Penger

5 ting første gangs boligkjøpere trenger å vite før man signerer en kontrakt

5 ting første gangs boligkjøpere trenger å vite før man signerer en kontrakt

Den 31. januar 2018 stengte jeg på mitt aller første hus. Og siden jeg ventet til mitt midten av 20-årene for å gjøre det, så jeg kunne ha råd til noe litt bedre, håper jeg at det også var mitt aller siste hus - eller i det minste en som ser meg gjennom til pensjonering.

Hele prosessen med å søke etter et hjem, bli godkjent for et lån, lage et tilbud og faktisk lukke har vært stressende, ikke hjulpet av mine høye angstnivåer. Partneren min og jeg var heldig nok til å ha en eiendomsmegler, og til slutt en stellarutlån profesjonell for å gjøre prosessen jevnere.

Her er noen leksjoner jeg lærte underveis, hvorav mange vil ende opp med å spare meg mye penger - på lang sikt.

1. Du er ikke låst inn i en finansiell utlåner med en gang

Jeg søkte i utgangspunktet for et lån med en utlåner basert på en anbefaling fra et familiemedlem. Jeg ble raskt forhåndsgodkjent, og mitt husjaktopplevelser begynte. Imidlertid begynte jeg å få alvorlige kommunikasjonsproblemer med långiveren (sakte å returnere samtaler og e-post) og til slutt gjorde et tilbud på mitt hjem basert på feilinformasjon som långiveren hadde gitt. (Jeg tilbød å betale lukkekostnader etter at långiveren fortalte meg at de ville være $ 4000 i stedet for $ 10.000 de endte opp med å være.)

Etter å ha hørt om den erfaringen, diskutert meg eiendomsmegler og jeg min kredittpoengsum og prisen som långiveren hadde tilbudt. Hun tar: "Du kan bli bedre."

Så min eiendomsmegler satte meg i kontakt med en av vennene hennes, en utlåns profesjonell som var glad for å se på situasjonen min. Den personen var i stand til å barbere en halv prosent av renten min og redusere mine sluttkostnader, og tilbød konsekvent meg solid kommunikasjon.

Jeg er veldig heldig å ha hatt det eiendomsmegler fordi, før hun fortalte meg å handle for bedre tilbud, skjønte jeg ikke at jeg selv kunne. Men faktisk lærte jeg det låntakere har rett til slippe utlåner til fordel for en annen uten å måtte oppheve sitt tilbud på et hus. Å gjøre det, vil ha reddet meg tusenvis på slutten av boliglånet mitt.

2. Kundeservice gjør virkelig en forskjell

Min andre leksjon går hånd i hånd med den første. Som noen som kjemper angst, var denne prosessen ingenting annet enn plage. Jeg mistet søvn; Jeg var utsatt for humørsvingninger; Jeg fikk til og med fysisk syk.

En ting som var stor hjelpsom? Min eiendomsmegler gikk over plikten til å gjøre opplevelsen enkel og morsom for min partner og meg. (Det gjorde ikke vondt at hun er min partners mor.)

Men det var ikke bare hennes kundeservice som gjorde stresset mer overkommelig. Bytte til en utlåner som var villig til å ta seg tid til å snakke meg gjennom mine alternativer, forklare morsomme ord som "escrow" til meg (mer om det litt) og faktisk spørre hvordan jeg gjorde hver gang jeg snakket med henne, gjorde en verden av forskjell. I tillegg fant jeg ut at hun elsker The Penny Hoarder, så jeg visste at jeg var i godt selskap.

Mitt råd til første gangs boligkjøpere er å gå med en eiendomsmegler med hvem du føler at du kan være ærlig - og hvem du vet vil være ærlig med deg. Se også etter en utlåner som ikke bare kløe for å få deg til å skrive på den stiplede linjen, men er villig til å holde hånden til tider, veie fordeler og ulemper og bare spør hvordan dagen går. Det vil gjøre prosessen mer fordøyelig og minneverdig, på en god måte.

3. Du må nære forholdet ditt under denne prosessen

Hvis du kjøper dette huset med en partner eller ektefelle, kan ting bli spente. I hvert fall gjorde de for min partner, Nick og meg.

Nick og jeg prided oss ​​selv på grunn av vårt forhold og vår kvalitetskommunikasjon går inn i huskjøpsprosessen, men lite visste vi hvor mye vi måtte vokse sammen. Alt vi kunne være uenige om - pris, stil, plassering, alder av huset, du heter det - vi gjorde.

Det tok noen shouting kamper, flere ganger å si at vi ville forlate jakten helt og til og noen veldig passive aggressive tekster og samtaler før vi endelig enige om at vi trengte å fikse noen ting.

Vårt første oppdrag, før vi klaget over våre klager og snakket gjennom dem, var bruker mer positiv tid sammen. Vi hadde lagt så mye av oss selv og vår tid mot huset jakten på at vi hadde glemt å ha det gøy med hverandre.

Så vi planla noen billige datoen netter, begynte å spille noen Lego-videospill sammen og kom tilbake i vanen med teknologifrie turer med hundene tre ganger i uken. Det føltes så mye bedre.

Etter et par uker å komme seg tilbake i sporet av bare å være forelsket (i stedet for å være forelsket, men veldig sint på hverandre), satte vi oss ned og uttrykt hvorfor visse kvaliteter av denne store økonomiske beslutningen var viktige for oss. Vi lyttet virkelig til hverandre.

Da snakket vi om kreative løsninger (eller kompromisser) til noen av våre største uenigheter. Jeg satte meg på plass når Nick viste meg hvor mye mer rimelige hus kan være hvis vi flyttet en ekstra fem til 10 minutter utenfor ønsket radius, og Nick ga opp bestemte elementer fra sin ønskeliste når vi utviklet vårt eget renoveringsbudsjett.

Og, som magi, vi turnerte, ble forelsket i og gjort et tilbud på et hus en uke senere - selve huset vi lukket tidligere i år.

4. Escrow er faktisk ganske praktisk

Begrepet "escrow" høres ut som en sykdom som USA bare utryddet på 50-tallet. Derimot, det er faktisk et veldig vanlig og hjelpsomt konsept som gjør styringen av penger knyttet til huset mye lettere.

Første gang du sikkert vil høre om sperring er når du må legge til side alvorlige penger for et hus. Jeg tilbød selgerne av mitt hjem $ 1000 i alvorlige penger godt før vi faktisk lukket. Men i stedet for å gå rett til selgerne, gikk de pengene til et magisk sted kalt "escrow", overvåket av en tredjepart.

Escrow kom opp igjen da min utlåner og jeg diskuterte eiendomsskatt og huseiere forsikring. Jeg var forvirret da hun fortalte meg at de ville bli inkludert i min boliglånsbetaling, fordi jeg var vant til å betale min egen inntektsskatt og leietakere forsikringsregninger.

Men fordi långiveren har en interessert interesse i å betale skatter og forsikringspremier til rett tid, vil den faktisk holde de pengene fra dine månedlige boliglånsbetalinger i denne magiske deponeringsstedet og betale disse regningene for deg.

Det betydde færre regninger for meg å holde oversikt over hver måned, så jeg var definitivt ombord med escrow.

5. Kvalitet er ikke alltid preget av skinnende nye gulv og fersk maling

Min partner, Nick, har vært i hjemmet remodel spillet hele livet. Foreldrene hans, eldre søsken og til og med sin bestefar, som bygget sitt eget hus, har alle jobbet i noen kapasitet i bransjen. Nick driver nå en møbler-restaurering og hjemmedesign.

Imidlertid er jeg en know-it-all perfeksjonist som, på tross av å vite ingenting om hus, trodde han visste alt om hus. Så da jeg så hus til salgs med lyse, fargerike maling og nye laminatgulv, ble jeg solgt.

Heldigvis var Nick mye mer kresne. Da jeg wowed på laminatgulv, minnet han meg om at de ikke vare lenge i forhold til tregulv og ble lett skadet. Eller da jeg ble forelsket i en lyse oransje aksentvegg, pekte han på tegn på grunnproblemer, daterte apparater og mer - og minnet meg om at vi kunne billigere male hva nytt hus vi kjøpte.

I hovedsak holdt Nick oss oppmerksom på hva som virkelig indikerte kvalitet: solid konstruksjon, god isolasjon og vinduer, et nyere eller godt condition tak og et nytt eller godt vedlikeholdt HVAC-system. Resten, som Nick sier, er alt kosmetisk.

Jeg så noen ganger forbi klare problemer fordi jeg likte at huset kom med en badestamp. Hvis du er som meg, det er godt å bringe noen med deg som har øye med kvalitet, kan påpeke skjulte feil og vil minne deg om hva som virkelig betyr noe i et nytt hjem. (Tips: Det er ikke et badestamp.)

Prosessen med å kjøpe et nytt hjem var stressende, overveldende, men helt livsforandrende. Nick og jeg har noen renoveringer foran oss, men på slutten av dagen eier vi noe sammen der vi skal bygge livet vårt. Kunnskapen alene er virkelig givende.

Timothy Moore er et helt nytt hus og sannsynligvis på vei over hodet når han og hans partner takler renoveringer. Hvis du ser ham se stresset og holde hammer opp og ned, vennligst tilbud ham en øl.

Skrive Inn Din Kommentar