Penger

Finn deg selv å kaste bort mat? 5 strategier for å minimere matavfall

Finn deg selv å kaste bort mat? 5 strategier for å minimere matavfall


Hvor mye mat kaster du bort hver uke? Enten det er overtaket, som satt i kjøleskapet litt for lenge, eller en helmølle som visste før det var på tide å slå den inn i kale-chips, de fleste av oss har plutselig å kaste ut et element eller to.

Den gjennomsnittlige familien slipper $ 600 av mat hvert år, sier registrert dieter Nicole Cormier. Det nummeret høres faktisk konservativt ut når du vurderer at amerikanerne kastet bort 36,4 millioner tonn av matavfall i 2012, ifølge Miljøvernbyrået. (Klikk for å tweet denne statistikken.)

Ville du ikke ha det $ 600 i lommen din enn i søppelkassen? Her er noen smarte strategier for å redusere mindre mat og spare mer penger, rett fra Cormier og andre eksperter.

1. Ta oversikt over maten din

Cormier foreslår å lage en liste over hva du har i skap og kjøleskap før du går til matbutikk eller bønder markedet. Det er en enkel oppgave, men det vil spare deg for et bunt i spildt mat, slik at du ikke kommer opp med mer mat enn du kan spise før det går dårlig.

Jeg liker å rydde ut fryseren og pantryen helt hver måned eller så, for å være sikker på at jeg bruker alt før jeg kjøper nye eller dupliserte produkter. Du vil kanskje ikke gå så langt, men å holde en oppdatert liste over hva som er på baksiden av skapene eller bunnen av fryseren, vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av matkjøpene dine.

2. Cook Intuitivt

«Utfordringen er at du ikke vil at mat skal gå i avfall,» sa Cormier. "En ferdighet å utvikle er å øve mer intuitiv matlaging hvor du drar fra det du må skape nye og interessante retter." Dette tipset snakket med meg med en gang fordi det er akkurat slik jeg lager mat! Før vi antar at vi ikke har noe å spise, tar jeg alltid en nærmere titt på hva jeg har på hånden, og jeg er ofte overrasket med de velsmakende måltidene jeg kan lage.

Greatist.com foreslår at du utpeker en middag hver uke som et "bruk-det-opp" måltidet. I stedet for å lage et helt nytt måltid, se på skapene dine og kjøleskapet for rester og mat som ellers kan bli oversett. Noen få solide alternativer: "Gryteretter, frittatas, supper og smoothies er alle tilgivende retter, som omfavner mat som er nær å svinge, som overfylte bananer, limp asparges eller litt visnet gulrøtter", sa kokk Aaron French til Whole Living.

3. Kjøp mindre

Det høres ut som et enkelt konsept, men i varmen av øyeblikket under de fluorescerende dagligvarebutikkene, er det lett å gå overbord. I stedet foreslår Cormier bare å kjøpe det du vet du vil bruke.

Avhengig av hvor du bor, tar en mer europeisk tilnærming til å handle og plukke opp ferske råvarer noen få dager, sørger du for at du bare kjøper og holder på med det du trenger. Huffington Post skribent Karen Cordaway kaller dette Fresh Food Rule.

Bare kjøp så mange friske varer som du og din husholdning vil spise i de neste to eller tre dagene,Sier hun. "Å kjøpe visse frukter i bulk kan virke som en avtale. Hvis hele familien din ikke kan spise to appelsiner en dag for å gjøre besparelsene verdt, vil de vitamin C-pakkede kulene sannsynligvis ende opp i søppelkassen, og kaster bort mat og penger. "

4. lager opp på røtter

Root grønnsaker som er! Root vegetables - rødbeter, gulrøtter, roser, søtpoteter, yams, løk og hvitløk - varer mye lenger enn grønnsaker når de lagres ordentlig, så det er greit å kjøpe ekstra eller dra nytte av store besparelser.

Rødder "er best lagret i et kjølig, mørkt, fuktig rom. Når du lagrer dem i kjøleskapet, må du holde røtter i et papir eller en plastpose i skarpere. Ved å lagre dem avdekket, får de dempe og gå dårlig, sier Julia Mueller på Oh My Veggies.

5. Riktig oppbevaring er nøkkel

Det er ikke bare rotgrønsaker som krever spesiell forsiktighet i lagring. Sett grønnsakene direkte i kjøleskapet, og de vil bli visnet på slutten av dagen. Men som Cormier anbefaler, "lagre dem i en veske, som en klar liten søppelpose, og de vil vare mye lenger." Voksne bokser, typen du kan få fra en matbutikk eller bonde, er også gode for å holde greens og grønnsaker fra å gå mykt i kjøleskapet.

Food Republic har en flott infographic som viser de riktige måtene å lagre varer i kjøleskapet for maksimal effektivitet.

Hvis du kjøper for mye mat, ikke vær redd for å fryse ekstra kjøtt, brød og grønnsaker. Hvis du er heldig nok til å ha en vakuumforsegler for hånden, bruk den til å forsegle maten din for maksimal friskhet. For grønnsaker, blanch dem bare før de tetter dem i fryseposen. (Hvis du ikke har en vakuumforsegler, kan du gjøre det samme med poser med glidelås og en halm.)

Din sving: Hvordan holder du deg å kaste bort mat?

Ally Piper er en forfatter, designer og markedsføringsdirektør som bor på Cape Cod. Hun blogger om liv, virksomhet og balanse på allypiper.com.

Skrive Inn Din Kommentar