Det tok noen samtaler og brev for å finne noen hos utlåner som ville jobbe med meg, men jeg var i stand til å få den savnede betalingen fjernet fra min kredittrapport i bytte for å betale lånet tidlig med noen av pengene fra konsolideringslånet .

Å få dårlige karakterer fjernet fra rapporten er ikke lett, men de fleste kreditorer vil bare ha penger og vil jobbe med deg hvis du forhandler.

Disse raske triksene økte min kredittpoengsum på bare et par måneder. Jeg begynte å se min kreditt score vokse i den tredje måneden. Det tok fortsatt to år å fullt ut bygge opp kredittpoengene mine, men fremgangen jeg gjorde i de første månedene bidro til å fjerne luften rundt FICO-poenget mitt, og lånegodkjenninger begynte å rulle inn igjen.

Jeg setter ikke pris på min gode kreditt før jeg ikke lenger hadde det. Selv om du ikke planlegger å bruke gjeld, må du ikke ta kredittpoengene dine for gitt. Det er så mye vanskeligere å gjenoppbygge FICO-poengsummen enn det er å opprettholde det, men disse tre kredittpoengene kan bidra til å gjenopprette ditt gode økonomiske navn i et blunk.

Joseph Hogue er en investeringsanalytiker og blogger med fem nettsteder på tvers av personfinansieringen. Han holder den Chartered Financial Analyst (CFA) betegnelse og dukket opp på Bloomberg og CNBC.

Skrive Inn Din Kommentar