Penger

Tilsynelatende fikk hackere mer fra Equifax-databrudd enn vi trodde

Tilsynelatende fikk hackere mer fra Equifax-databrudd enn vi trodde

Treffene kommer bare fra Equifax.

Tilbake i september 2017 annonserte kredittbureauet et datautbrudd som eksponerte 145 millioner amerikaners personlige data, inkludert navn, personnummer, fødselsdatoer, adresser og noen førerkort og kredittkortnummer.

Viser seg, det var ikke alt, ifølge et dokument sendt til Senatet Bankkomiteen som The Wall Street Journal gjennomgått.

Dokumentet avslørte det cyberkriminelle kan også få tilgang til skatteidentifikasjonsnumre, e-postadresser, telefonnumre, utløpsdatoer for kredittkort og utstedelsesdatoer og stater for enkelte førerkort.

Equifax-talsmann Meredith Griffanti fortalte CNNMoney at den opprinnelige utgivelsen av potensielt kompromitterte personlige opplysninger ikke var ment å inkludere all informasjon som muligens ble utsatt for angrepet.

Den skummelt faktoren er det de fleste forbrukere ga aldri Equifax denne informasjonen. Den samlet sine data fra sosiale medier, forhandlere og arbeidsgivere, og forlot forbrukerne enda mer sårbare enn de trodde de var.

Slik forteller du om informasjonen din var eksponert i Equifax Brudd

Det var ikke klart hvor mange av de opprinnelige 145 millioner menneskene dette hadde påvirket, men Equifax fortalte The Wall Street Journal at den sendte meldinger til berørte forbrukere, og hacken på ytterligere informasjon om førerkort var "ekstremt minimal".

Equifax sa at alle kan finne ut om deres data var potensielt utsatt ved å se opp statusen på nettstedet.

Den presise mengden personlig informasjon som hackerne har tilgang til, forblir uklare, men disse detaljene kommer snart. Sen. Elizabeth Warren fortsetter å forfølge Equifax for den fulle sannheten, og hevdet at angriperne hadde tilgang til tabeller som også inkluderte passnummer. Equifax benekter disse påstandene.

Warren har bedt om detaljert informasjon som inkluderer hvilke data hackere har tilgang til og prosesser for å informere offentligheten om innen 16. februar.

Hvordan du kan beskytte dine personlige opplysninger

Fra og med 2017 hadde 59% av befolkningen fortsatt ikke kontrollert for å se om bruddet ramte dem. Ikke la det være deg. Hvis bruddet påvirket deg, kan du sette en midlertidig fryse på kreditt. Equifax utvidet nylig til fristen for å fryse kreditt til 30. juni.

Skattesesongen er over oss, og med så mye personlig informasjon som svømmer ut i cyberverse, er det en trussel om at informasjonen din faller i feil hender. Å få skattene ferdigstilt så snart som mulig, kan bidra til å beskytte deg mot bedrageri.

Vær omhyggelig med dine personlige opplysninger, og vurder deg å registrere deg for gratis varsler når kredittrapporteringen endres.

Stephanie Bolling er en stabskribent på The Penny Hoarder. Hennes informasjon ble kompromittert i brudd. Hun har bevart sin informasjon ved å sette opp kredittvarsler og har allerede fullført sin skatt.

Skrive Inn Din Kommentar