Penger

Brann din utleier og 10 andre måter å spare på leie

Brann din utleier og 10 andre måter å spare på leie

Det er mange byer der leie er bedre enn å kjøpe et hus. Men den leiligheten eller leiehjemmet kan fortsatt spise mer av inntekten din enn du vil. ‘

Hva kan du gjøre for å spare på leie? Min venn bodde i et stort telt for halvparten av hvert år, noen ganger i en campingplass (for dusjer), og andre ganger for gratis ute i skogen. Han jobbet og reddet for å flytte innendørs om vinteren. Men den historien er bare ment å foreslå rekkevidden av muligheter. Du vil sannsynligvis ikke leve i et telt (jeg gjør det ikke, og jeg er en backpacker).

I stedet kan du leve bra og fortsatt spare tusenvis av dollar på leie bruk ett av de ti forslagene her ....

1. Brann det utleier

Når leieavtalen din utløper (eller hvis du ikke har en), kan du sjekke ut leieenheter i lignende eller enda bedre nabolag. Med litt hell og forskning kan du finne en leilighet eller et hus som er like bra for $ 150 mindre per måned. Et trekk over byen kan koste noen få hundre dollar, men å spare 150 dollar per måned legger opp til $ 9000 i løpet av fem år.

2. Handel Arbeid for utleie

Hvis du kan male eller reparere ting eller er villig til å lære, kan du snakke en utleier til å gi deg billigere leie i bytte for å jobbe på hans sted. Hvis du ser en leilighet eller et hus som trenger arbeid, nærmer du utleier med forslaget ditt. Ellers kan du Google "handle for utleie" eller "jobbe leiebytte" pluss navnet på byen din for å se hva som vises. Legg til "Craigslist" for å søke etter de beste resultatene.

3. Leve i boliger til salgs

I fjor solgte vi en leilighet vi hadde kjøpt som en investering, og en kvinne tilbød å leie den billig, men flyttet før vi lukket et salg. Hun hevdet å ha gjort dette før, og hugget ideen som en måte å holde leiligheten presentabel mens vi fikk litt inntekt. Vi sa nei, men du kan prøve dette (hun sa at det hadde jobbet for henne mer enn en gang). Og nå er det et selskap som gjør arrangementene for deg. Hvis du søker og kvalifiserer, vil Caretakers of America sette deg i et fint hus der du betaler "Månedlig avgift som er langt mindre enn kostnaden for leie for et sammenlignbart hjem." Du må holde hjemmet i ferd med å vise tilstand til enhver tid, og når den selger, finner de et annet sted for deg før du må flytte. Dette kan fungere best hvis du er singel og finn flytte spennende heller enn kjedelig.

4. Beregn totale utgifter

Leieprisen er ikke hele bildet. Vurder hva som er inkludert og hvor mye vil andre utgifter være. For å sammenligne epler med epler, legg opp leien, ditt beste gjetning om verktøy (enkelte steder tar det tydelig mer å varme eller kjøle), andre boligutgifter og pendlingskostnader til jobben din og vanlige turer hvis stedene ikke er nær hverandre. En leilighet nær arbeid som inkluderer varme og har en matbutikk i nærheten, kan være billigere enn en med lavere leie.

5. Kjøp ut av leieavtalen din

Betal for å kansellere en leieavtale? Hvis utleier ikke er kjent med ideen, kan du utdanne ham. Anta at leiligheten din koster $ 975 per måned, og utleieren din kan lett leie den ut igjen - kanskje til og med høyere, men du har mange måneder å gå på din nåværende leieavtale. Nå antar du funnet et sted du liker for $ 750 per måned. Det kan være fornuftig for deg og din utleier hvis du "kjøpte ut" av din eksisterende leieavtale for $ 1500. Du vil lagre det tilbake i de første seks månedene du bodde i den nye leiligheten, og da ville du spare $ 2.700 per år etterpå. I mellomtiden kan utleier rette opp en leietaker når du flytter ut, og samle høyere leie, men i alle fall vil han få $ 1500 for å dekke tiden den er ledig.

6. Del ditt rom

Hvis du er singel, kan du vurdere å dele en leilighet. Finn den rette personen og vær sikker på at utleier er ok med arrangementet. Hvis du ikke tilfeldigvis har en venn som trenger et sted å leie, kan du finne romkamerater online på nettsteder som http://www.roomates.com. Det er et par måter å ordne situasjonen økonomisk på. Den første er å splitte alt på samme måte som regningene kommer inn. Den andre er å leie stedet og deretter sublet til romkameraten din. Sistnevnte er nesten alltid bedre. Du unngår argumenter for når regninger skal betales, og du kan til og med samle inn mer enn halvparten av kostnaden fra romkameraten din, spesielt hvis han eller hun får det større soverommet.

7. Vær en leder

En investor som kjøpte et leiebil fra meg, sa at han betalte sin leder $ 10 per time og et gratis sted å bo for å samle leie og reparere sine tretti utleie, og dette var for femten år siden. Det var en heltidsposisjon. Som bosatt leder av et leilighetskompleks eller husbilpark kan du få alt fra nedsatt leie til gratis boliger og lønn, avhengig av antall enheter og dine plikter. Disse stillingene er av og til annonsert, men du kan også bare finne steder du liker og tilby dine tjenester.

8. Se etter kampanjer

I byer der ledige stillinger er høye eiere, tilbyr tilbud om å få sine leiligheter okkupert. For eksempel, for første gang min kone og jeg flyttet til Tucson, Arizona, var det kampanjer på nesten halvparten av leilighetene i byen. Vanligvis kan du få minst en måned fri for leie hvis du signerte en seks måneders leieavtale. Hvis du får en god avtale for en lengre leieavtale, garanterer det også at leien din ikke vil gå opp en stund.Og når du ser "$ 500 å flytte inn" på et skilt eller "To måneder gratis", kan det hende du har å gjøre med en desperat eier, i så fall kan du bruke det neste forslaget på vår liste ...

9. Forhandle

Du kan betale for mye leie. Sjekk dette ut nøye før du spør utleien din om å senke det han eller hun betaler. Gå til Craigslist eller online-klassifiserte annonser av lokale papirer og se hvilke lignende steder som leier for. Hvis du tror du betaler for mye, samle dine bevis sammen og gjør saken din til utleier. Dette kan fungere spesielt godt hvis det er ledige leiligheter i bygningen din og hvis leien din er i ferd med å utløpe. Hvis du flytter, står utleier for bekostning av å forberede og sitte på en tom leilighet uten inntekt. Du trenger ikke å kaste det faktum i ansiktet hans; han vet. Bare nevner at du har sett på andre billigere alternativer, men du vil bli hvis leien var lavere.

10. Finn en ny hjemby

Da min kone og jeg ankom i Tucson, Arizona andre gang, noen få trekk siden, fant vi ut at leieprisene var 30% lavere enn i Traverse City, Michigan, hvor vi tidligere levde. Og klimaet var minst 30% bedre! Vi hadde en internettbasert virksomhet, så det var lett å gjøre flyttingen. Hva om du har en jobb? Liker du det? Betaler det mye? Hvis du svarte nei på begge disse spørsmålene, kan det være fornuftig å spare penger, finne en by som du liker som har billig leie, og foreta flyttingen. Selv om du ender med en annen crappy jobb, vil du i det minste være i en bedre by og ha mer penger i lommen etter at du har betalt leien. Forresten, en nylig liste over byer med den billigste leie hadde fortsatt Tucson i nummer to spot.

Din sving: Kjenner du andre måter å spare på leie, eller har du en historie om hva som fungerte for deg? Vennligst del i kommentarene nedenfor ...


Skrive Inn Din Kommentar