Penger

Equifax ringer deg ikke om bruddet, men gjett hva? Svindlere er

Equifax ringer deg ikke om bruddet, men gjett hva? Svindlere er

Nå vet du alt om den gigantiske Equifax cybersikkerhetsbrudd. Med 143 millioner amerikanere berørt av snafu, kan det få deg i panikk. Hva gjør du? Hvem snakker du med?

Dessverre gjør situasjoner som dette lett muligheter for svindlere. Federal Trade Commission har postet en forbryterbedragsvarsel som informerer oss om en ny telefonsvindel fra folk som utgir seg for å representere Equifax.

Sukk. Spark oss når vi er nede.

Hvordan Equifax Phone Scam Works

Det virker uskyldig nok. Heck, du kan til og med tenke det er nyttig. Telefonen din ringer, og personen på linjen sier at de er fra Equifax og må bekrefte kontoinformasjonen din for å forsikre deg om at brudd på data ikke gjorde deg skadet.

Flott, ikke sant?

Nei, ikke bra. Det er en svindel.

Disse samtalene er fra svindelartister som prøver å kapitalisere på Equifax-panikken ved å suge folk til å gi opp sin personlige informasjon. Med andre ord, selv om Equifax ikke lekkede informasjonen din, har du sjansen til å lekke alt selv.

Hva å gjøre hvis du mottar et svindelanrop

Legg på. Yeah. Det er så enkelt.

Ikke gi dem noen personlige opplysninger. Ikke slå noen knapper for å prøve å snakke med noen og skjule dem. Ikke engang stole på din oppringer-ID. Med dagens teknologi kan onde menn se legit selv når de ikke er.

Så ja, hang opp.

Deretter rapporterer du anropet til FTC slik at det kan komme nærmere å fange disse svindlere.

Equifax vil ikke ringe deg for å bekrefte informasjonen din. Faktisk, vær forsiktig med alle telefonsamtaler eller e-postmeldinger du mottar, og be deg om å bekrefte kontoinformasjon fra et hvilket som helst selskap. Din personlige informasjon er viktig, så beskytt den ved å være forsiktig til enhver tid. De dårlige gutta vinner nok i disse dager.

Hvis du ved en tilfeldighet anerkjente svindelen for sent, og ga bort litt informasjon, ta handlingen nå. Endre passordene dine, endre de sikkerhetsspørsmålene og til og med endre kontonumre, hvis det er mulig. FTC har informasjon om hva du skal gjøre hvis identiteten din blir stjålet.

Tyler Omoth er en senior forfatter på The Penny Hoarder som elsker å sole seg og finne kreative måter å hjelpe andre. Fang ham på Twitter på @Tyomoth.

Skrive Inn Din Kommentar